Super actief weekend

Wadden en duinen

Allesbehalve saai

Natasha reist voor haar magazine SALT de hele wereld over. Maar volgens deze professionele actieveling valt er in Nederland ook genoeg avontuurlijks te beleven....

"Mijn ultieme actieve weekendje weg is altijd een mix van dingen. Vaak is het een combinatie van mountainbiken met wandelen of kajakken. Verder heb ik altijd een vlieger en een longboard in mijn auto liggen. Een plek waar ik vaak naar terugkeer zijn de Waddeneilanden. Zo heeft Texel een heel mooi mountainbikeparcours. Ik kom ook graag in het Noord-Hollands duingebied, dus Castricum, Bakkum, Schoorl en Bergen. Daar heb je de ultieme mix van bossen, heide, duinen en strand. Plus een mooi achterland waar mooie kajakroutes liggen.”

De Sahara van het Noorden
“Nederland is allesbehalve saai voor mensen die avontuur willen. Er zijn aardig wat gebieden waar je het gevoel van wildernis of eindeloze vlaktes kunt ervaren. De Vliehors op Vlieland noemen ze niet voor niets de Sahara van het noorden en met je kajak door de Biesbosch voelt alsof je door de Amazone peddelt.

Ik reis voor SALT magazine de hele wereld over, maar het grote voordeel van Nederland is dat er voor mensen met een actieve en avontuurlijke levensstijl een geweldige infrastructuur is. Bovendien hoef je nergens bang te zijn voor gevaren zoals beren, slangen of lawines haha. Ik ga er vaak op uit, niet altijd weekendjes, maar ook gewoon op doordeweekse avonden ga ik mountainbiken of zwerf ik een uurtje of 2 door de bossen of op een klompenpad door de eindeloze polders. Ik ontspan het best als ik aan het buitenspelen ben in de natuur.”

Dit zijn de Klompenpaden van Nederland

Prachtige mountainbikeroute op Texel

De Vliehors op Vlieland.

Dit is het Noord-Hollands duingebied.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Tina, a.k.a. Swissmiss

Altijd leuk om te weten waar andere mensen hun inspiratie vandaan halen. Milan surft daarvoor naar de andere kant van de oceaan.

Hier vind je de perfecte trouwring

Een trouwring vinden is het serieuze werk. Inge tipt je een geweldige juwelier. 

Op excursie naar Rottumeroog

Hoe vaak betreed je tegenwoordig nog een terrein dat volledig onbewoond is? Toch is er een plek in ons kleine en volgepakte land waar niemand vertoeft, namelijk het waddeneiland Rottumeroog. 

Snowkiten

Snowkiten is dé nieuwste hype op wintersportgebied. Het lijkt erg op kitesurfen, maar dan (duh) op sneeuw. Supertof om een keer te proberen, maar de combinatie sneeuw en wind komt in Nederland nauwelijks voor. Tijd voor een tripje dus!