De beste boeken

Die je moet lezen

volgens Yzabel

Yzabel schrijft liedjes en is nu ook bezig met het schrijven van een boek die binnenkort uitkomt. Maar van wat voor soort verhalen houdt Yzabel? We vroegen naar haar lievelingsboeken.

“Er zijn veel boeken waar ik gek op ben, maar er zijn absolute toppers die ik graag met jullie wil delen. Bijvoorbeeld De Geschiedenis van de Liefde van Nicole Krauss, dit boek is sinds het moment dat ik het heb gelezen een van m’n lievelingsboeken geworden en gebleven. Extreem Luid Ongelofelijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer, heb ik ook verslonden. Die twee boeken hebben veel indruk op mij gemaakt, omdat ze qua stijl vernieuwend op me overkwamen. De kracht zit in het plot, in het verhaal, maar zeker ook in de stijl, in de vertelstem. Ik kwam er laatst achter dat Safran Foer en Krauss partners zijn. Hoe grappig dat je twee lievelingsschrijvers met elkaar getrouwd zijn en elkaar helemaal hebben gevonden, dat maakt voor mij echt het plaatje af haha. Daarnaast vind ik Het Diner van Herman Koch echt fantastisch. Je kan het afschieten door het als commercieel te betitelen maar het is super goed geschreven en verveelt geen minuut. Soms is het makkelijker om iets complex’ te maken dan iets simpels. De Alchemist van Paulo Coelho staat bovenaan het rijtje. Dat is denk ik van velen mensen een lievelingsboek, omdat hij aan iets universeels raakt. Hij schrijft heel verhalend en sprookjesachtig over iemand die z’n hart volgt. Welke hobbels en schatten je dan tegenkomt. Dat boek was voor mij zeker een inspiratie. Het is een sprookje dat je tot je eigen werkelijkheid kan verklaren. Door je droom serieus te nemen, hard te werken en tegelijkertijd geduldig te zijn.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De leukste Nederlandse podia volgens Yzabel

Als zangeres heeft Yzabel op aardig wat podia gestaan. Maar wat zijn haar lievelingspodia? En wat vindt ze leuker: in het klein spelen of in het groot? 

Top 4 avondje uit in Amsterdam

Zin een kwalitatief avondje uit in Amsterdam? DJ WANNABEASTAR tipt vier leuke plekken.

Houd je straattaal bij

Hoe goed zit jij in je straattaal? Zit je te klapperen met je oren als de zogenaamde ‘jongelui’ een gesprek voeren waar je stiekem bij meeluistert in de trein?

Geheime wachtkamer op Amsterdam CS

Zo af en toe pakken de koning en de koningin de trein, bijvoorbeeld als ze op wintersport naar Lech gaan. Maar heus niet dat ze dan tussen het volk op het perron gaan staan koukleumen. Ze hebben namelijk hun eigen, prachtige wachtkamers op de stations Amsterdam, Utrecht, Den Haag HS en Baarn – op een geheim plekje ergens op het station.