Op bezoek bij een boer

Van de Beemster tot Hartog

Pluk je eigen appels

Hoe leuk is het als je ontdekt hoe de ingrediënten van je eten op je bord terecht zijn gekomen? En je precies weet hoeveel bloed zweet en tranen eh iiieuw, die dingen wil je natuurlijk niet in je eten. Enfin. Caroline tipt een paar bevlogen, biologische producenten die je welkom heten...

Vera & Dirk van Berge
"Voor veel mensen in de Randstad is de Beemster nauwelijks bekend. Terwijl het nog geen half uur rijden is van Amsterdam en je er allerlei leuke niet-commerciële producenten vindt. Zo ook Vera en Dirk van Berge. Appeltelers pur sang, die daarnaast ook heel veel activiteiten doen in hun boomgaard. Ook kan je in de Beemster leuke fietstochten houden langs verschillende producenten.”

De Olmenhorst
“Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek is een leuke plek om kinderen te laten kennismaken met het verzamelen van eigen voedsel. Je kan hier zelfs je eigen boom kopen en op deze manier elk jaar je eigen appels plukken in september.”

Bakkerij Hartog
“Bakkerij Hartog is een bekende bakker uit Amsterdam die broodbaklessen biedt, waarbij je je eigen volkoren brood leert bakken met 4 natuurlijke ingrediënten. Hij organiseert deze workshop om ook zijn trouwe klanten die dagelijks in de rij staan te wachten bekend te maken met de afkomst van producten.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Holle Bolle Boom

Het zou best kunnen dat je nooit in je leven van de plaats Tuitjenhorn hebt gehoord. En eigenlijk is dat jammer, want dan ben je ook nog nooit bij de Holle Bolle Boom geweest.

Reddingmuseum

Superman en James Bond staan natuurlijk óók altijd klaar voor de menschheid, maar laten we vooral niet de reddingsbrigade vergeten als het gaat om superhelden. 

Eten in een sterrenrestaurant

Met behulp van deze site kan iedereen een keer eten in een sterrenrestaurant. Welke site? Kllllik.

Electric Ladyland

Van dit museum bestaat er maar één ter wereld. Het is namelijk een museum met alleen maar fluorescerende kunst: Electric Ladyland.