Duurzame boodschappen in Amsterdam

Van Halal e Gida, via de Zuidermrkt naar Marqt

Buurtinitiatief

Je sust je geweten door biologisch te kiezen in je buurtsuper, maar het kan nog beter. Kleinschalig is het nieuwe kiloknallen! Dus ga vooral naar groentewinkels of de biologische markt. Samuel heeft een paar goede Amsterdamse adresjes voor je...

"Ik heb een aantal favoriete winkels. Sowieso de Turkse supermarkt om de hoek. De broers van Halal e Gida op de Pretoriusstraat hebben altijd de mooiste groenten en fruit voor een hele goede prijs. Zij kopen echt lekkere en bijzondere dingen in."

Zuidermrkt
"Ook vind ik het te gek om op een vrije dag dag naar de markt te gaan. We staan zelf op de Zuidermrkt op het Jacob Obrectplein. Hier kom ik dan ook bijna ieder weekend even buurten. Het is een kleine markt, maar mooi omdat het een buurtinitiatief is. Er staat altijd een fantastische poelier, een redelijke visstand en mooie groenten en kruiden. Je kan hier dus gewoon je zaterdagse boodschappen doen. De Noordermarkt is groter en bijna alles is biologisch. Beetje afwisselen dus."

Marqt
"Als ik laat klaar ben met werk ga ik doordeweeks meestal naar Marqt. Die heeft een mooi assortiment verse spullen. Het is eigenlijk een luxe supermarkt met een goede kaas-, vlees- en visafdeling. Dat zie je niet veel. Ook is het een podium voor kleine producenten. Het komende jaar komen er meer Marqten bij, ik hoop dat ze toch het podium blijven voor ondernemers zoals wij."

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Pannenkoeken van Oma

Voor Nationale Pannenkoekendag gingen wij op zoek naar het lekkerste pannenkoekenrecept dat we kennen. Dit is het recept van de pannenkoeken van de oma van Maxime, stagiaire bij Leukedingendoen.

Liefde is

Valentijnsdag is de dag van de liefde en om de dag nog even extra zoetsappig te maken hebben we de heerlijkste manieren om de liefde te verklaren op een rijtje gezet. Kwijlend van geluk samen verder.

Zelf maken: chocoballonnen

Ben jij niet de allerbeste chefkok te wereld maar wil je toch shinen met een classy toetje? Maak dan super eenvoudige maar mega feestelijke chocoladebakjes. Het enige wat je nodig hebt, is pure chocolade, een pan, een koelkast en… ballonnen. 

Culinaire Pinterest Top 3

Voor een beetje culinaire inspiratie kun je een kookboek openslaan, maar je kunt ook online je hongerige hart ophalen. Op Pinterest hebben zich een aantal inspirerende, actieve culibloggers verzameld waaronder… onze eigen Monique!