Duurzame boodschappen in Amsterdam

Van Halal e Gida, via de Zuidermrkt naar Marqt

Buurtinitiatief

Je sust je geweten door biologisch te kiezen in je buurtsuper, maar het kan nog beter. Kleinschalig is het nieuwe kiloknallen! Dus ga vooral naar groentewinkels of de biologische markt. Samuel heeft een paar goede Amsterdamse adresjes voor je...

"Ik heb een aantal favoriete winkels. Sowieso de Turkse supermarkt om de hoek. De broers van Halal e Gida op de Pretoriusstraat hebben altijd de mooiste groenten en fruit voor een hele goede prijs. Zij kopen echt lekkere en bijzondere dingen in."

Zuidermrkt
"Ook vind ik het te gek om op een vrije dag dag naar de markt te gaan. We staan zelf op de Zuidermrkt op het Jacob Obrectplein. Hier kom ik dan ook bijna ieder weekend even buurten. Het is een kleine markt, maar mooi omdat het een buurtinitiatief is. Er staat altijd een fantastische poelier, een redelijke visstand en mooie groenten en kruiden. Je kan hier dus gewoon je zaterdagse boodschappen doen. De Noordermarkt is groter en bijna alles is biologisch. Beetje afwisselen dus."

Marqt
"Als ik laat klaar ben met werk ga ik doordeweeks meestal naar Marqt. Die heeft een mooi assortiment verse spullen. Het is eigenlijk een luxe supermarkt met een goede kaas-, vlees- en visafdeling. Dat zie je niet veel. Ook is het een podium voor kleine producenten. Het komende jaar komen er meer Marqten bij, ik hoop dat ze toch het podium blijven voor ondernemers zoals wij."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Leukste Zomertips

Levensgenieter Harold weet wel hoe hij zich moet vermaken in het gezellige Rotterdam.

De allermooiste bruidstaarten

Aangezien alles op dè dag voor de rest van je leven in je geheugen gegrift blijft staan, moet je ook over ditstukje glazuurgekmakend suikerwerk goed nadenken...

High tea'en bij Gebr. Niemeijer

Kijk, we kunnen natuurlijk allemaal net als Victoria Koblenko de auto inspringen om macarons te halen bij Ladurée.

Schuitje varen, theetje drinken

Dát is handig: eindelijk een goed adres om een bootje te huren in Amsterdam. De zespersoons-sloepjes zijn elektrisch dus nooit tanken, geen lawaaierige motor en geen uitlaatgassen.