Sportief weekendje weg

Sallandse Heuvelrug

Rustig en groen

Dus je wilt ‘iets doen’ als je op vakantie bent. Want heerlijk lummelen, lezen en de hele dag broodjes Nutella eten is niet genoeg? Dan word je vast blij van deze sportieve en actieve weekendje weg tips van Nienke....

"Als ik met vakantie ga pak ik eerst mijn sportkleding in. Ik verheug me dan op de eerste ochtend op m'n bestemming. In alle vroegte verlaat ik stilletjes het hotel en ontdek al hardlopend de mooiste plekjes. Ik hou er van om ergens te lopen waar je de weg niet kent, dat maakt het een beetje spannend. Een mooiere manier om een nieuwe omgeving te verkennen bestaat er voor mij niet."

De Sallandse Heuvelrug
"Ik ben geboren in Salland, Overijssel. Mijn ouders wonen er nog steeds en als het even kan ga ik een rondje lopen als ik bij ze ben. Eigenlijk zie ik nu pas hoe mooi de omgeving is waar ik ben opgegroeid. Het is er zo rustig en groen. In Het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug kun je wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken en paardrijden door uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. Je kunt kiezen uit routes in alle soorten en maten. Voor competitieve hardlopers is er elk jaar de Salland Trail van 25 en 50km, en de Diepe Hel Holterbergloop van 2, 5 en 10 mijl."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Audiotour door Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord wordt vaak afgeschilderd als de ghetto van onze hoofdstad. Behoorlijk onterecht, als je het de in Amsterdam-Noord gesitueerde redactie van Leukedingendoen vraagt.

Hoge hak-bestendige uitjes

Zwarte vegen onder je ogen en acute blaren tijdens een romantisch afspraakje zijn natuurlijk behoorlijk ongewenst. Beautyblogger Aranka weet romantische uitjes waar je make-up niet van uitloopt.

Slapen in een vogelhuis

De romanticus is natuurlijk op zoek naar het ultieme liefdesnestje. Gelukkig kun je bij De Vreemde Vogel de nacht doorbrengen in een heus vogelhuis. Een slaaplocatie voor de ware tortelduif, noemen we dat.

DOMunder

Onder het Utrechtse Domplein schuilt een verborgen wereld. Hier vind je schatten van wel 2000 jaar oud.