Eerst nog een verhaaltje

Voor het slapen gaan

Zzzzzz..

Jan Wicher is een échte verhalenverteller. Je hebt maar mazzel met zo’n papa. We vroegen hem wat nou de allerbeste kinder- verhalen en/of boeken zijn, wat is het geheim tot dromenland?

"Succes verzekerd: de Gruffalo, want ja, monsters! Inmiddels is de oudste ook toe aan Pluk van de Petteflet. En wat ook echt goud is: de verhalen van Kikker en Pad door Arnold Lobel. Die stammen uit begin jaren tachtig, maar zijn nog steeds goed. Want ze zijn nogal filosofisch en dus ook leuk voor ouders om voor te lezen." 

“Ik speel graag samen met mijn oudste zoontje van vier met actiepoppetjes. Ik help hem dan op weg door van de poef een dinoberg te maken. En door het Duitse dierenspeelgoed van Schleck situaties uit ons dagelijks leven te laten naspelen samen met Lego minifiguurtjes en half gesloopte Transformers. Of we gaan gewoon gelijk knokken met die poppetjes. Dat is toch het leukste. :-)"

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Meneer Paprika

Bij Meneer Paprika in Haarlem is het altijd een vrolijke boel. Deze speelgoed-annex-koffietent-annex-shop-in-shop staat namelijk propvol fijne spulletjes. 

Keukenbende kinderkookworkshop

'Lust ik niet', 'wil ik niet' en 'ranzig!' meer dan genoeg gehoord aan tafel? Draai de rollen om en laat je kinderen koken voor jou.

De foutste kersttruien

Hoera, kerst! Tijd om die lilleke kersttrui weer uit de mottenballen te toveren.

Familieweekend op een caribbean boerderij

Zin om met de familie even uit te razen op ’t platteland? Stap in de auto en rij naar Hemelum in het zuidwesten van Friesland. Hier vind je It Flinkeboskje: een prachtige oude boerderij, omgetoverd tot luxe groepsaccommodatie.