Top 3 ultieme kindervakanties

Kamperen, Ameland en Mechelen

Regionaal lekkers

Nu kinderen op steeds jongere leeftijd weten wat er te koop is in de wereld dankzij hun smartphone- of tabletverslaving, is het lastig om leuke vakantiebestemmingen te vinden waar het grut niet blasé over doet. Toch Mira?

"Als we als gezin tot rust willen komen, gaan we het liefst een paar dagen kamperen. Dat is gewoon back to basic. Het liefst doen we dit in het buitenland, zodat we echt het vakantiegevoel hebben voor een ultieme energieboost. Als kind ging ik altijd kamperen en ik heb daar geweldige herinneringen aan. Ik hoop dat mijn kinderen later met net zulk plezier terugkijken naar onze tentvakanties."

Ameland
"Andere toppers zijn de Waddeneilanden. Je hebt bijvoorbeeld op Ameland alles wat je maar nodig hebt voor een super uitwaaiweekend: bootreis, strand en zee, leuke dorpjes, lekker eten en regionale lekkernijen die je direct bij de boer of producent koopt. De Waddeneilanden hebben wij pas een paar jaar geleden echt ontdekt als vakantiebestemming en dat is echt ideaal met kinderen."

Mechelen
"Als je liever naar een stad wil, raad ik Mechelen in België aan. Dat is Een super mooi stadje dat barst van de cultuur, leuke winkels, lekkere restaurantjes en een ontspannen sfeer heeft. Hier kan je rustig met jonge kids over straat lopen. Geweldig is ook de dierentuin Planckendael die je per boot vanuit Mechelen kan bezoeken. We waren laatst voor een lang weekend in Mechelen, een aanrader!"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ondernemen doe je zo

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.

Met de waterbus door Rotjeknor

Normaliter zou je een hartverzakking krijgen wanneer de stadsbus het water in plonst, maar in Rotjeknor is dat een volstrekt normale zaak. 

Een modieuze mama word je zo

Als jonge moeder heb je vaak minder tijd voor jezelf. Maar dat betekent helemaal niet dat je er niet meer hip uit kunt zien, vindt Chris.