Hardlopen met Marcel

De mooiste routes

In Rotterdam

Marcel is een echte sporter. Als hij niet kan sporten wordt hij een beetje kribbig. Het is voor hem dé manier om overtollige energie kwijt te raken en er andere energie voor terug te krijgen. Het Central Park in New York en de Niagara Falls waren absoluut zijn mooiste routes ooit. Maar wat zijn de lievelingsroutes van Marcel in Rotterdam?

“Ik loop sowieso veel hard in Bleiswijk, waar ik woon. Als je bij mij de deur uitstapt, sta je meteen midden in het bos. Hier kan ik dus honderden mooie kilometers hardlopen. Als je wat meer in de stad woont en je houdt niet van té lange afstanden, is het Kralingse Bos een goede optie. Deze route is vijf kilometer.  Het is voor veel mensen ook zeker een leuk doel om vijf kilometer te rennen zonder te stoppen.”

Hardlopen terwijl de stad nog slaapt
“Ik vind het zelf heerlijk om ’s ochtends rond een uurtje of acht met vrienden door Rotterdam te lopen. Het centrum, gewoon even van zuid naar noord en soms pakken we de Coolsingel mee. Dat is dan de finish, even over het asfalt. Op zondagmorgen start de ochtend altijd wat later dan doordeweeks. De stad slaapt nog en dat vind ik zo’n mooi moment. Rond een uurtje of negen à tien begint het te leven. Maar van acht tot negen is het magnifiek in een stad, maakt niet uit welke stad je bent.”

Rotterdam Running Crew
“Een heel leuk initiatief in Rotterdam: ‘Rotterdam Running Crew’. De crew gaat eens per maand, met een leuke groep mensen op een bijzondere Rotterdamse plek hardlopen. Het is een hardloopclub waar beginnende maar ook gevorderde hardlopers welkom zijn. Het is gratis dus ideaal om je een keer per maand bij aan te sluiten. Nog een voordeel: je kan zelf je afstanden kiezen.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Watersporten als een vis in het water

Lakeside Paradise klinkt als een locatie die je alleen met een geheime kaart van Leonardo Di Caprio en een hoop doorzettingsvermogen kunt bereiken. 

Soundtrackcity

Hoe leuk is dit: een wandeling maken door een fijne stad als Amsterdam, Rotterdam of Istanbul met op je mp3-speler de soundtrack van de stad. 

De beste health & fitness blogs

Je vindt het belangrijk om op je gezondheid te letten. Daarom heb je een sportschoolpasje dat onderin het laadje met ongeopende Yves Rocher reclamepost ligt. Weet je wat jij moet doen? Jezelf een duwtje in de rug geven en je laten inspireren door gezonde en sportieve blogs die Nienke voor je heeft geselecteerd....

De 3 mooiste fietswedstrijden voor recreanten

Tour de France’je spelen is niet voor iedereen weggelegd. Laat Vincent nu weten wat de mooiste wedstrijd voor recreanten is. Het enige wat je er zelf bij moet denken zijn de zoenen van de rondemiss.