De beste films

Die je moet zien

Volgens Yzabel

Naast boeken houdt Yzabel ook van films. Welke films moet je gezien hebben?

“Net als bij muziek, houd ik van allerlei verschillende soorten films. Zo zijn er Hollywood producties waar je niet om heen kan, die je verbijsterd achterlaten. Inception is zo’n film. Ik geloof ook echt in de filosofie erachter. Iemand moet altijd een idee zelf verzinnen, of in ieder geval denken dat hij of zij het zelf heeft verzonnen, om er van daaruit naar te kunnen leven. Of te kunnen geven. Vooral omdat we tegenwoordig echt gevoed worden met informatie, vind ik dit zo ingenieus gevonden. Boyhood is ook briljant. Deze filmmaker heeft twaalf jaar lang iemand vanaf vier jaar oud gevolgd. Het is echt uit het leven gegrepen. Tijdens The Intouchables heb ik bijna alleen maar gehuild, van vreugde en verdriet. En van herkenning. Ik heb m’n zus tijdens haar terminale ziektebed ook intensief verzorgd. En om de onzekerheid het hoofd te bieden maakten we veel grappen. About Time zag ik nog niet zolang geleden. Dat is ook een prachtige film. In deze film komt een jongen erachter dat hij in de tijd kan reizen. Met dat gegeven doet hij iets, wat wij in het klein ook iedere dag zouden kunnen doen. De film opende mijn ogen. Ik denk dat dat een film mooi maakt. Dat de werkelijkheid vanaf een andere kant wordt belicht, en deze hierdoor niet complexer wordt, maar je als kijker denkt ‘o ja, het is eigenlijk zo simpel…’.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Verplichte muziekliteratuur

Het is nog maar de vraag of je blij moet zijn als je kind, neefje of buurjongen aangeeft dat hij artiest wil worden. Als je de verhalen in deze muziekliteratuur moet geloven, tenminste. Toch heeft Farid de boeken verslonden.

Het Philipsmuseum

De laatste jaren gaan de technologische ontwikkelingen zo snel dat ze nauwelijks bij te houden zijn. Gelukkig heeft het kersverse Philips Museum te Eindhoven alles even goed op een rijtje gezet. 

Tattoo koffietafelboek Flash from the Past

Hoe leuk het ook is om zelf een tattoo te nemen, de ruimte is beperkt. Dus dat maakt het ook zo om de tatoeages van anderen te bekijken. Lina spaart tattooboeken en tipt een klassiek exemplaar dat prima op je koffietafel past.

Andere Tijden in Orvelte

Vind je het moderne leven te druk, te veel, te hard en te snel? Ga dan als de wiedeweerga naar Orvelte. En wandel tussen rietgedekte Saksische boerderijen zomaar meer dan honderd jaar terug in de tijd.