Workshop wildplukken

Ruik en proef vreemde plantjes

Samen plukken en koken

Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen: dit is wildplukken!

Leoniek Bontje, herbalist en kunstenaar en Yvet Noordermeer, voedingscoach bij Bewust met Voeding, organiseren sinds kort wildpluk workshops. De workshop bestaat uit twee delen: het plukken en het kokkerellen. Je gaat op stap met een man of 10 en je leert tijdens deze avontuurlijke wandeling alles over eetbare planten: welke kun je eten, hoe herken je ze en wat zijn hun eigenschappen. Na het plukken duik je de keuken in en maak je bijvoorbeeld een heerlijke brandnetelsoep, daslook pesto, kruidenboter en smoothies.

Wil jij ook lekker plukken en koken tijdens een leuke workshop? Kijk dan even hier voor de eerstvolgende data. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Keukenbende kinderkookworkshop

'Lust ik niet', 'wil ik niet' en 'ranzig!' meer dan genoeg gehoord aan tafel? Draai de rollen om en laat je kinderen koken voor jou.

Geniet van Utrecht

Als Leukste ondernemer van Utrecht kent Esmay Utrecht van binnen en buiten.

Fiets eens een andere route naar huis

Nieuwe plekken ontdekken doe je gewoon op de fiets, als je op weg naar huis bent. Links, rechts, rechtdoor of andersom, waar brengt jouw nieuwe route je?

Halt, politie!

Op zaterdag 6 september 2014 wordt rondom de populaire televisieserie Flikken Maastricht voor de vierde keer Flikkendag Maastricht georganiseerd.