Film: 24 Hour Party People

De Hacienda in Manchester

Deurbeleid

Ook als je niet heel goed gaat op nachten van minimaal 180 beats per minuut valt er nog genoeg te genieten van clubcultuur. Jojanneke tipt een geweldige film over de Britse dance scene van de vorige eeuw.

"24 Hour Party People gaat over Factory Records, het legendarische platenlabel van Tony Wilson. Hij deed niet aan geschreven contracten maar schreef op servetjes met zijn bloed en zijn acts hadden totale vrijheid. Zo hoort het natuurlijk eigenlijk ook. De film neemt je mee vanaf de 70's punk naar de 90's house. Hij richtte ook de Hacienda in Manchester op, een waar paradijs voor clubbers."

Herkenbaar
"De muziek in de film is ook te gek. Joy Division, wat na de dood van Ian Curtis New Order werd, A Guy Called Gerald, maar ook de Happy Mondays zaten bij zijn label. De film is zeer herkenbaar voor me toen ik mijn nachten als jong meisje nogal eens in de Roxy sleet. De muziek, het gevoel en de sfeer zijn heel echt. Bij de Hacienda is het deurbeleid ontstaan, grote groepen mannen kwamen sowieso niet binnen. Die dansvloer van de Hacienda triggered mijn herinneringen ; ) Wat was dat toch heeeerlijk!"

Bestel de film 24 Hour Party People bijvoorbeeld bij Bol.com

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Leuke plekjes in Utrecht

Utrecht is de hometown van Marloes Toonen. En ze is niet voor niets Leuk Mens, daarom vertrouwen we haar volledig als het gaat om Leuke plekjes in de gezellige Domstad.

Workshop tenen lezen

Wat zeggen tenen over je persoonlijkheid? Dat leer je allemaal tijdens een Workshop Tenen Lezen.

Andere Tijden in Orvelte

Vind je het moderne leven te druk, te veel, te hard en te snel? Ga dan als de wiedeweerga naar Orvelte. En wandel tussen rietgedekte Saksische boerderijen zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd.

Jailbreak Tattoo Festival

Oké, dus je hebt een tattoo, en nu? Naar een tattoofestival natuurlijk. Kletsen en vergelijken met gelijkgestemden, het werk van grote artiesten live bewonderen en bandjes kijken. Lina tipt een festival in het hoge Noorden.