Film: 24 Hour Party People

De Hacienda in Manchester

Deurbeleid

Ook als je niet heel goed gaat op nachten van minimaal 180 beats per minuut valt er nog genoeg te genieten van clubcultuur. Jojanneke tipt een geweldige film over de Britse dance scene van de vorige eeuw.

"24 Hour Party People gaat over Factory Records, het legendarische platenlabel van Tony Wilson. Hij deed niet aan geschreven contracten maar schreef op servetjes met zijn bloed en zijn acts hadden totale vrijheid. Zo hoort het natuurlijk eigenlijk ook. De film neemt je mee vanaf de 70's punk naar de 90's house. Hij richtte ook de Hacienda in Manchester op, een waar paradijs voor clubbers."

Herkenbaar
"De muziek in de film is ook te gek. Joy Division, wat na de dood van Ian Curtis New Order werd, A Guy Called Gerald, maar ook de Happy Mondays zaten bij zijn label. De film is zeer herkenbaar voor me toen ik mijn nachten als jong meisje nogal eens in de Roxy sleet. De muziek, het gevoel en de sfeer zijn heel echt. Bij de Hacienda is het deurbeleid ontstaan, grote groepen mannen kwamen sowieso niet binnen. Die dansvloer van de Hacienda triggered mijn herinneringen ; ) Wat was dat toch heeeerlijk!"

Bestel de film 24 Hour Party People bijvoorbeeld bij Bol.com

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Buitenbios op zonne-energie

Solar Cinema is de eerste mobiele bioscoop op zonne-energie en brengt ongeziene films naar ongewone plekken.

Was het altijd maar Urlaub

“Urlaub is een plek waar alles kan en mag”, staat op hun website. Sorry hoor, maar als je dat zegt is de Leukedingendoen-redactie meteen overtuigd.

Leren van je vrienden

Iedereen wil jong blijven voelen. Maar hoe pak je dat aan? De ultieme verjongingskuur van Marloes is een weekendje weg met vrienden… Huh? 

We like art!

Stel je houdt van kunst, maar hebt geen zin om allerlei galerietjes af te struinen om die lege plek op je muur te vullen. En je spaarvarken omkieperen wil je liever óók niet.