De beste films

Die je moet zien

Volgens Yzabel

Naast boeken houdt Yzabel ook van films. Welke films moet je gezien hebben?

“Net als bij muziek, houd ik van allerlei verschillende soorten films. Zo zijn er Hollywood producties waar je niet om heen kan, die je verbijsterd achterlaten. Inception is zo’n film. Ik geloof ook echt in de filosofie erachter. Iemand moet altijd een idee zelf verzinnen, of in ieder geval denken dat hij of zij het zelf heeft verzonnen, om er van daaruit naar te kunnen leven. Of te kunnen geven. Vooral omdat we tegenwoordig echt gevoed worden met informatie, vind ik dit zo ingenieus gevonden. Boyhood is ook briljant. Deze filmmaker heeft twaalf jaar lang iemand vanaf vier jaar oud gevolgd. Het is echt uit het leven gegrepen. Tijdens The Intouchables heb ik bijna alleen maar gehuild, van vreugde en verdriet. En van herkenning. Ik heb m’n zus tijdens haar terminale ziektebed ook intensief verzorgd. En om de onzekerheid het hoofd te bieden maakten we veel grappen. About Time zag ik nog niet zolang geleden. Dat is ook een prachtige film. In deze film komt een jongen erachter dat hij in de tijd kan reizen. Met dat gegeven doet hij iets, wat wij in het klein ook iedere dag zouden kunnen doen. De film opende mijn ogen. Ik denk dat dat een film mooi maakt. Dat de werkelijkheid vanaf een andere kant wordt belicht, en deze hierdoor niet complexer wordt, maar je als kijker denkt ‘o ja, het is eigenlijk zo simpel…’.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Beleef het donker

Hoe is het om niets te kunnen zien? Dat ervaar je in het muZIEum in Nijmegen. In het pikkedonker leer je blindelings vertrouwen op je andere zintuigen: tast, gehoor, reuk en smaak.

Slapen in een postkantoor

Hotel Het Oude Postkantoor is niet zomaar een hotel. In het voormalige postkantoor van Brummen slaap je nu heel toepasselijk in De Postkamer, De Wachtkamer of Het Loket. 

Kunst kopen is niet eng

Bijzondere galeries en betrokken eigenaars: alles voor mooie kunst aan je muur..

De Vreemde Eend

In huiskamercafé De Vreemde Eend zijn er regelmatig optredens van artiesten. Leuk is dat je jezelf ook op kunt geven.