Leukste bos voor kinderen

Groenendaal in Heemstede

Ravotten als Robin Hood

Welk Nederlands bos prikkelt de fantasie van kinderen het snelst? En kun je niet zonder tas vol groene maillots en Robin Hood hoedjes betreden? Mira vertelt het je...

“Eigenlijk is elk willekeurig bos een kinderbos. De natuur zit vol speelgoed en uitdagingen. Kastanjes, bladeren, stokjes, wandelroutes, bomen: wat is er leuker dan met oude kleren het bos in trekken en je vooral niet druk te hoeven maken over vies worden?”

Flink bos
“Toen we nog in het centrum van Haarlem woonden, gingen we wekelijks naar Groenendaal in Heemstede. Dit is voor een stedelijk gebied nog een flink bos waar de hond ook lekker rond kan rennen. De kinderen vermaken zich ondertussen kostelijk met de heuvels, het water en natuurlijk de bomen. En na afloop plakten we er standaard nog een bezoekje aan de nabij gelegen kinderboerderij aan vast. En thuis… gelijk in bad!”

Hier vind je meer over Groenendaal in Heemstede.

En dit is de kinderspeeltuin in Groenendaal.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ga eens blokarten

Het weer in Nederland wisselt nog vaker dan het humeur van je schoonmoeder, lange zonnige stranddagen zijn dan ook niet aan ons besteed.

Kunst kopen is niet eng

Bijzondere galeries en betrokken eigenaars: alles voor mooie kunst aan je muur..

Hoe overleef ik een lange autorit met kinderen?

Het is weer zomervakantie! En dat betekent: zon, zee en vrijheid. Maar jammer genoeg ook: lange autoritten met (zeurende) kinderen op de achterbank. Leuk Mens Natascha heeft tips!

Voor wizkids

Is jouw kind een wetenschapper in de dop? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit iets voor hem of haar.