De beste boeken

Die je moet lezen

volgens Yzabel

Yzabel schrijft liedjes en is nu ook bezig met het schrijven van een boek die binnenkort uitkomt. Maar van wat voor soort verhalen houdt Yzabel? We vroegen naar haar lievelingsboeken.

“Er zijn veel boeken waar ik gek op ben, maar er zijn absolute toppers die ik graag met jullie wil delen. Bijvoorbeeld De Geschiedenis van de Liefde van Nicole Krauss, dit boek is sinds het moment dat ik het heb gelezen een van m’n lievelingsboeken geworden en gebleven. Extreem Luid Ongelofelijk Dichtbij van Jonathan Safran Foer, heb ik ook verslonden. Die twee boeken hebben veel indruk op mij gemaakt, omdat ze qua stijl vernieuwend op me overkwamen. De kracht zit in het plot, in het verhaal, maar zeker ook in de stijl, in de vertelstem. Ik kwam er laatst achter dat Safran Foer en Krauss partners zijn. Hoe grappig dat je twee lievelingsschrijvers met elkaar getrouwd zijn en elkaar helemaal hebben gevonden, dat maakt voor mij echt het plaatje af haha. Daarnaast vind ik Het Diner van Herman Koch echt fantastisch. Je kan het afschieten door het als commercieel te betitelen maar het is super goed geschreven en verveelt geen minuut. Soms is het makkelijker om iets complex’ te maken dan iets simpels. De Alchemist van Paulo Coelho staat bovenaan het rijtje. Dat is denk ik van velen mensen een lievelingsboek, omdat hij aan iets universeels raakt. Hij schrijft heel verhalend en sprookjesachtig over iemand die z’n hart volgt. Welke hobbels en schatten je dan tegenkomt. Dat boek was voor mij zeker een inspiratie. Het is een sprookje dat je tot je eigen werkelijkheid kan verklaren. Door je droom serieus te nemen, hard te werken en tegelijkertijd geduldig te zijn.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Chinees is easy

Tja, Chinees is niet bepaald de meest makkelijke taal om te leren. Maar het wordt al een stuk minder ingewikkeld als je ’t probeert met Chineasy.

Op een reis langs sterren en planeten!

5, 4, 3, 2, 1… Boom, blast! Daar gaat het ruimteschip, met een gigantische snelheid de ruimte in! Ontdek de ruimte bij Space Expo. De tentoonstelling neemt je mee langs het indrukwekkende melkwegstelsel, prachtige sterren en verre planeten

Van seksualiteit en liefde

Voor haar boek en documentaire ‘Sletvrees’ zoekt Sunny Bergman naar de grenzen tussen seksualiteit en liefde. Zo kwam ze in aanraking met sekstantes in Oeganda en een slettencursus in de VS, maar ook met een romantisch Bengaals stel..

Schrijvers die je moet lezen

Altijd al willen weten welke schrijvers écht de moeite waard zijn? Oscar vertelt het je.