Airbnb aan de Schotse kust

Boekhandeltje spelen

Werken voor je verblijf

Er was eens een idyllisch boekwinkeltje in het kleine Schotse kustplaatsje Wigmore. De boekhandel – zoals vele andere boekhandels - had het zwaar, en besloot de ruimte boven de winkel te gaan verhuren aan toeristen, via Airbnb. Ze vroegen niet veel voor de kamer, maar in ruil daarvoor moest je wel vrijwillig in de boekhandel beneden meehelpen. En dan niet een beetje boeken stapelen, maar écht werken. En je werkzaamheden bijhouden in een logboek. Daarmee wilden ze creatieve mensen naar het stadje lokken en aandacht vragen voor de kwakkelende boekhandels overal. Dus: zin een voordelige vakantie aan de kust, met een leuke twist?

Boeken maar!

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Srprs.me

In het vliegtuig stappen zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Dat moet je durven, maar het zorgt gegarandeerd voor een waanzinnige reis (en dat weten we uit ervaring!). Bij srprs.me kun je een verrassingsreis boeken. Je geeft een richting, bijvoorbeeld: avontuur, city trip of zonvakantie en laat de mensen van srprs.me de rest doen.

https://srprs.me/ 

Amai, Antwerpen

Wist je dat je vanuit Utrecht met de auto sneller in Antwerpen bent dan in Groningen?

Paardrijden op het strand

Lijkt het je leuk om een keer buiten paard te rijden, maar heb je geen ervaring? Puur Terschelling maakt ritten van twee uur met onervaren ruiters.

Burning Man

Samen kunnen we meer dan alleen. Bijvoorbeeld een geweldig festival bouwen zonder geld of hulp van commercie. Het festival der festivals volgens DJ Isis is…