Leuke dingen doen met apps

Hoe bereid jij je voor wanneer je iets leuks gaat doen?

De handigste apps als je eropuit gaat

Ach, vroegâh… Weet je nog, als je iets leuks ging doen? Gewapend met een printje van de ANWB routeplanner stapte je de auto in. Als je het niet meer wist, pakte je het grote Stratenboek erbij. Een dagje met de trein? Eerst even bladeren in het vuistdikke Spoorboekje. En je leuke tips kreeg je uit de krant, tijdschriften of gewoon van je buurman tijdens een verjaardag. Dat gaat nu wel anders.

Wát voor leuks je ook wil gaan doen, je virtuele zoektocht begint natuurlijk hier op leukedingendoen.nl. Tot zover nog niet zo moeilijk. Maar daarna: waar slaap je, hoe kom je er en wat vonden anderen er eigenlijk van? Om de antwoorden op deze vragen te krijgen heb je maar 2 dingen nodig: een smartphone en een telefoon abonnement. Onze lijst met handige apps is eindeloos, maar we lichten onze favorieten voor je uit. 

Zo kom je er
Vroeger printte je de kaart van ANWB routeplanner, maar nu gebruik je gemakkelijk een aantal apps. Voor de iPhone bijvoorbeeld zijn er ‘kaarten’. Deze handige app is een TomTom voor op je mobiel. Alle wegen kent ie en hij licht de snelste of de kortste route voor je uit. Geen iPhone? Dan kun je er ook komen met de app van Google Maps. Ook even handig!

Ga je met het openbaar vervoer? Dan kun je de app van NS of 9292ov downloaden. Zo mis je nooit meer de trein of bus.

Hier slaap je
Stel jezelf eerst de vraag: wil je overnachten in een chique hotel met roomservice of ga je meer voor de couleur locale? Voor goeie hoteldeals over de hele wereld is de app van Booking.com een absolute must. Vind je het leuker om bij mensen thuis te slapen, of in een kleinschalige B&B? Van Tuitjenhorn tot Timboektoe, met de app van Airbnb heb je zó je slaapplek gevonden.

En wat vinden we ervan?
Mocht je je twijfels hebben bij het leuke ding dat je wil gaan doen: op het World Wide Web zijn verschillende sites waar mensen maar wát graag roepen hoe ze het ergens vonden. Met de app van iens.nl kan je bijna alle Nederlandse restaurants reserveren, nadat je de recensies hebt gecheckt natuurlijk. En met de app van TripAdvisor heb je het eigenlijk allemaal op zak, want daar lees je recensies van activiteiten en bezienswaardigheden over de hele wereld. En mocht je zó geïnspireerd zijn van die ene recensie van dat leuke koffietentje in Mumbai, dan boek je er gelijk een vlucht mee.

Hoe bereid jij je voor wanneer je iets leuks gaat doen?

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Pareltjes van Brabant

Brabant is meer dan een provincie vol gezelligheid en leuke kroegjes. Gelukkig kun je de gezelligheid ook mee naar buiten nemen. Maar wat maakt Brabant dan zo speciaal Lidwine?

The sound of jazz

Cynthia houdt ervan om jazz op te zetten. Het zorgt voor een romantische sfeer en het is ook nog rustgevend. Voor een avondje met je lief, is dit een super ingrediënt.  

Het meest universele Sintgedicht

Leukedingendoen heeft aan de Leukste rijmpiet gevraagd om een origineel en universeel Sintgedicht te schrijven. Goed gedaan piet!

Culinair vernuft in Arnhem

Bij Sugar hill in Arnhem vóél je gewoon aan alles dat ze daar verliefd zijn op eten. En die liefde proef je dan ook weer ín je eten – mjam!