Tips van schoonmaakdiva Anita

Voor de voorjaarschoonmaak

Zo ga je schoon de lente in

Huppelende lammetjes, bezige bijtjes en voorjaarskriebels. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Met uitroeptekens, want met deze tips van schoonmaakdiva Anita van schoonmaakbedrijf Gom wordt schoonmaken een makkie.

  1. Slaap lekker uit. Schoonmaken is erg vermoeiend, dus zorg dat je goed uitgerust bent. Check daarna eerst je schoonmaakkast om te zien of je alles in huis hebt. Niets is zo vervelend als halverwege naar de supermarkt moeten als je net zo fijn bezig bent met boenen.
  2. Trommel je vrienden op of zoek een afspeellijst vol dweilmuziek. Samen schoonmaken is namelijk sneller én leuker dan alleen.
  3. Opruimen zul je! Minder troep = minder schoonmaken. Win, win lijkt ons!
  4. Werk systematisch: Werk kamer voor kamer, ga van droog naar nat, werk van boven naar beneden en van links naar rechts. 
  5. Klaar? De lente begin je extra fijn met een make-over voor jezelf. Gooi een nieuw kleurtje in je haar of stouw je huis vol met bloemen.

Laat die lente maar komen! Meer schoonmaaktips nodig? Schoonmaakdiva Anita deelt meer tips op de Facebookpagina van Gom Schoonhouden.

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De lekkerste en Leukste paasbrunch

Pasen vieren we net zo uitgebreid als kerst! Inclusief lekker eten, een gezellige tafel en familie of vrienden. Met z’n allen aan tafel, in de woonkamer of buiten op een picknickkleed.

De origineelste kerstcadeaus

Volgens Loes schuilt er diep in iedere persoon een kunstenaar die zich best op een cadeautje uit kan leven. Snel een cadeautje in de winkel scoren is geen goed excuus meer, zo maak je je eigenste Limited Edition!

Mira Ahles leest deze kinderboeken

Klassieke en nieuwe Nederlandstalige kinderboeken. Getipt door Leuk Mens Mira Ahles.

Elke dag op je mooist

Soms zijn er dagen waarop je het liefst met je hoofd onder de dekens kruipt om er vervolgens nooit meer onderuit te komen (behalve dan misschien voor je twee favoriete mannen Ben & Jerry). Zo niet Anna. Volgens haar is er iedere dag wel een goede reden om je niet in je dekbed te rollen, maar je juist in je knapste pak te hijsen. Altijd en overal je mooiste zelf zijn, hoe doe je dat volgens Anna?