Tips tegen podiumvrees

Overwin je onzekerheid

Neem de mening van anderen niet te serieus en go for it!

Hoe ga je met je zenuwen om vlak voor een optreden? We vroegen aan Yzabel of ze nog goeie tips heeft voor podiumvrees, hoe kan je hier het beste mee omgaan?

“Ik denk dat de meeste artiesten de gedachte ‘waarom ben ik dit ook alweer gaan doen?’ wel kennen. Het is waarschijnlijk dan toch de onzekerheid die opkomt. Dat je denkt ‘wie ben ik om op een podium te gaan staan met deze stem?’. Probeer nooit serieus naar dat stemmetje te luisteren, dat is heel belangrijk. Geloof in jezelf en in wat je doet en maakt, voel de kracht van je hart en laat je niet te veel afleiden door dat kritische vingertje.” 

De voorbereiding: heel belangrijk
“Zelf sport ik en mediteer ik om mijn geest rustig te krijgen. Gewoon denken ‘fuck it, ik ben net zoals ieder ander mens en ieder mens is uniek, dus ik ook.’ Vroeger was ik denk ik wat onzekerder, dat is in de loop der jaren veel minder geworden. Toch blijft het altijd vlak voor een optreden terugkomen, dan wil ik niets liever dan in de auto stappen en naar Parijs rijden. Dan focus ik snel op betekenisloze dingen, als wat te drinken halen of oogpotlood opdoen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De favo spontane liefdesacties van Jaap

Iets liefs doen voor Kim; Jaap draait zijn hand er niet voor om. Zolang het maar niet iets materieels is, tenminste. 

Café Hammingh

Het leukste en meest authentieke café van de provincie Groningen is toch wel café Hammingh.

Champing

Champing is kamperen in een kerk in Engeland! Lekker warm en droog logeren in een authentiek gebouw dat er nog hetzelfde uitziet als honderden jaren geleden.

Zeeuwse lekkernijen

Als je aan Zeeland denkt, denk je aan oesters en andere schelpdieren.