Sportief weekendje weg

Sallandse Heuvelrug

Rustig en groen

Dus je wilt ‘iets doen’ als je op vakantie bent. Want heerlijk lummelen, lezen en de hele dag broodjes Nutella eten is niet genoeg? Dan word je vast blij van deze sportieve en actieve weekendje weg tips van Nienke....

"Als ik met vakantie ga pak ik eerst mijn sportkleding in. Ik verheug me dan op de eerste ochtend op m'n bestemming. In alle vroegte verlaat ik stilletjes het hotel en ontdek al hardlopend de mooiste plekjes. Ik hou er van om ergens te lopen waar je de weg niet kent, dat maakt het een beetje spannend. Een mooiere manier om een nieuwe omgeving te verkennen bestaat er voor mij niet."

De Sallandse Heuvelrug
"Ik ben geboren in Salland, Overijssel. Mijn ouders wonen er nog steeds en als het even kan ga ik een rondje lopen als ik bij ze ben. Eigenlijk zie ik nu pas hoe mooi de omgeving is waar ik ben opgegroeid. Het is er zo rustig en groen. In Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kun je wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en paardrijden door uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. Je kunt kiezen uit routes in alle soorten en maten. Voor competitieve hardlopers is er elk jaar de Salland Trail van 25 en 50km, en de Diepe Hel Holterbergloop van 2, 5 en 10 mijl."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Schuilt er een koffiekunstenaar in jou?

Ben je die Senseo-koffie ook zo zat? Dan wordt ’t tijd om zelf die overheerlijke espresso, latte en cappuccino te gaan brouwen.

Een stukje paradijs

Het klinkt als een droom: je ‘eigen’ eiland. Nou ja, technisch gesproken deel je ‘m met zo’n 100 anderen maar die zijn er nooit allemaal tegelijkertijd.

Kamelen melken

Hoeveel bulten heeft een kameel ook alweer? Na een bezoekje aan de kamelenmelkerij vergeet je het waarschijnlijk nooit meer. 

Pareltjes van Brabant

Brabant is meer dan een provincie vol gezelligheid en leuke kroegjes. Gelukkig kun je de gezelligheid ook mee naar buiten nemen. Maar wat maakt Brabant dan zo speciaal Lidwine?