Tips tegen podiumvrees

Overwin je onzekerheid

Neem de mening van anderen niet te serieus en go for it!

Hoe ga je met je zenuwen om vlak voor een optreden? We vroegen aan Yzabel of ze nog goeie tips heeft voor podiumvrees, hoe kan je hier het beste mee omgaan?

“Ik denk dat de meeste artiesten de gedachte ‘waarom ben ik dit ook alweer gaan doen?’ wel kennen. Het is waarschijnlijk dan toch de onzekerheid die opkomt. Dat je denkt ‘wie ben ik om op een podium te gaan staan met deze stem?’. Probeer nooit serieus naar dat stemmetje te luisteren, dat is heel belangrijk. Geloof in jezelf en in wat je doet en maakt, voel de kracht van je hart en laat je niet te veel afleiden door dat kritische vingertje.” 

De voorbereiding: heel belangrijk
“Zelf sport ik en mediteer ik om mijn geest rustig te krijgen. Gewoon denken ‘fuck it, ik ben net zoals ieder ander mens en ieder mens is uniek, dus ik ook.’ Vroeger was ik denk ik wat onzekerder, dat is in de loop der jaren veel minder geworden. Toch blijft het altijd vlak voor een optreden terugkomen, dan wil ik niets liever dan in de auto stappen en naar Parijs rijden. Dan focus ik snel op betekenisloze dingen, als wat te drinken halen of oogpotlood opdoen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De beste plekken voor een creatieveling

Inspiratie en mooie dingen maken op een lege maag, dat kan natuurlijk niet. Inspiratie voor Leuk Mens Julien komt dan ook gewoon geserveerd op een bord. Alhoewel…

We Are Public

Vers van de pers, heet van de naald: We Are Public.

Kattencafé Kopjes

In Amsterdam-Noord kun je nu koffiedrinken met een kat op schoot en samen versgebakken appeltaart naar binnen schuiven in een zee van zachte pootjes.

Dromen van de brandweer

Droom je ’s nachts van een carrière als brandweerman? Of ben je een stiekeme ballerina of astronaut?