Super actief weekend

Wadden en duinen

Allesbehalve saai

Natasha reist voor haar magazine SALT de hele wereld over. Maar volgens deze professionele actieveling valt er in Nederland ook genoeg avontuurlijks te beleven....

"Mijn ultieme actieve weekendje weg is altijd een mix van dingen. Vaak is het een combinatie van mountainbiken met wandelen of kajakken. Verder heb ik altijd een vlieger en een longboard in mijn auto liggen. Een plek waar ik vaak naar terugkeer zijn de Waddeneilanden. Zo heeft Texel een heel mooi mountainbikeparcours. Ik kom ook graag in het Noord-Hollands duingebied, dus Castricum, Bakkum, Schoorl en Bergen. Daar heb je de ultieme mix van bossen, heide, duinen en strand. Plus een mooi achterland waar mooie kajakroutes liggen.”

De Sahara van het Noorden
“Nederland is allesbehalve saai voor mensen die avontuur willen. Er zijn aardig wat gebieden waar je het gevoel van wildernis of eindeloze vlaktes kunt ervaren. De Vliehors op Vlieland noemen ze niet voor niets de Sahara van het noorden en met je kajak door de Biesbosch voelt alsof je door de Amazone peddelt.

Ik reis voor SALT magazine de hele wereld over, maar het grote voordeel van Nederland is dat er voor mensen met een actieve en avontuurlijke levensstijl een geweldige infrastructuur is. Bovendien hoef je nergens bang te zijn voor gevaren zoals beren, slangen of lawines haha. Ik ga er vaak op uit, niet altijd weekendjes, maar ook gewoon op doordeweekse avonden ga ik mountainbiken of zwerf ik een uurtje of 2 door de bossen of op een klompenpad door de eindeloze polders. Ik ontspan het best als ik aan het buitenspelen ben in de natuur.”

Dit zijn de Klompenpaden van Nederland

Prachtige mountainbikeroute op Texel

De Vliehors op Vlieland.

Dit is het Noord-Hollands duingebied.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

5 Borough Bike Tour

Ontdek steden op een bijzondere manier. Ga bijvoorbeeld fietsen tijdens de 5 Boroughs Bike Tour in New York City.

Ervaar de stad als een local

Voor de avonturiers onder ons: wil je een keer buiten de gebaande paden treden tijdens je stedentripje in het buitenland? 

Organiseer een food fight

Een food fight lijkt in eerste instantie niet het soort evenement dat je zomaar even organiseert, maar het is misschien wel makkelijker dan je denkt. Hier is een beknopt plan. 

De Wadden: natuurlijke high

Voor een totaal ontspannend uitje moet je op een van de Waddeneilanden zijn. Natasha Bloemhard vertelt je waarom...