Leukste bos voor kinderen

Groenendaal in Heemstede

Ravotten als Robin Hood

Welk Nederlands bos prikkelt de fantasie van kinderen het snelst? En kun je niet zonder tas vol groene maillots en Robin Hood hoedjes betreden? Mira vertelt het je...

“Eigenlijk is elk willekeurig bos een kinderbos. De natuur zit vol speelgoed en uitdagingen. Kastanjes, bladeren, stokjes, wandelroutes, bomen: wat is er leuker dan met oude kleren het bos in trekken en je vooral niet druk te hoeven maken over vies worden?”

Flink bos
“Toen we nog in het centrum van Haarlem woonden, gingen we wekelijks naar Groenendaal in Heemstede. Dit is voor een stedelijk gebied nog een flink bos waar de hond ook lekker rond kan rennen. De kinderen vermaken zich ondertussen kostelijk met de heuvels, het water en natuurlijk de bomen. En na afloop plakten we er standaard nog een bezoekje aan de nabij gelegen kinderboerderij aan vast. En thuis… gelijk in bad!”

Hier vind je meer over Groenendaal in Heemstede.

En dit is de kinderspeeltuin in Groenendaal.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Sterrenlunch bij RIJKS

Ga je binnenkort het Rijksmuseum bezoeken? Reserveer op tijd en lunch, dineer en borrel erop los bij RIJKS, dat in 2016 bekroond werd met een Michelinster.

Ouderwets gezellig varen: Amsterdam Boat Club

De Amsterdamse grachten tippen als leuk ding is niet echt verrassend. Maar wel als je het doet op de manier van Lina. Zij is namelijk fan van een bijzonder bootverhuurbedrijfje... 

De Orchideeënhoeve

Voor een ticket to the tropics hoef je niet ver: de Orchideeënhoeve is een overdekte tropische wereld, gewoon in onze oer-Hollandse Flevopolder.

Concert in de huiskamer

Een avondje swingen of rocken, maar geen zin het huis uit te gaan?