Workshop wildplukken

Ruik en proef vreemde plantjes

Samen plukken en koken

Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen: dit is wildplukken!

Leoniek Bontje, herbalist en kunstenaar en Yvet Noordermeer, voedingscoach bij Bewust met Voeding, organiseren sinds kort wildpluk workshops. De workshop bestaat uit twee delen: het plukken en het kokkerellen. Je gaat op stap met een man of 10 en je leert tijdens deze avontuurlijke wandeling alles over eetbare planten: welke kun je eten, hoe herken je ze en wat zijn hun eigenschappen. Na het plukken duik je de keuken in en maak je bijvoorbeeld een heerlijke brandnetelsoep, daslook pesto, kruidenboter en smoothies.

Wil jij ook lekker plukken en koken tijdens een leuke workshop? Kijk dan even hier voor de eerstvolgende data. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Biologisch, gezond, natuurlijk

Bij Jetties in Haarlem kun je lekker en gezond eten en 100% natuurlijk.

Maken: gegrilde oranje paprikasoep

Ons eigen Leuk Mens Kee Huidekoper bedacht een Koninklekker recept: Gegrilde oranje paprikasoep.

GEEF

Bij Cafe GEEF aan de Sumatraweg in Rotterdam staan er geen prijzen op het menu, maar bepaal je zelf wat je voor je eten betaalt.

Broeker Veiling

De Broeker Veiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen van groenten per afslag begonnen. Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast.