Woordkunstenaars dragen voor

Ga naar een gesproken woord-avond

Tips voor een poëtische avond uit

De gesproken woord-avonden vliegen je de laatste tijd om de oren. Het zijn niet meer de brave avonden waarop stoffige literair onderlegden hun filosofische gedachten voordragen. Tegenwoordig wordt alles tussen rap en poëzie aan je voorgelezen, met een eigentijds sausje!

Van verhalen en gedichten tot gesproken woord ondersteund door rustige gitaarmelodieën. Door het hele land kun je je laten overspoelen door de prachtigste woordkunst. Zo laat je je met de mooiste woorden verleiden tijdens Gesproken Woord bij BROEI, Utrecht. Ook Mooie Woorden brengt je met alle liefde de mooiste pareltjes als het om gedichten, poëzie en andere woordkunst gaat. 

Als je op Facebook de pagina Mensen Zeggen Dingen volgt blijf je ook op de hoogte van spannende avonden rondom het gesproken woord. En als dat nog niet genoeg is, pak je toch zelf je pen erbij! 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Sprookjescamping

Snurken naast Sneeuwwitje? Op Sprookjescamping De Vechtstreek kan het. Dit kinderwalhalla omvat een prachtig sprookjestheater en vele sprookjesfiguren die gewoon los over de camping lopen.

Het lekkerste diner voor 2

Je hebt elkaar nu drie keer gezien (en dat was steeds in gezelschap van veel te veel bier) en nu komt je lief voor het eerst eten. Je beseft: in een roze string over de Amsterdamse Dam is het engste wat er is, maar dit komt zonder meer op een goede tweede plek. Want wat moet je maken? En hoe moet je nu leuk doen wanneer je ondertussen in een pan moet roeren? Hoe, kortom, maak je het beste diner voor 2?

Het basisboek voor in de keuken

Voor iedereen die kookboekangst heeft een gouden tip van Peter, waarmee je straks de lekkerste gerechten op tafel tovert. Maar je moet er wel wat voor over hebben...

De meest indrukwekkende boeken ooit

In de trein, in bed, op het strand of op een kleedje in het park: lezen kan altijd en overal en is – op voorwaarde dat je een puik boek te pakken hebt – een van de fijnste dingen om te doen. Welke exemplaren hebben veel indruk op Maurice gemaakt en waarom?