Workshop wildplukken

Ruik en proef vreemde plantjes

Samen plukken en koken

Je voelt, kneust, ruikt, knipt en plukt de heerlijkste wilde planten, noten, bessen en paddenstoelen: dit is wildplukken!

Leoniek Bontje, herbalist en kunstenaar en Yvet Noordermeer, voedingscoach bij Bewust met Voeding, organiseren sinds kort wildpluk workshops. De workshop bestaat uit twee delen: het plukken en het kokkerellen. Je gaat op stap met een man of 10 en je leert tijdens deze avontuurlijke wandeling alles over eetbare planten: welke kun je eten, hoe herken je ze en wat zijn hun eigenschappen. Na het plukken duik je de keuken in en maak je bijvoorbeeld een heerlijke brandnetelsoep, daslook pesto, kruidenboter en smoothies.

Wil jij ook lekker plukken en koken tijdens een leuke workshop? Kijk dan even hier voor de eerstvolgende data. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Deliplein op Katendrecht

Harold Smits is een échte culinaire Rotterdammer. En wat vraag je aan zo’n eetfanaat? De Leukste én lekkerste eetplekjes van Rotjeknor natuurlijk! Maar waar krijgen Rotterdammers nou echt een knorrende maag van?

Voor de culinaire fijnproever

Gezonder eten en minder snoepen: dat zijn toch elk jaar wel de meest genoemde voornemens. Beginnen doen we dan de maandag na oud & nieuw wel, dan zijn de feestdagen tenminste voorbij… En daar gaat het al mis.

Budget buiten de deur eten

Picknicken klínkt dan misschien een beetje oudbollig, dat is het al lang niet meer. Zeker bij lekker weer is de picknick het ultieme antwoord wanneer je wél lekker buiten de deur wil eten, maar daar niet te veel geld aan wil uitgeven.

Leukste plekjes in Lelystad

Leuk Mens Seline woont in Lelystad, dus reken maar dat zij de Leukste plekjes van deze stad weet! Wij zijn wel benieuwd waar Seline het liefst naartoe gaat. Waar moet je zijn voor het lekkerste drankje of hapje en welke winkels mag je echt niet overslaan?