Een rondje bierproeven

De leukste brouwerijen van het land

Welk biertje is jouw favoriet?

Ga je voor hoppig met een zoete afdronk, of liever voor fris en kruidig? De smaken die aan bier gegeven worden zijn niet meer in een boekje te vangen en de opties zijn zó eindeloos dat je maar beter zelf kunt gaan proeven. Hieronder staan de leukste brouwerijen van het land voor je op een rijtje. 

In welke uithoek van het land je ook woont, brouwerijen met heerlijk bier vind je overal! Een bezoekje aan een brouwerij is ook goed te combineren met een dagje winkelen in jouw favoriete stad, want naast het drinken van een lekker pils, IPA of witbiertje, bij de meeste brouwerijen kan je tegenwoordig ook terecht voor een snack of zelfs een lekker diner.

Groningen - Bax Bier
Den Haag - Animal Army Brewery
Kaatsheuvel - de 3 Horne 
Amsterdam - Brouwerij 't IJ
Rotterdam - Hillegonda

Op zoek naar een brouwerij ergens anders in Nederland? Klik hier voor een handig overzicht van echt heel veel brouwerijen. Vergeet niet een BOB te regelen of ga met het openbaar vervoer, je weet maar nooit hoe lekker die biertjes zullen smaken.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De leukste shops in Brabant

Misschien is Brabant niet echt een shopwalhalla, maar gelukkig weet Leuk Mens Alexandra wel wat leuke shops zijn om je ogen mee te verwennen. Misschien je portemonnee wat minder, nou en.

De Buik van Rotterdam

De mening van culinaire kenners, daar heb je nog eens wat aan! Sterke verhalen over eten, restaurants en de leukste eetwinkels. Leuk Mens Harold spreekt vol lof over deze Rotterdamse culinaire blog.

Wat doe je als het regent

Gelukkig is die tijd van brak in bed liggen op een zondagochtend voorbij. Je hebt inmiddels kleintjes rondlopen dus je zult wat andere dingen ondernemen dan 10 jaar geleden. Dit is zoveel lekkerder, samen met je kinderen genieten van je vrije regenachtige zondag.

Hotel de Windketel

Midden op het Watertorenplein in Amsterdam stond ooit een vervallen torentje waar een aantal omwonenden ‘iets’ wilden maken.