Proef de 5 Trappisten fietsroute

Ontdek al fietsend

De lekkerste Trappistenbieren

Ervaar de smaak van de Trappistenbieren van Vlaanderen en Brabant met deze gave fietsroute speciaal voor alle bierliefhebbers onder ons.  De fietsroute is in totaal 344 km, opgedeeld in 6 deelroutes die je langs 5 trappistenkloosters leidt. Dat is flink doorfietsen dus, maar als je aan het einde een heerlijk koud biertje te wachten staat moet dit wel lukken. De route gaat lang verschillende steden als Antwerpen, Zutphen, Poppel, Tilburg en Turnhout.

Dit zijn de Trappistenabdijen waar de route je langs zal leiden:

  • Abdij OLV van het Heilig Hart in Westmalle (Antwerpen)
  • Abdij Maria Toevlucht in Zundert (Brabant)
  • Abdij OLV van Nazareth in Brecht (Antwerpen)
  • Abdij OLV Koningshoeven, La Trappe in Berkel-Enschot (Brabant)
  • Abdij Achelse Kluis in Achel (op de grens van Limburg en Brabant)

Je kunt de fietsroute kopen voor €4,50 of het hier online downloaden. 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Meesterlijk mountainbiken in NL

Of je net begint of al tien voorvorken hebt versleten: dit zijn de meest avontuurlijke mountainbikeroutes van Nederland.

Moniques favorieten

Met goed ontbijten hebben we allemaal wel eens moeite, Monique vertelt hier over haar favoriete ontbijtje (uiteraard op bed). Liever een lekkere lunch? Zolang je geen glutenallergie heb, zit je wel goed met deze tip.

Fietsen over de sterren

Overdag is dit 600 meter lange fietspad misschien niet zo bijzonder, maar zodra ’s avonds het licht uit gaat geloof je je eigen ogen niet.

Liefde is

Valentijnsdag is de dag van de liefde en om de dag nog even extra zoetsappig te maken hebben we de heerlijkste manieren om de liefde te verklaren op een rijtje gezet. Kwijlend van geluk samen verder.