Meesterlijk mountainbiken in NL

120 routes

Van Lage Vuursche tot Schoorl

Op een pannekoek kun je niet bouwen zei ons moeke altijd, maar hoe plat Nederland ook is, als mountainbiker vallen er genoeg gebieden te overwinnen. Natasha tipt de leukste fietsroutes...

"Wat veel mensen niet weten is dat NederIand vol ligt met gemarkeerde mountainbikeroutes. Inmiddels kun je op zo'n 120 routes terecht die net als wandelpaden gemarkeerd zijn met paaltjes. Mijn eigen home trail is het rondje Lage Vuursche (10 km) tussen Baarn en Hilversum, maar het meest uitdagende rondje waar ik vaak naar terugkeer is het rondje Schoorl (15km) wat al jarenlang een van de meest populaire rondjes van Nederland is."

Snel, stijl, venijnig
"Niet voor niets, want dit rondje heeft alles in zich waar je als mountainbiker op zit te wachten: snelle paden, steile beklimmingen, venijnige bochten en spectaculaire afdalingen en dat nagenoeg alleen maar op singletracks. Bovendien spreekt het decor tot de verbeelding. Je rijdt in het schitterende Noord-Hollands duingebied, dwars door de bossen, duinen en heide. Het rondje is populair, maar nooit echt superdruk, op de zondagochtend na."

Aanslag op je conditie
"Als beginner zou ik me er niet aan wagen, dan hang je je fiets waarschijnlijk gelijk aan de wilgen. Behalve dat het behoorlijk wat van je technische skills vraagt, is het ook een behoorlijke aanslag op je conditie. Er zijn nog genoeg andere rondjes die ideaal voor beginners zijn. De SALT-redactie heeft een app en boekje gemaakt met een compleet routeoverzicht, ingedeeld per provincie."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lucy in the sky

Het Havenkwartier van Deventer is sinds kort opgeleukt met drie lieve hotelletjes: Lucy Cube, Lucy Glxy en Lucy Pwr.

Een luie picknick

Leuk en aardig, zo’n uitgebreide picknick in het zonnetje, maar het vergt toch heel wat tijd om voor te bereiden. Voor als je daar geen zin in of simpelweg geen tijd voor hebt bestaan er heel wat bedrijfjes die dat maar wàt graag voor je doen. 

Rozentuin

Rozen zijn niet alleen mooi op een vaas, maar wist je dat ze ook erg lekker smaken? In de Rozentuin leer je er alles over.

De ideale vakantiedag van Tamara

Ieder nieuw Leuk Mens stellen we dezelfde vraag: ‘Hoe ziet jouw ideale dag eruit, als je álle tijd en geld van de wereld zou hebben?’. Voor de lol hebben we onszelf eens dezelfde vraag gesteld. En wat bleek: ook wij houden van vrienden, familie en cocktails :). Lees wat Tamara zou doen!