Airbnb aan de Schotse kust

Boekhandeltje spelen

Werken voor je verblijf

Er was eens een idyllisch boekwinkeltje in het kleine Schotse kustplaatsje Wigmore. De boekhandel – zoals vele andere boekhandels - had het zwaar, en besloot de ruimte boven de winkel te gaan verhuren aan toeristen, via Airbnb. Ze vroegen niet veel voor de kamer, maar in ruil daarvoor moest je wel vrijwillig in de boekhandel beneden meehelpen. En dan niet een beetje boeken stapelen, maar écht werken. En je werkzaamheden bijhouden in een logboek. Daarmee wilden ze creatieve mensen naar het stadje lokken en aandacht vragen voor de kwakkelende boekhandels overal. Dus: zin een voordelige vakantie aan de kust, met een leuke twist?

Boeken maar!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het spannendste avontuur

Als reiziger in hart en nieren is Corno al op honderden droomplekken geweest en die waren natuurlijk allen op hun eigen manier ontzettend spannend. Vertel maar Corno, wat is je meest spannende avontuur en hoe heb je je eruit gered?

Hardlopen in de natuur

Sportkleding en hardloopschoenen aan, kies een nieuwe route uit en ga een stuk hardlopen. Gezond en met je neus tussen de bomen: heerlijk!

Dineren volgens ’t boekje

Een boek kan je op vele manieren inspireren, dus ook op culinair gebied. Chantal Hintze lust in ieder geval wel pap van boeken en kwam met The Bookish Banquet: een literaire eetclub. 

Maak je eigen kookboek

Je eigen kookboek in elkaar knutselen zonder schaar, papier en lijm? Het kan nu online bij Cook Your Book.