Vakantietips van Marlous

Voetjes in het zand

En lekker in de natuur

We vroegen Marlous wat haar favoriete vakantieplekjes zijn. En wat blijkt: ze houdt er erg van om buiten zijn en te genieten van de natuur! Het strand of de jungle… het maakt allemaal niet uit. 

Afrika
“Acht jaar geleden ben ik in Malawi geweest, in Afrika. Het zusje van mijn vriend was daar voor een half jaar verpleegster en toen zijn we haar gaan opzoeken. Malawi heeft een ontzettend groot en mooi meer, tropisch gewoon. We zijn met een bootje naar Mumbo Island gevaren. Op een grote rots stond een tentje waar we overnachtten. Met een rieten schutting waarachter je kon douchen. Het was denk ik de meest gave plek ooit, zo midden in de natuur. Of ik dus gek ben op kamperen? Uhm nou, zolang ik niet met een wc-rol onder m’n arm naar een smerig sanitairgebouw hoef, is het best ok. En oja, ik wil wel graag in de tent kunnen staan." 

Kamperen
"Toen ik nog kind was, gingen we altijd met de caravan op vakantie. Dat vond ik echt fantastisch. Binnen een uur had ik al m’n nieuwe toekomstige penvriendinnen ontmoet. Inmiddels zit ik toch liever in een knusse Bed & Breakfast, waar je ook contact hebt met de eigenaar. Die ik dan het hemd van het lijf mag vragen over hoe ze hun droom gerealiseerd hebben. Of een boutique hotel. Maar ik zeg eerlijk, in de toekomst zou ik met kinderen zeker weer op een camping willen staan. Zolang het maar niet in een klein iglotentje is, haha."

Op welke 3 plekken moet je zijn geweest in je leven?
"Drie maar? Lastig! Er zijn zoveel mooie plekken, die allemaal totaal anders zijn. Ok:

In Cambodja, op bezoek bij het wereldwonder Angkor Wat. Overnachten doe je in het Golden Banana (nu Rambutan) in Siem Reap. Een superleuke bed & breakfast, met een bad op je balkon en een zwembad in de binnentuin. Overdag met een tuk tuk en gids de tempels bekijken.

Op IJsland. De natuur is hier zo afwisselend, echt te gek. Het ene moment rijd je door een lavalandschap, langs gigantische watervallen en vervolgens kom je ineens uit bij het Gletsjermeer waar de ijsrotsen naar zee drijven, en daar vervolgens door de golven op het strand belanden. Net zeekristallen.

In de Cocora vallei in Colombia. De beste peanut butter brownie ever en een goed gevulde lunchbox haal je vroeg in de ochtend bij Brunch de Salento. Na een korte rit in een open jeep begin je aan een wandeling van acht uur met regenlaarzen aan door de modder. Vanuit een weiland de jungle in, over riviertjes, een berg op door de mist en uiteindelijk kom je dan in een vallei met gigantisch hoge wax palmen. Adembenemend!"

Looselab: 
Bekijk hier de website en volg Looselab op Facebook en Instagram

Brainy Days: 
Bekijk hier de webshop van Brainy Days.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Slapen aan het strand

Is er iets romantischer dan het strand? Nee. En dat maakt het strand dan ook tot de ultieme romantische slaapplek.

Spring maar achterop bij mij

Wat zijn nou routes die je echt gefietst moet hebben in je leven? Deze twee routes doen het hartje van Nynke sneller kloppen door de prachtige omgeving.  

Wonen als Frodo

Altijd al als eens Frodo willen overnachten? In Castricum kan dat gewoon. Je vind er namelijk slaapplekken geïnspireerd op de wereldberoemde meesterwerken van Tolkien.

Weekendje Londen

Londen, oh my. Stijlvol doch stoer. Geschikt voor ellenlange shopdagen maar ook voor aan de lopende band cultuur snuiven.