Tips tegen podiumvrees

Overwin je onzekerheid

Neem de mening van anderen niet te serieus en go for it!

Hoe ga je met je zenuwen om vlak voor een optreden? We vroegen aan Yzabel of ze nog goeie tips heeft voor podiumvrees, hoe kan je hier het beste mee omgaan?

“Ik denk dat de meeste artiesten de gedachte ‘waarom ben ik dit ook alweer gaan doen?’ wel kennen. Het is waarschijnlijk dan toch de onzekerheid die opkomt. Dat je denkt ‘wie ben ik om op een podium te gaan staan met deze stem?’. Probeer nooit serieus naar dat stemmetje te luisteren, dat is heel belangrijk. Geloof in jezelf en in wat je doet en maakt, voel de kracht van je hart en laat je niet te veel afleiden door dat kritische vingertje.” 

De voorbereiding: heel belangrijk
“Zelf sport ik en mediteer ik om mijn geest rustig te krijgen. Gewoon denken ‘fuck it, ik ben net zoals ieder ander mens en ieder mens is uniek, dus ik ook.’ Vroeger was ik denk ik wat onzekerder, dat is in de loop der jaren veel minder geworden. Toch blijft het altijd vlak voor een optreden terugkomen, dan wil ik niets liever dan in de auto stappen en naar Parijs rijden. Dan focus ik snel op betekenisloze dingen, als wat te drinken halen of oogpotlood opdoen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Tram Inn

Samen slapen in een tram die is omgebouwd tot bed and breakfast. Bestemming: Hoogwoud.

Life is good

In het one-room-hotel in Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant) kun je niet anders dan genieten van natuur, privacy en luxe.

Tijdelijke kindertattoo van Tattly

“Vergeet die vlekkerige plaktattoos die je vroeger bij van die rubberachtige, witte kauwgum kreeg. Deze tijdelijke kindertattoos zijn echt prachtig. Alleen heeft het weinig te maken met het werk van Lina.

Hofjesroute

In de oude volksbuurt van Amsterdam zijn er nog veel verstopte stukjes wijk. Loop tijdens de hofjesroute door de Jordaan langs 24 mooie, maar vergeten hofjes.