Broeker Veiling

Sla de veilingklok

Bied op je favoriete groente

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.

In het historische veilinggebouw en de lighallen die boven het water zijn gebouwd kun je zelf meedoen aan een veiling! Neem plaats in de authentieke veilingbanken en bepaal de prijs zelf door middel van de veilingklok. Druk je te vroeg, dan betaal je te veel. Druk je te laat dan heb je niets. Een echte belevenis voor jong en oud. Maar pas op, want voor je het weet ga je straks naar huis met twee duizend kilo piepers!

Tijdens je bezoek aan het Museum Broeker Veiling kun je ook mee in de rondvaartboot of  een fluisterschuit huren. Zo kun je het prachtige waterrijke gebied rondom de Broeker Veiling ontdekken. Ook zijn er verschillende exposities, kun je zaadjes planten en in het restaurant genieten van een heerlijke lunch, koffie met gebak of een drankje op het terras. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.

Maak je eigen kledingstuk

Deze naaiworkshop van naaiZ is voor diegenen die volledig de modetrends volgen, maar liever hun eigen draai aan de trends van tegenwoordig willen geven.

Riddertoernooi in Kasteel Hoensbroek

Dit jaar barst in Kasteel Hoensbroek de strijd los om de schoonste jonkvrouw en het grootste ridderlijke ego. Als je niet zo van lansen houdt, is boogschieten natuurlijk ook een optie. Moge de beste ridder winnen!

Educatieve apps voor kinderen

Maak van je kind geen gedachteloos swipende zombie en bied ze deze educatief verantwoorde apps aan...