De beste films

Die je moet zien

Volgens Yzabel

Naast boeken houdt Yzabel ook van films. Welke films moet je gezien hebben?

“Net als bij muziek, houd ik van allerlei verschillende soorten films. Zo zijn er Hollywood producties waar je niet om heen kan, die je verbijsterd achterlaten. Inception is zo’n film. Ik geloof ook echt in de filosofie erachter. Iemand moet altijd een idee zelf verzinnen, of in ieder geval denken dat hij of zij het zelf heeft verzonnen, om er van daaruit naar te kunnen leven. Of te kunnen geven. Vooral omdat we tegenwoordig echt gevoed worden met informatie, vind ik dit zo ingenieus gevonden. Boyhood is ook briljant. Deze filmmaker heeft twaalf jaar lang iemand vanaf vier jaar oud gevolgd. Het is echt uit het leven gegrepen. Tijdens The Intouchables heb ik bijna alleen maar gehuild, van vreugde en verdriet. En van herkenning. Ik heb m’n zus tijdens haar terminale ziektebed ook intensief verzorgd. En om de onzekerheid het hoofd te bieden maakten we veel grappen. About Time zag ik nog niet zolang geleden. Dat is ook een prachtige film. In deze film komt een jongen erachter dat hij in de tijd kan reizen. Met dat gegeven doet hij iets, wat wij in het klein ook iedere dag zouden kunnen doen. De film opende mijn ogen. Ik denk dat dat een film mooi maakt. Dat de werkelijkheid vanaf een andere kant wordt belicht, en deze hierdoor niet complexer wordt, maar je als kijker denkt ‘o ja, het is eigenlijk zo simpel…’.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Leukste Zomertips

Levensgenieter Harold weet wel hoe hij zich moet vermaken in het gezellige Rotterdam.

In 't Ongewisse

Je wilt iets leuks doen. Maar wát in vredesnaam? In ’t Ongewisse zoekt het graag voor je uit. Maar dan blijft het wel een verrassing tot op de dag zelf!

Ondernemen doe je zo

Een bedrijf beginnen is net zo makkelijk als het in elkaar zetten van de gemiddelde Billykast van IKEA. Je kan dan wel alle benodigdheden hebben, maar soms moet je creatief zijn om het voor elkaar te krijgen. Vertel eens Caroline, wat was jouw geheim?

De ultieme Rotterdamse fietsroute

Rotterdam laat zich steeds meer gelden als fietsminded metropool. Geloof je dat niet? Laat Vincent je overtuigen met deze geweldige adresjes voor fietsfreaks.