Love letters

Slapen in de O van Ohlala

BOTEL Amsterdam

Je ziet ‘m praktisch al vanaf CS liggen, het BOTEL aan de NDSM-werf in Amsterdam. Een hartstikke groot schip, omgebouwd tot driesterrenhotel. Tot zover al helemaal leuk. Maar wist je eigenlijk dat je kunt slapen in die gekke grote letters bovenop het schip? Die samen het woord BOTEL vormen? De letters zijn 6,5 meter hoog en daarom hebben de ontwerpers helemaal los kunnen gaan. Zo heeft de ene letter een halfpipe en skateboards ‘aan boord’ en de andere een eigen bioscoopzaaltje met films uit EYE. Perfect voor een romantische getaway, dachten we zo.

Je kunt de kamers boeken via de site van het BOTEL.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Op bezoek bij een boer

Ontdek waar het eten op je bord vandaan komt en bezoek een biologische boer, boomgaard en bakker. 

Oost west

Marlous is laatst verhuisd van Oud-West naar het Oosten van Amsterdam. Een verandering van buurt voelde als een kleine emigratie naar het buitenland. Gelukkig is nieuwe dingen ontdekken haar passie.

Een local word je zo

De situatie: je bent op vakantie en gaat wat sightseeën. Maar uiteraard wil je liever niet de standaard-toerist gaan uithangen met afritsbroek, landkaart en fototoestel om je nek. Of nog erger: een ritje maken in een bus met een open dak. Alsjeblieft Corno, deel ons dé truc om voor een echte local door te gaan!

Weekendje Parijs

‘Paris is always a good idea’ wist Audrey Hepburn al. En oui, ze heeft gelijk!