Broeker Veiling

Sla de veilingklok

Bied op je favoriete groente

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

In het historische veilinggebouw en de lighallen die boven het water zijn gebouwd kun je zelf meedoen aan een veiling! Neem plaats in de authentieke veilingbanken en bepaal de prijs zelf door middel van de veilingklok. Druk je te vroeg, dan betaal je te veel. Druk je te laat dan heb je niets. Een echte belevenis voor jong en oud. Maar pas op, want voor je het weet ga je straks naar huis met twee duizend kilo piepers!

Tijdens je bezoek aan het Museum Broeker Veiling kun je ook mee in de rondvaartboot of  een fluisterschuit huren. Zo kun je het prachtige waterrijke gebied rondom de Broeker Veiling ontdekken. Ook zijn er verschillende exposities, kun je zaadjes planten en in het restaurant genieten van een heerlijke lunch, koffie met gebak of een drankje op het terras. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Klankspeeltuin

In de Klankspeeltuin in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ kunnen kinderen muziek maken, zonder dat ze ook maar één noot kunnen lezen.

Maak je eigen Frozen kerstspel

Het spel zelf werkt zoals boter-kaas-en-eieren, maar in plaats van de rondjes en de kruisjes speel je met rendier Sven en sneeuwpop Olaf.

Vijf liedjes om keihard op te jenken

We hebben een treurige playlist voor je samengesteld waar je je intens alleen door gaat voelen. Dus ga er maar even lekker voor zitten en cry us a river

Potloodjes planten

Het woord pot ligt al in het woord potlood besloten, dus waarom zou je ‘m dan ook niet gewoon in een potje stoppen?