Evenementen waar je echt eens naartoe moet

Groot en klein

Allemaal bijzonder

Naast Secret Society weet Marcel wel waar je een goed feestje kan bouwen. Sommige events moet je gewoon een keer in je leven hebben meegemaakt. 

North Sea Jazz
“Waar ik echt fan van ben is North Sea Jazz. Inmiddels is het festival niet alleen meer jazz, maar meer uitgegroeid tot een breed muziekfestival. Je krijgt het misschien wat moeilijk als een Lady Gaga daar geprogrammeerd staat, maar als je daar ook Tony Bannit aan het werk ziet, dan weet je het weer: het gaat hier ook wel echt om de jazz. Als je muziekliefhebber bent en dichtbij de artiest wilt staan, dan moet je hier zijn. Dit jaar stonden wij bij Jamie Collum en je staat gewoon met je neus tegen het podium aan. Je kan hier echt de muziek aanraken en de muziek is ook zo divers, dat heeft wel wat. Van echte pure jazz tot wat meer soul, maar ook popartiesten of kleine onbekende bandjes die opeens op straat beginnen te spelen. Het is echt een waanzinnig evenement!” 

Burning Man
“Hier ben ik nog nooit geweest, maar ik wil er absoluut een keertje naartoe. Ik hoop volgend jaar met het Secret Society team te gaan. Gewoon om het zelf te zien en te laten zien aan anderen. Het draait daar natuurlijk ook echt om de community. Ik heb er al heel veel over gelezen en over gezien. Het heeft wel een hoog spiritueel karakter, wat ik niet direct in me heb. Burning Man heeft dat natuurlijk wel en ik sta er wel voor open. Dat er geen geld is en dat je een ruilhandel met elkaar hebt dat is toch fantastisch? Iedereen neemt wat mee voor elkaar, je leeft samen in een camper en je woont gewoon anderhalve week in een woestijn. Iets wat ik echt een keer wil meemaken.” 

Zoek het dichtbij
“Ik ben ook heel erg van de lokale evenementen. Kijk ook gewoon eens of er leuke dingen worden georganiseerd bij jou in de buurt. Want als toerist in een stad ga je vaak allerlei dingen doen, terwijl de lokale mensen vergeten wat voor leuke dingen er allemaal georganiseerd worden in hun eigen omgeving. Ik vind Rotterdamse Kost een héél erg leuk evenement. Ook was ik laatst naar Rrrollend, dit is een foodtruckfestival dat reist door heel Nederland en het festival komt ongeveer drie keer per jaar naar Rotterdam. Ook is ‘De wereld van de Witte de With’ een leuk cultureel evenement op straat. Tuurlijk kom ik ook echt wel op bijvoorbeeld Mystery Land en Sensation. Maar deze evenementen worden zo massaal, dus zoek het af en toe eens wat dichterbij huis.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Burning Man

Samen kunnen we meer dan alleen. Bijvoorbeeld een geweldig festival bouwen zonder geld of hulp van commercie. Het festival der festivals volgens DJ Isis is…

Dineren volgens ’t boekje

Een boek kan je op vele manieren inspireren, dus ook op culinair gebied. Chantal Hintze lust in ieder geval wel pap van boeken en kwam met The Bookish Banquet: een literaire eetclub. 

Kussen in het Concertgebouw

Indringende zweetlucht, ferm geduw en een glas bier op je hoofd. Leuk is een concertbezoek vaak wel, maar romantisch? 

2 muzikale online radioshows voor insiders

Kom jij bij het online zoeken naar radiostations niet verder dan Sky Radio? Hoog tijd dat je inschakelt bij de volgende twee muziekprogramma’s. Dan hoor je nog eens wat.