Top 3 ultieme kindervakanties

Kamperen, Ameland en Mechelen

Regionaal lekkers

Nu kinderen op steeds jongere leeftijd weten wat er te koop is in de wereld dankzij hun smartphone- of tabletverslaving, is het lastig om leuke vakantiebestemmingen te vinden waar het grut niet blasé over doet. Toch Mira?

"Als we als gezin tot rust willen komen, gaan we het liefst een paar dagen kamperen. Dat is gewoon back to basic. Het liefst doen we dit in het buitenland, zodat we echt het vakantiegevoel hebben voor een ultieme energieboost. Als kind ging ik altijd kamperen en ik heb daar geweldige herinneringen aan. Ik hoop dat mijn kinderen later met net zulk plezier terugkijken naar onze tentvakanties."

Ameland
"Andere toppers zijn de Waddeneilanden. Je hebt bijvoorbeeld op Ameland alles wat je maar nodig hebt voor een super uitwaaiweekend: bootreis, strand en zee, leuke dorpjes, lekker eten en regionale lekkernijen die je direct bij de boer of producent koopt. De Waddeneilanden hebben wij pas een paar jaar geleden echt ontdekt als vakantiebestemming en dat is echt ideaal met kinderen."

Mechelen
"Als je liever naar een stad wil, raad ik Mechelen in België aan. Dat is Een super mooi stadje dat barst van de cultuur, leuke winkels, lekkere restaurantjes en een ontspannen sfeer heeft. Hier kan je rustig met jonge kids over straat lopen. Geweldig is ook de dierentuin Planckendael die je per boot vanuit Mechelen kan bezoeken. We waren laatst voor een lang weekend in Mechelen, een aanrader!"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Laura's allerlievelingst: carrotcake

Gebak is goed, taart is tof en soesjes zijn super. Maarreh… hoe doe je je tegoed aan dergelijk lekkers wanneer je je beperkt tot alleen plantaardige ingrediënten? Nou ja, je zou eens kunnen beginnen met de allerlievelingst van Laura: carrotcake. Een grandioos gebakje, zonder boter en roomkaas.

Bingo & borrel & boot is leuk

Aan het spelletje Bingo kleeft een vrij suf 65 plus-imago, maar de Bingoborrelboot is alles behalve gaar. Tijdens een anderhalf uur durende rondvaart door de Amsterdamse grachten, laat bingojuf Sientje de ballen rollen onder het genot van een lekkere drankjes! 

Zelf racen

Zelf een keer in een sportwagen racen over een circuit? Kan gewoon.

Adventure Indoor Golf

Bezorg je kroost en jezelf een hysterische dag en ga midgetgolfen. Een verantwoord uitje kan altijd nog volgens Debby.