Love letters

Slapen in de O van Ohlala

BOTEL Amsterdam

Je ziet ‘m praktisch al vanaf CS liggen, het BOTEL aan de NDSM-werf in Amsterdam. Een hartstikke groot schip, omgebouwd tot driesterrenhotel. Tot zover al helemaal leuk. Maar wist je eigenlijk dat je kunt slapen in die gekke grote letters bovenop het schip? Die samen het woord BOTEL vormen? De letters zijn 6,5 meter hoog en daarom hebben de ontwerpers helemaal los kunnen gaan. Zo heeft de ene letter een halfpipe en skateboards ‘aan boord’ en de andere een eigen bioscoopzaaltje met films uit EYE. Perfect voor een romantische getaway, dachten we zo.

Je kunt de kamers boeken via de site van het BOTEL.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

4 festivals voor als je niet stil kunt zitten

Zin in een bijzonder festival? Dit zijn vier evenementen voor mensen met een actieve, avontuurlijke en duurzame levensstijl.

De 50 Tinten Grijs Tour

Menig vrouw zweert erbij en vele sekslevens zijn er al mee gered: ‘50 Tinten Grijs’ mag met recht een sexy seksbijbel genoemd worden.

Hou jij m'n tassie ff vast?

Er zijn wel tien redenen om Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam te bezoeken. Tenzij je een tassenfanaat bent, want dan is één reden ook wel genoeg: hier hebben ze een unieke collectie van meer dan 5000 (!) tassen. 

Maak een spookrit in Amsterdam

Een engleuke rondleiding die je niet snel vergeet en waarbij je in een lijkwagen door Amsterdam rijdt? Doe de Twilight Tour...