Vincent van GoghHuis

Een kijkje in het verleden

Van de schildermeester

Op de plek waar van Gogh geboren werd, in Zundert, staat het  Vincent van GoghHuis. De schilder neemt je mee in een reis door zijn leven. Naast dit leuke programma vind je verschillende exposities en tentoonstellingen van Vincent zijn werk, maar ook van mensen die zich door hem lieten inspireren. Via wandel - en fietsroutes, verkrijgbaar in het Huis, kun je de omgeving van Vincent’s jeugd ontdekken. Je kunt zelfs een flesje ‘Vincent’s water’ kopen in de museumwinkel.

Voor openingstijden en de huidige tentoonstellingen kun je een kijkje nemen op de website

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Modern Comtemporary Museum

Het MOCO museum opende in april 2016 zijn deuren voor het publiek. MOCO zorgt ervoor dat moderne en eigentijdse kunst nu door iedereen gezien kan worden. Zo vind je er bijvoorbeeld ook street art. 

Het Philipsmuseum

De laatste jaren gaan de technologische ontwikkelingen zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Gelukkig heeft het kersverse Philips Museum te Eindhoven alles even goed op een rijtje gezet. 

Schunck

Tegenwoordig is Schunck namelijk van alles: een bibliotheek, een muziekschool, een filmhuis, een café, een dansschool en een museum.

Sterrenwacht voor de kleintjes

Denk dat een bezoek aan de sterrenwacht te ingewikkeld is voor kleine kinderen?