Mira Ahles leest deze kinderboeken

Pinkeltje, Minoes en Nederland

Kapot gelezen

De jaren tachtig gelden als een gouden periode voor de Nederlandstalige kinderliteratuur. Maar het zijn niet alleen kinderboekklassiekers uit deze periode die Mira tipt...

"Als kind genoot ik al van lezen. Ik las alles wat los en vast zat en was verzot op de boeken van Roald Dahl en Thea Beckman. Ik heb die bewaard voor mijn eigen kinderen. Hopelijk steek ik ze aan met het leesvirus."

Pinkeltje
"Ik let niet zo op de schrijfstijl, bij boeken gaat het mij vooral om het verhaal en het plezier dat mijn kinderen hiermee beleven. Tegenwoordig komen er een heleboel leuke nieuwe boeken uit, maar ik merk toch dat ik vooral teruggrijp naar de klassiekers. Uit nostalgie, maar ook omdat dit gewoon geweldige verhalen voor alle tijden zijn. Zo heb ik vroeger de boeken van Pinkeltje helemaal kapot gelezen. Ik ben net begonnen met voorlezen in het eerste gele Pinkeltje boek."

Minoes
"Een andere topper is Minoes van Annie M.G. Schmidt. Het luisterboek nemen we ook standaard mee op vakantie. Heerlijk om te luisteren bij een lange reis."

Nederland
"Nederland is het nieuwste boek van Charlotte Dematons. Zij staat bekend om haar geweldige kijkboeken waar kinderen in kunnen verdwalen. Wij waren al fan van haar Sinterklaasboek. Dit nieuwe boek zit vol bekende Nederlandse locaties, tradities en feestdagen. Herkenbaar en goed te gebruiken om kinderen meer te vertellen over dit leuke kleine landje."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Lekker leuk trakteren

Hiep hiep hoera, jarig! Dat betekent trakteren op school. En grijpen naar saaie zakjes chips, dat doen we dus niet bij Leukedingendoen. Hier zijn we namelijk vooral fan van leuke, verrassende trakties. Dus pak het eens anders aan en trakteer bijvoorbeeld op gemummificeerde worstjes!

Pasen met kinderen

Pasen is geen Pasen zonder het knutselen van kuikentjes, eieren en paashazen. Wil je het dit jaar eens wat anders dan anders aanpakken? Wij hebben leuke tips!

Logeren in een boerenbed

Even weg uit alle gejaagdheid en uitblazen in de rustige sfeer van een boerderij met je familie. Logeren in een BoerenBed kan in het buitenland, maar ook gewoon in Nederland.

Wow: 16 miljoen kleuren in 1 pen

Jouw lievelingskleur is voortaan niet meer beperkt tot groen, paars of geel. Neen, met de Scribble kan je namelijk ook gaan voor de kleur van je favoriete mok, de blaadjes van de eik in je tuin of voor de pioenrozen in de vensterbank.