Interieurinspiratie? Oh Marie!

Vintage shoppen, styling, DIY en fotografie

Online magazine

Op zoek naar leuke, betaalbare styling- en interieurtips? Leuk Mens Diana van Ewijk is fan van Oh Marie!, een website die je onwijs inspireert.

"Als ik vroeger uit school kwam, gebeurde het regelmatig dat mijn moeder de kamer helemaal had omgegooid. Dan stond de bank bij het raam in plaats van bij de achterdeur en had de muur ineens een andere kleur. Gedoe, vond ik altijd. Maar nu... Ik doe niet anders. Ik koop veel kleine dingen in kringloopwinkels: een grappig vaasje, twee kleine schilderijtjes, een joekel van een kandelaar gemaakt van een oud motorblok... Met zulke items maak ik graag nieuwe 'landschapjes' in ons huis. En die deel ik dan online."

Vintage
"Inspiratie doe ik op via Oh Marie!, dat is het online magazine van lifestyleblogger Marlous Snijder. En gaat over vintage shoppen, styling, DIY en fotografie. Oh Marie! laat zien hoe je in kringloopwinkels de mooiste spullen vindt, hoe je die zelf kunt stylen zodat ze perfect in je interieur passen én hoe je dat gestylde item in jouw interieur fotografeert. Zo kun je je vintage vondsten of zelfgemaakte dingen op een mooie manier aan de hele wereld tonen."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vrouwendingen

Leuk Mens Sunny is als schrijver en documentairemaakster vaak bezig met de onderwerpen vrouwen, liefde en seksualiteit en hun aanwezigheid in de media.

Klooien met stokjes en modder

In het Amsterdamse Westerpark zit natuurspeeltuin het Woeste Westen verstopt. Hier vind je geen felgekleurde wipkippen en glijbanen, maar kunnen je kinderen ongeremd scharrelen in de natuur. 

Leuke app: Shop & Drop

Je kent het wel: de oud papier-bak puilt uit en er wacht nog een heel krat met oud glas op je om naar de glasbak gebracht te worden. Maar waar moet je zijn om het in te leveren? 

Eetcafé Te Koop

Bij eetcafé Te Koop aan de Biltstraat in Utrecht (‘koop ik!’) eet je niet alleen een bordje met liefde gemaakt eten, maar kun je meteen de hele inboedel mee naar huis nemen.