De muzikale inspiratiebronnen van Yzabel

Deze muziek moet je écht kennen

Luister zelf maar

We vroegen singer-songwriter Yzabel waar ze haar inspiratie vandaan haalt. Heeft Yzabel een echt idool of wordt ze door veel verschillende artiesten geprikkeld?

“Ik heb niet écht idolen gehad in mijn leven. Dat ik er zeg maar compleet van in de ban was en posters en dergelijke ophing. Toen ik klein was vond ik Michael Jackson heel gaaf, maar ik luisterde ook gerust naar 2 Unlimited of Peter Andre en dan danste ik door mijn kamer. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer het nummer Streets of Philadelphia hoorde. Ik zat op mijn bed en werd helemaal stil van binnen. Of Nothing Compares to You, van Sinead O Connor. Dat maakte diepe indruk, ik kon het verdriet van de zangeres echt voelen. Van mijn zakgeld kocht ik vaak cd’s of singles, maar omdat die best duur waren luisterde ik op mijn kamer veel naar de radio. Dan maakte ik zelf cassette bandjes. Door op record te drukken als er een nummer werd gedraaid dat ik mooi vond. Op die wijze heb ik honderden bandjes gemaakt. De laatste jaren luister ik naar heel veel verschillende muziek. Van Bob Dylan en Bruce Springsteen tot Adele en de laatste hits. Ik houd van kleine singer-songwriters tot electronic pop. Of bijvoorbeeld singer-songwriter gecombineerd met rock, zoals Kodaline. Afgelopen voorjaar luisterde ik veel naar Christina & The Queens. En ik ben weg van Jack Garratt en London Grammar. Ik word aangetrokken door die sferische gitaar en zang met elektronische invloeden. Die stijl zoek ik zelf ook steeds meer op. Ik luister ook naar heel pure singer-songwriters zoals Lucy Rose. Volgens mij is zij nog niet heel erg bekend in Nederland, ze stond laatst in de kleine zaal van Paradiso. Ze beschikt over een dunne stem, die je haast aait als je naar haar luistert. In de basis vind ik het heel erg mooi wat zij doet. Zelf begin ik ook zo, klein met piano of gitaar. Wij kiezen ervoor om de composities groots uit te arrangeren en produceren. Een lied kan je tot een ervaring maken, die je mee kan nemen en kan laten stoppen met denken. Tegenwoordig kan je met zoveel verschillende sounds geheel nieuwe muzikale kunstwerken bouwen. Ik vind dat supertof en zoek daarin graag grenzen op.” 

Try it out:
London Grammar – Strong
Rhodes – Breathe (acoustic)
Kodaline – High Hopes
Daughter - Youth
James Blake - Retrogade 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Nederlands Leder en Schoenen Museum

Mensen met een schoenenfetisj opgelet: in Waalwijk staat een museum tjokvol mooie muiltjes en meerstunning schoeisel. 

Verleid door de muziek

Stiekem is Leuk mens Kim toch best wel romantisch in hart, nieren, en… hoe zit het met de oren dan? Want wat maakt jou nou echt tot over je oren aan het zwijmelen, Kim?

Feestjes

Naast kattenliefhebber houdt Thomas ook wel van een feestje. Hij schuilt zelfs een echte organisator in hem. We vroegen ons af hoe hij zijn feesten fikst en waar hij zelf graag naar toe gaat…

Modern Comtemporary Museum

Het MOCO museum opende in april 2016 zijn deuren voor het publiek. MOCO zorgt ervoor dat moderne en eigentijdse kunst nu door iedereen gezien kan worden. Zo vind je er bijvoorbeeld ook street art.