Tips van schoonmaakdiva Anita

Voor de voorjaarschoonmaak

Zo ga je schoon de lente in

Huppelende lammetjes, bezige bijtjes en voorjaarskriebels. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Met uitroeptekens, want met deze tips van schoonmaakdiva Anita van schoonmaakbedrijf Gom wordt schoonmaken een makkie.

  1. Slaap lekker uit. Schoonmaken is erg vermoeiend, dus zorg dat je goed uitgerust bent. Check daarna eerst je schoonmaakkast om te zien of je alles in huis hebt. Niets is zo vervelend als halverwege naar de supermarkt moeten als je net zo fijn bezig bent met boenen.
  2. Trommel je vrienden op of zoek een afspeellijst vol dweilmuziek. Samen schoonmaken is namelijk sneller én leuker dan alleen.
  3. Opruimen zul je! Minder troep = minder schoonmaken. Win, win lijkt ons!
  4. Werk systematisch: Werk kamer voor kamer, ga van droog naar nat, werk van boven naar beneden en van links naar rechts. 
  5. Klaar? De lente begin je extra fijn met een make-over voor jezelf. Gooi een nieuw kleurtje in je haar of stouw je huis vol met bloemen.

Laat die lente maar komen! Meer schoonmaaktips nodig? Schoonmaakdiva Anita deelt meer tips op de Facebookpagina van Gom Schoonhouden.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Pinguin Radio

Ben je dat geouwehoer op die commerciële radiozenders een beetje beu, maar vind je de nummers op Skyradio te gezapig?

Oh, oh een cadeau!?

De boombox staat klaar, de gondel ligt al in het water te dobberen, het bed is versierd met mooie rode rozen en het huis wemelt in de Valentijnssfeer door het romantische kaarslicht. Kortom je hebt alle clichés uit de kast gehaald, maar bent één ding vergeten: het cadeau! Je kan natuurlijk een duur geurtje kopen of je liefde mee uit eten nemen, maar dat is toch ietwat onorigineel. Je had al zo je best gedaan! Pak het dus dit jaar eens anders aan en verras je schatje op een van de volgende 5 manieren:

De Leukste dag van Jooske

Een van de leuke vragen die we aan Leuke Mensen stellen: wat zou jij doen als je voor één dag al de tijd en het geld van de wereld zou hebben? Jooske weet daar wel raad mee.  

Pimp je lege wijnfles

Als je te lui bent om naar de glasbak te sjokken, kun je altijd nog je lege flessen upgraden. Hoe dan? Nou heel erg simpel, gewoon met touw! Een ideaal klusje voor die druilerige zondag.