5 spontane dingen om te doen

als je ineens tijd over hebt

vervelen is geen optie

De een vindt het heel relaxt, de ander krijgt er enorme jeuk van: een lege dag in je agenda. He-le-maal geen afspraken. Wat moet je in vredesnaam gaan doen? Dit dus! Want vervelen is geen optie, je weet zelf. 
 
1. Begin de dag met een ontbijt bij je favoriete tentje
Of nog beter: bedenk met wie je dat ontbijtje heel graag zou willen doen en bel diegene op in de hoop dat hij/zij net zo’n blanco ochtend heeft als jij. Iedereen z’n agenda volgepropt? Krantje mee, ga je toch lekker alleen! Dit zijn trouwens de 12 leukste brunchtentjes van Nederland.
 
2. Bedenk waar je écht zin in hebt en ga dat doen
Wil je naar het strand? Heb je zin om ergens anders te gaan hardlopen dan je geijkte rondje? Wil je gewoon even ongegeneerd shoppen in Antwerpen? Of heb je zin om dat ingewikkelde recept eens uit te gaan proberen? Doe het en je zal gelukkig zijn. 
 
3. Organiseer een spontane borrel
Peil iedereen met wie je vandaag een biertje wil drinken of ze zin of tijd hebben voor een pilsje in jullie favoriete kroeg. Het voordeel van zo’n spontaan idee: iedereen heeft er zin in omdat ze op de dag zelf kunnen beslissen of ze wel of niet willen! En onvoorziene borrels zijn nou eenmaal de leukste. Alternatief voor een borrel: een spelletjesavond bij jou thuis of een verrassingsdiner waarbij iedereen iets lekkers meeneemt.
 
4. Koop een cadeautje voor je moeder en breng het meteen even langs
Verras je moeder met een bezoekje én met een leuk ingepakt cadeautje. Twee verrassingen in een, je kan haar geen groter plezier doen. Werkt overigens ook goed bij vaders, oma’s, vriendinnen of vrienden. 
  
5. Pimp je huis
Ga naar de woonwinkel en koop wat wat leuke nieuwe dingetjes. Of kijk of je een gouwe ouwe vondst kan doen bij deze 3 fijne vintagewinkels. Ook een goed idee: breng een bezoekje aan de doe-het-zelf-zaak, koop een emmer verf en geef die witte muur een vers kleurtje. We hebben nog veel meer DIY-tips voor je trouwens! 
  
Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Dineren in een luchtballon

Hoog in de lucht genieten van een etenje verzorgd door meesterkok Angélique Smeinck. In de CuliAir luchtballon geniet je van deze voortreffelijke vlucht.

Pssst... Ga je mee fluisteren?

Als je elkaar eens diep in de ogen wil kijken, doe je dat natuurlijk het best in een romantische setting.

Miniworld Rotterdam

In Miniworld Rotterdam duurt een dag maar 24 minuten. Voor je het weet wordt het nacht en twinkelen duizenden lampjes in het donke

KarTent

Deze zomer gespot op de festivalcamping: de KarTent! Een wegwerp-festivaltentje gemaakt van karton. Vrij geniaal, vinden wij. Want het gebeurt maar al te vaak dat mensen na afloop van het festival hun tent op de camping achterlaten omdat hij kapot is, of omdat ze gewoon geen zin hebben om ermee te slepen.