Landgoed Twente Marathon

Lopen over landgoederen

Gewoon genieten

Een marathon die je met zijn tweeën mag afleggen, afwisselend lopend en op de fiets. En onderweg ook nog eens genieten van streekproducten? Dat kan tijdens de Landgoed Twente Marathon. Nienke vertelt waarom ze deze tocht graag wil lopen...

"De Landgoed Twente Marathon is een prestatieloop zonder wedstrijdelement. Je loopt over landgoederen en landerijen, langs koeien en schapen over een grotendeels onverhard parcours. Je mag de afstand ook met z'n tweeën afleggen. De één fietst terwijl de ander loopt en je mag zo vaak wisselen als je wilt. Dat lijkt me zo relaxed en gezellig! Gewoon genieten, zonder steeds op je horloge te kijken. Onderweg worden Twentse streekproducten aangeboden. De wijn en kazen kun je beter laten staan, maar een stukje Krentenwegge gaat er denk ik best in. Dit evenement staat met stip op één van mijn Nederlandse wedstrijden die ik nog wil lopen-lijstje." 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Niet zomaar een weekendje weg

Het leven is te kort om in een saai hotel langs de snelweg te overnachten. Gelukkig biedt Supertrips dé oplossing. Hier vind je namelijk alleen maar bijzonder romantische stulpjes om de nacht door te brengen.

Eten uit een kasteelmoestuin

Kasteeltuinen werden vroeger vaak gebruikt voor de teelt van groenten, fruit en bloemen voor eigen gebruik. De kasteelmoestuin van Landgoed Hackfort in het Gelderse Vorden heeft zijn oude functie nu teruggekregen. En daarmee ook zijn oude naam: het “Hof van Hackfort”. Vrijwilligers, soms aangevuld met begeleiders en bewoners van zorgboerderijen uit de omgeving, werken samen in het Hof van Hackfort en oogsten, zaaien en schoffelen er lustig op los. 

4 festivals voor als je niet stil kunt zitten

Zin in een bijzonder festival? Dit zijn vier evenementen voor mensen met een actieve, avontuurlijke en duurzame levensstijl.

De 3 mooiste fietswedstrijden voor recreanten

Tour de France’je spelen is niet voor iedereen weggelegd. Laat Vincent nu weten wat de mooiste wedstrijd voor recreanten is. Het enige wat je er zelf bij moet denken zijn de zoenen van de rondemiss.