Top 3 ultieme kindervakanties

Kamperen, Ameland en Mechelen

Regionaal lekkers

Nu kinderen op steeds jongere leeftijd weten wat er te koop is in de wereld dankzij hun smartphone- of tabletverslaving, is het lastig om leuke vakantiebestemmingen te vinden waar het grut niet blasé over doet. Toch Mira?

"Als we als gezin tot rust willen komen, gaan we het liefst een paar dagen kamperen. Dat is gewoon back to basic. Het liefst doen we dit in het buitenland, zodat we echt het vakantiegevoel hebben voor een ultieme energieboost. Als kind ging ik altijd kamperen en ik heb daar geweldige herinneringen aan. Ik hoop dat mijn kinderen later met net zulk plezier terugkijken naar onze tentvakanties."

Ameland
"Andere toppers zijn de Waddeneilanden. Je hebt bijvoorbeeld op Ameland alles wat je maar nodig hebt voor een super uitwaaiweekend: bootreis, strand en zee, leuke dorpjes, lekker eten en regionale lekkernijen die je direct bij de boer of producent koopt. De Waddeneilanden hebben wij pas een paar jaar geleden echt ontdekt als vakantiebestemming en dat is echt ideaal met kinderen."

Mechelen
"Als je liever naar een stad wil, raad ik Mechelen in België aan. Dat is Een super mooi stadje dat barst van de cultuur, leuke winkels, lekkere restaurantjes en een ontspannen sfeer heeft. Hier kan je rustig met jonge kids over straat lopen. Geweldig is ook de dierentuin Planckendael die je per boot vanuit Mechelen kan bezoeken. We waren laatst voor een lang weekend in Mechelen, een aanrader!"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De vijf leukste Nederlandse kinderfestivals

In de zomer hoef je je op festivalgebied écht niet te vervelen. Elk weekend zijn er in Nederland tientallen (wat? honderden!) om uit te kiezen. Maar welke zijn nou óók leuk voor de kleintjes? Naar deze festivals kun je je kroost met een gerust hart meenemen. 

Nu even niet!

Dus… wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar? Er is altijd iemand die het niet kan laten om het je te vragen. Het liefst zak je natuurlijk ter plekke door de grond, maar toch stamel je voorzichtig: ‘Eh minder snoepen, meer sporten en meer leuke dingen doen.’

Stuntrijden voor 1 dag

In actiefilms zie je om de haverklap stoere waaghalspraktijken in en met auto’s. Wil je dat zelf ook een keer meemaken? Word dan stuntrijder voor 1 dag!

De beste health & fitness blogs

Je vindt het belangrijk om op je gezondheid te letten. Daarom heb je een sportschoolpasje dat onderin het laadje met ongeopende Yves Rocher reclamepost ligt. Weet je wat jij moet doen? Jezelf een duwtje in de rug geven en je laten inspireren door gezonde en sportieve blogs die Nienke voor je heeft geselecteerd....