Een rondje bierproeven

De leukste brouwerijen van het land

Welk biertje is jouw favoriet?

Ga je voor hoppig met een zoete afdronk, of liever voor fris en kruidig? De smaken die aan bier gegeven worden zijn niet meer in een boekje te vangen en de opties zijn zó eindeloos dat je maar beter zelf kunt gaan proeven. Hieronder staan de leukste brouwerijen van het land voor je op een rijtje. 

In welke uithoek van het land je ook woont, brouwerijen met heerlijk bier vind je overal! Een bezoekje aan een brouwerij is ook goed te combineren met een dagje winkelen in jouw favoriete stad, want naast het drinken van een lekker pils, IPA of witbiertje, bij de meeste brouwerijen kan je tegenwoordig ook terecht voor een snack of zelfs een lekker diner.

Groningen - Bax Bier
Den Haag - Animal Army Brewery
Kaatsheuvel - de 3 Horne 
Amsterdam - Brouwerij 't IJ
Rotterdam - Hillegonda

Op zoek naar een brouwerij ergens anders in Nederland? Klik hier voor een handig overzicht van echt heel veel brouwerijen. Vergeet niet een BOB te regelen of ga met het openbaar vervoer, je weet maar nooit hoe lekker die biertjes zullen smaken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Nutella Bar

Alsof er niet genoeg redenen zijn om naar New York te gaan… Deze kun je ook nog aan je to-do list toevoegen: een bezoekje aan de Nutella Bar.

40 jaar Playmobil

Het begon in 1974 met een ridder, een bouwvakker en een indiaan. Een eenkleurig lichaam, onbeweeglijke handen, maar een vriendelijk lachend gezicht. 

De Buik van Rotterdam

De mening van culinaire kenners, daar heb je nog eens wat aan! Sterke verhalen over eten, restaurants en de leukste eetwinkels. Leuk Mens Harold spreekt vol lof over deze Rotterdamse culinaire blog.

Knus slapen

In de categorie ‘Ontdek je plekje’ met je gezin hebben we weer iets nieuws gevonden: slapen in een boomstam op de Veluwe.