Tips tegen podiumvrees

Overwin je onzekerheid

Neem de mening van anderen niet te serieus en go for it!

Hoe ga je met je zenuwen om vlak voor een optreden? We vroegen aan Yzabel of ze nog goeie tips heeft voor podiumvrees, hoe kan je hier het beste mee omgaan?

“Ik denk dat de meeste artiesten de gedachte ‘waarom ben ik dit ook alweer gaan doen?’ wel kennen. Het is waarschijnlijk dan toch de onzekerheid die opkomt. Dat je denkt ‘wie ben ik om op een podium te gaan staan met deze stem?’. Probeer nooit serieus naar dat stemmetje te luisteren, dat is heel belangrijk. Geloof in jezelf en in wat je doet en maakt, voel de kracht van je hart en laat je niet te veel afleiden door dat kritische vingertje.” 

De voorbereiding: heel belangrijk
“Zelf sport ik en mediteer ik om mijn geest rustig te krijgen. Gewoon denken ‘fuck it, ik ben net zoals ieder ander mens en ieder mens is uniek, dus ik ook.’ Vroeger was ik denk ik wat onzekerder, dat is in de loop der jaren veel minder geworden. Toch blijft het altijd vlak voor een optreden terugkomen, dan wil ik niets liever dan in de auto stappen en naar Parijs rijden. Dan focus ik snel op betekenisloze dingen, als wat te drinken halen of oogpotlood opdoen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Volg een workshop in MU

Kunst ingewikkeld? Nee hoor. Ga maar eens kijken bij MU in Eindhoven. Daar is altijd iets bijzonders te zien en doen...

De Leukste kerst van Esmay

“Al vanaf dat ik een klein meisje ben vieren we kerst samen met ooms, tantes, neefjes, nichtjes en mijn grootouders."

Talent om in de gaten te houden

Voor iedereen die graag in de smiezen houdt wat er gebeurt in cultuurland en wie daarbij vooraan loopt: een lijst van tintelend talent.

Top 3 vintageshops

Ook dol op vintagekleding? Maar weet je niet altijd waar je 't zoeken moet? Eva tipt je 3 leuke vintagewinkels in Nederland en België.