Film: 24 Hour Party People

De Hacienda in Manchester

Deurbeleid

Ook als je niet heel goed gaat op nachten van minimaal 180 beats per minuut valt er nog genoeg te genieten van clubcultuur. Jojanneke tipt een geweldige film over de Britse dance scene van de vorige eeuw.

"24 Hour Party People gaat over Factory Records, het legendarische platenlabel van Tony Wilson. Hij deed niet aan geschreven contracten maar schreef op servetjes met zijn bloed en zijn acts hadden totale vrijheid. Zo hoort het natuurlijk eigenlijk ook. De film neemt je mee vanaf de 70's punk naar de 90's house. Hij richtte ook de Hacienda in Manchester op, een waar paradijs voor clubbers."

Herkenbaar
"De muziek in de film is ook te gek. Joy Division, wat na de dood van Ian Curtis New Order werd, A Guy Called Gerald, maar ook de Happy Mondays zaten bij zijn label. De film is zeer herkenbaar voor me toen ik mijn nachten als jong meisje nogal eens in de Roxy sleet. De muziek, het gevoel en de sfeer zijn heel echt. Bij de Hacienda is het deurbeleid ontstaan, grote groepen mannen kwamen sowieso niet binnen. Die dansvloer van de Hacienda triggered mijn herinneringen ; ) Wat was dat toch heeeerlijk!"

Bestel de film 24 Hour Party People bijvoorbeeld bij Bol.com

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Duurzaam hotel in Amsterdam

Als jij denkt dat je geitenwollensokken moet dragen om duurzaam te zijn, dan heb je ’t mooi mis. Want hotel Ecomama in Amsterdam is namelijk hartstikke duurzaam én hip tegelijk.

Toon Amsterdam

Voor de creatieve ondernemers is het soms knap lastig om gezien te worden. Daarom is er TOON, een podiumwinkel in Amsterdam waar al dit talent zijn of haar werk tentoon mag stellen.

Hedendaagse kunst kijken in Tilburg

Museum De Pont is hét museum in Tilburg voor hedendaagse kunst. De prachtige ruimte waarin het museum zich bevindt, is een verbouwde wolspinnerij. 

Boerderij Landzicht

Lekker rustig, zo’n plekkie op het platteland. Boerderij Landzicht ligt onder Rotterdam in Strijen en is zo’n plek waar je tot jezelf kunt komen. Leuk Mens Judith komt er graag: