Leukste bos voor kinderen

Groenendaal in Heemstede

Ravotten als Robin Hood

Welk Nederlands bos prikkelt de fantasie van kinderen het snelst? En kun je niet zonder tas vol groene maillots en Robin Hood hoedjes betreden? Mira vertelt het je...

“Eigenlijk is elk willekeurig bos een kinderbos. De natuur zit vol speelgoed en uitdagingen. Kastanjes, bladeren, stokjes, wandelroutes, bomen: wat is er leuker dan met oude kleren het bos in trekken en je vooral niet druk te hoeven maken over vies worden?”

Flink bos
“Toen we nog in het centrum van Haarlem woonden, gingen we wekelijks naar Groenendaal in Heemstede. Dit is voor een stedelijk gebied nog een flink bos waar de hond ook lekker rond kan rennen. De kinderen vermaken zich ondertussen kostelijk met de heuvels, het water en natuurlijk de bomen. En na afloop plakten we er standaard nog een bezoekje aan de nabij gelegen kinderboerderij aan vast. En thuis… gelijk in bad!”

Hier vind je meer over Groenendaal in Heemstede.

En dit is de kinderspeeltuin in Groenendaal.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ontmoet je striphelden in het Nederlands Stripmuseum

In het Nederlands Stripmuseum in Groningen ontmoet je al je favoriete strip- en tekenfilmhelden: van Suske & Wiske tot Dora en van Jan, Jans en de kinderen tot Spongebob Squarepants. 

Familieweekend op een caribbean boerderij

Zin om met de familie even uit te razen op ’t platteland? Stap in de auto en rij naar Hemelum in het zuidwesten van Friesland. Hier vind je It Flinkeboskje: een prachtige oude boerderij, omgetoverd tot luxe groepsaccommodatie. 

De Sprookjescamping

Snurken naast Sneeuwwitje? Op Sprookjescamping De Vechtstreek kan het. Dit kinderwalhalla omvat een prachtig sprookjestheater en vele sprookjesfiguren die gewoon los over de camping lopen.

Dutch Design Hotel Artemis

Hotels zijn over het algemeen plekken waar je niet voor je plezier komt.