De beste boeken

Die je moet lezen

volgens Yzabel

Yzabel schrijft liedjes en is nu ook bezig met het schrijven van een boek die binnenkort uitkomt. Maar van wat voor soort verhalen houdt Yzabel? We vroegen naar haar lievelingsboeken.

“Er zijn veel boeken waar ik gek op ben, maar er zijn absolute toppers die ik graag met jullie wil delen. Bijvoorbeeld De Geschiedenis van de Liefde van Nicole Krauss, dit boek is sinds het moment dat ik het heb gelezen een van m’n lievelingsboeken geworden en gebleven. Extreem Luid Ongelofelijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer, heb ik ook verslonden. Die twee boeken hebben veel indruk op mij gemaakt, omdat ze qua stijl vernieuwend op me overkwamen. De kracht zit in het plot, in het verhaal, maar zeker ook in de stijl, in de vertelstem. Ik kwam er laatst achter dat Safran Foer en Krauss partners zijn. Hoe grappig dat je twee lievelingsschrijvers met elkaar getrouwd zijn en elkaar helemaal hebben gevonden, dat maakt voor mij echt het plaatje af haha. Daarnaast vind ik Het Diner van Herman Koch echt fantastisch. Je kan het afschieten door het als commercieel te betitelen maar het is super goed geschreven en verveelt geen minuut. Soms is het makkelijker om iets complex’ te maken dan iets simpels. De Alchemist van Paulo Coelho staat bovenaan het rijtje. Dat is denk ik van velen mensen een lievelingsboek, omdat hij aan iets universeels raakt. Hij schrijft heel verhalend en sprookjesachtig over iemand die z’n hart volgt. Welke hobbels en schatten je dan tegenkomt. Dat boek was voor mij zeker een inspiratie. Het is een sprookje dat je tot je eigen werkelijkheid kan verklaren. Door je droom serieus te nemen, hard te werken en tegelijkertijd geduldig te zijn.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Vermeerwandeling

Ontdek alles van Johannes Vermeer tijdens een Vermeerwandeling in Delft. Zie bijvoorbeeld het bekende 'straat van Vermeer' in het echt.

Iedereen welkom! Bij Pakhuis

Het Pakhuis in Arnhem is een gezellige plek in Arnhem waar iedereen welkom is, waar het altijd warm is en waar de koffie pruttelt.

De plek voor epische optredens

Poppodia zijn een beetje als voetbalclubs: waar je vandaan komt, daar heb je de beste optredens gezien. Dus als je weet waar Farid geboren en getogen is zal deze tip niet als een verrassing komen. Maar klik vooral voor het ‘waarom’...

Andere Tijden in Orvelte

Vind je het moderne leven te druk, te veel, te hard en te snel? Ga dan als de wiedeweerga naar Orvelte. En wandel tussen rietgedekte Saksische boerderijen zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd.