Sportief weekendje weg

Sallandse Heuvelrug

Rustig en groen

Dus je wilt ‘iets doen’ als je op vakantie bent. Want heerlijk lummelen, lezen en de hele dag broodjes Nutella eten is niet genoeg? Dan word je vast blij van deze sportieve en actieve weekendje weg tips van Nienke....

"Als ik met vakantie ga pak ik eerst mijn sportkleding in. Ik verheug me dan op de eerste ochtend op m'n bestemming. In alle vroegte verlaat ik stilletjes het hotel en ontdek al hardlopend de mooiste plekjes. Ik hou er van om ergens te lopen waar je de weg niet kent, dat maakt het een beetje spannend. Een mooiere manier om een nieuwe omgeving te verkennen bestaat er voor mij niet."

De Sallandse Heuvelrug
"Ik ben geboren in Salland, Overijssel. Mijn ouders wonen er nog steeds en als het even kan ga ik een rondje lopen als ik bij ze ben. Eigenlijk zie ik nu pas hoe mooi de omgeving is waar ik ben opgegroeid. Het is er zo rustig en groen. In Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kun je wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en paardrijden door uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. Je kunt kiezen uit routes in alle soorten en maten. Voor competitieve hardlopers is er elk jaar de Salland Trail van 25 en 50km, en de Diepe Hel Holterbergloop van 2, 5 en 10 mijl."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Proef eens een beroep

Wat wil jij worden? Boswachter, radio-dj, automonteur, ijsbereider, receptioniste, dierenverzorger, hypotheekadviseur… of zou je alles wel een keertje willen proberen? Dat kan! Via Beroepproeven loop je heel gemakkelijk mee met iemand die jouw favoriete baan al uitoefent.

Klimpark Funforest

DIY boeket

Pluk de dag, pluk een bloem! Dat is het credo van de zomerbloemenpluktuin in Nes aan de Amstel. Bloemen om je heen zover je kunt kijken, plukken zoveel je wilt en zelf het mooiste boeket maken.

Lammetjesdag bij Jeu de Boer

Weer of geen weer, dit jaar is er lammetjesdag. Weer eens wat anders dan die kip en het ei.