Pannenkoeken van Oma

Zijn het aller lekkerste

Hier is het recept...

Voor Nationale Pannenkoekendag gingen wij op zoek naar het lekkerste pannenkoekenrecept dat we kennen. Dit is het recept van de pannenkoeken van de oma van Maxime, stagiaire bij Leukedingendoen.

“Mijn oma maakt de aller, aller, allerlekkerste pannenkoeken… Zo is het nou eenmaal. Al heb je het recept, dan smaakt het toch anders. Misschien is het de pan, de boter of het kooktoestel… Ik ben er nog niet achter. Maar ik heb zo het vermoeden dat het de liefde is die oma erin stopt”.

Wat heb je nodig:

  • 2/3 bloem
  • 1/3 custard
  • Beetje zout
  • Melk
  • 2 eieren
  • Margarine
  • Koekenpan

 Wat moet je doen om deze lekkere pannenkoeken op tafel te zetten?

Doe de bloem, de custard, het beetje zout en de 2 eieren in een kom. Voorzichtig, beetje bij beetje de melk erbij gieten en met de garde (of mixer) kloppen tot het een glad en vooral vrij dun beslag wordt. Laat het beslag 10 minuten staan. 

Dan een klein klontje margarine in de koekenpan doen, wacht tot de pan goed warm is. Giet een lepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek eerst aan een kant, dan omkeren en ook de andere kant mooi bruin bakken!

Heel veel succes en eet smakelijk!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

DIY Bento box

Geen gezeur meer over korstjes en beleg met deze feestelijke bento box. Want als je je lunchtrommels vult zoals deze Japanse dame dat doet, dan is het bijna te mooi om op te eten.

Kliekjeskerst

Wat móét je met die restjes aardappelpuree, stukjes kalkoen, stoofpeertjes en worteltjes? Drie tips!

Top 5 Leuke-lente-dingen

De zon heeft nog niet haar volle sterkte bereikt, maar dat maakt Leuke dingen doen in de lente juist zo leuk!

Smullen op z’n Frans

Je hebt lekker, lekker en très lekker! Die laatste is absoluut van toepassing op patisserie Petit Gâteau in Amsterdam.