Workshop wildplukken

Ruik en proef vreemde plantjes

Samen plukken en koken

Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen: dit is wildplukken!

Leoniek Bontje, herbalist en kunstenaar en Yvet Noordermeer, voedingscoach bij Bewust met Voeding, organiseren sinds kort wildpluk workshops. De workshop bestaat uit twee delen: het plukken en het kokkerellen. Je gaat op stap met een man of 10 en je leert tijdens deze avontuurlijke wandeling alles over eetbare planten: welke kun je eten, hoe herken je ze en wat zijn hun eigenschappen. Na het plukken duik je de keuken in en maak je bijvoorbeeld een heerlijke brandnetelsoep, daslook pesto, kruidenboter en smoothies.

Wil jij ook lekker plukken en koken tijdens een leuke workshop? Kijk dan even hier voor de eerstvolgende data. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De ideale dag van Nynke

Stel: je hebt een dag lang álle tijd en geld van de wereld en je mag helemaal zelf weten wat je met je dag gaat doen. Wat staat er dan op het programma? Nynke vliegt voor haar perfecte dag de hele wereld over.

Thuis spelletjes spelen

Voor vertier hoeft Leuk Mens Jeroen heus het huis niet uit. Hij heeft genoeg fantasie om het ook binnen gezellig te maken met zijn kids! Restaurantje spelen bijvoorbeeld.

Food we looooove

Bloemen, kleurplaten, geluk: je kan het zo gek nietbedenken of je kan er tegenwoordig wel een abonnement op nemen zodat je om de zoveel tijd iets fijns in je brievenbus krijgt.

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.