Broeker Veiling

Sla de veilingklok

Bied op je favoriete groente

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

In het historische veilinggebouw en de lighallen die boven het water zijn gebouwd kun je zelf meedoen aan een veiling! Neem plaats in de authentieke veilingbanken en bepaal de prijs zelf door middel van de veilingklok. Druk je te vroeg, dan betaal je te veel. Druk je te laat dan heb je niets. Een echte belevenis voor jong en oud. Maar pas op, want voor je het weet ga je straks naar huis met twee duizend kilo piepers!

Tijdens je bezoek aan het Museum Broeker Veiling kun je ook mee in de rondvaartboot of  een fluisterschuit huren. Zo kun je het prachtige waterrijke gebied rondom de Broeker Veiling ontdekken. Ook zijn er verschillende exposities, kun je zaadjes planten en in het restaurant genieten van een heerlijke lunch, koffie met gebak of een drankje op het terras. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Moniques favorieten

Met goed ontbijten hebben we allemaal wel eens moeite, Monique vertelt hier over haar favoriete ontbijtje (uiteraard op bed). Liever een lekkere lunch? Zolang je geen glutenallergie heb, zit je wel goed met deze tip.

Workshop wollen plaid vilten

Lekker wollige workshop? Maak je eigen vilten kleed met wol van zeldzame schapenrassen.

Hoe overleef ik een lange autorit met kinderen?

Het is weer zomervakantie! En dat betekent: zon, zee en vrijheid. Maar jammer genoeg ook: lange autoritten met (zeurende) kinderen op de achterbank. Leuk Mens Natascha heeft tips!

Pasta in je kerstboom

Hoewel je Cake Boss-achtige taarttaferelen ook best knutselen mag noemen, houdt Loes het liever bij de droge ingrediënten. Daar kun je namelijk ook iets heel moois van maken. Koken kan altijd achteraf nog…