Een rondje bierproeven

De leukste brouwerijen van het land

Welk biertje is jouw favoriet?

Ga je voor hoppig met een zoete afdronk, of liever voor fris en kruidig? De smaken die aan bier gegeven worden zijn niet meer in een boekje te vangen en de opties zijn zó eindeloos dat je maar beter zelf kunt gaan proeven. Hieronder staan de leukste brouwerijen van het land voor je op een rijtje. 

In welke uithoek van het land je ook woont, brouwerijen met heerlijk bier vind je overal! Een bezoekje aan een brouwerij is ook goed te combineren met een dagje winkelen in jouw favoriete stad, want naast het drinken van een lekker pils, IPA of witbiertje, bij de meeste brouwerijen kan je tegenwoordig ook terecht voor een snack of zelfs een lekker diner.

Groningen - Bax Bier
Den Haag - Animal Army Brewery
Kaatsheuvel - de 3 Horne 
Amsterdam - Brouwerij 't IJ
Rotterdam - Hillegonda

Op zoek naar een brouwerij ergens anders in Nederland? Klik hier voor een handig overzicht van echt heel veel brouwerijen. Vergeet niet een BOB te regelen of ga met het openbaar vervoer, je weet maar nooit hoe lekker die biertjes zullen smaken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Samen cruisen is leuker

Heb jij ’n plekje over in de auto? Laat via BlaBlaCar weten waar jouw reis naartoe gaat en wie weet vind je gezellige medereizigers voor je trip. Want samen rijden is leuker, goedkoper én duurzamer.

Haal je zeefdrukdiploma

Je ziet ’t overal: katoenen tasjes, T-shirts en posters met zeefdrukprint. Hoe gaaf zou ’t zijn als je dat ook zelf kunt doen? Met je eigen ontwerp, helemaal naar jouw smaak. Bij Kapitaal in Utrecht kun je ’t leren. 

Een loods vol vintage

Vintage is dubbel leuk. Het is namelijk niet alleen mooi, maar ook heel duurzaam.

Markthal Rotterdam

Onder het mom ‘Rotterdammers werken hard, dus moeten ook goed eten’, vind je in de Markthal straks leuke winkeltjes met lokale lekkernijen.