Een rondje bierproeven

De leukste brouwerijen van het land

Welk biertje is jouw favoriet?

Ga je voor hoppig met een zoete afdronk, of liever voor fris en kruidig? De smaken die aan bier gegeven worden zijn niet meer in een boekje te vangen en de opties zijn zó eindeloos dat je maar beter zelf kunt gaan proeven. Hieronder staan de leukste brouwerijen van het land voor je op een rijtje. 

In welke uithoek van het land je ook woont, brouwerijen met heerlijk bier vind je overal! Een bezoekje aan een brouwerij is ook goed te combineren met een dagje winkelen in jouw favoriete stad, want naast het drinken van een lekker pils, IPA of witbiertje, bij de meeste brouwerijen kan je tegenwoordig ook terecht voor een snack of zelfs een lekker diner.

Groningen - Bax Bier
Den Haag - Animal Army Brewery
Kaatsheuvel - de 3 Horne 
Amsterdam - Brouwerij 't IJ
Rotterdam - Hillegonda

Op zoek naar een brouwerij ergens anders in Nederland? Klik hier voor een handig overzicht van echt heel veel brouwerijen. Vergeet niet een BOB te regelen of ga met het openbaar vervoer, je weet maar nooit hoe lekker die biertjes zullen smaken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Tati Nijmegen

Bij Tati in Nijmegen vinden ze koken nu eenmaal leuk om te doen. Niet voor niets proef je in elk hapje standaard de ingrediënten liefde en aandacht.

De lekkerste hamburgers

The city that never sleeps, daar gaat het hart van Bas sneller van bonzen. Als hij een keer voor goed zou verhuizen, dan weet hij het wel.


De Culinaire Werkplaats

Is het kunst? Is het eten? Nee, het is De Culinaire Werkplaats. Hier krijg je mooie opgemaakte borden voorgeschoteld en je bepaalt achteraf zelf wat je betaalt.

Eindhoven - maar dan anders

Met de Urban Exploring Tours ontdek je in kleine groepen, op de fiets, de geheimen van Eindhoven.