Broeker Veiling

Sla de veilingklok

Bied op je favoriete groente

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

In het historische veilinggebouw en de lighallen die boven het water zijn gebouwd kun je zelf meedoen aan een veiling! Neem plaats in de authentieke veilingbanken en bepaal de prijs zelf door middel van de veilingklok. Druk je te vroeg, dan betaal je te veel. Druk je te laat dan heb je niets. Een echte belevenis voor jong en oud. Maar pas op, want voor je het weet ga je straks naar huis met twee duizend kilo piepers!

Tijdens je bezoek aan het Museum Broeker Veiling kun je ook mee in de rondvaartboot of  een fluisterschuit huren. Zo kun je het prachtige waterrijke gebied rondom de Broeker Veiling ontdekken. Ook zijn er verschillende exposities, kun je zaadjes planten en in het restaurant genieten van een heerlijke lunch, koffie met gebak of een drankje op het terras. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Kattencafé Kopjes

In Amsterdam-Noord kun je nu koffiedrinken met een kat op schoot en samen versgebakken appeltaart naar binnen schuiven in een zee van zachte pootjes.

De Nederlandse Costa del Zon

Wat doet KRNWTR-goeroe Tetsuro in zijn zonnige vrije tijd? Juist. Hij zoekt het water op. Wat is zijn favoriete aqua-bestemming?

Liefde is

Valentijnsdag is de dag van de liefde en om de dag nog even extra zoetsappig te maken hebben we de heerlijkste manieren om de liefde te verklaren op een rijtje gezet. Kwijlend van geluk samen verder.

Organiseer een vliegend feestje

Bij FTV Flight Events organiseren ze het evenement dat bij jou past in combinatie met een heuse rondvlucht vanaf Lelystad Airport.