Onbekende straatjes

Onbekende merken

Een zoektocht naar nieuwe plekjes

Wij vroegen ons af waar Leuk Mens Marlous haar inspiratie vandaan haalt. Want uitendelijk is ze altijd op zoek naar nieuwe, leuke, hippe spots waarover ze kan schrijven, maar hoe ontdek je al die plekjes?

“Vaak fiets ik steeds een andere route om nieuwe plekken te ontdekken. Ik ben altijd heel erg nieuwsgierig wat er in de straten links en rechts te zien is. Die nieuwsgierigheid slaat overigens overal in door. Ik ben ook gek op nieuwe ondernemers, en vraag ze het hemd van het lijf.. Waarom ze het zijn gaan doen, of het altijd al een droom was of juist een impuls actie. Dat geeft een plek meer diepgang.”

“Kom ik een tijdje niks leuks tegen, dan ga ik het internet op. Stel dat ik helemaal weg ben van een B&B waar ik geweest ben, dan kijk ik welke andere websites en bloggers daarover geschreven hebben. De kans is groot dat zij dan van dezelfde stijl houden als ik, en ze ook over andere mooie plekken en hotspots hebben geschreven. Die manier van zoeken is zeker een aanrader. Stel dat je ooit een heel leuk hotelletje had in Parijs, kijk dan eens online wie daarover geschreven heeft en welke adressen daar nog meer langskomen. Wie weet zie je iets leuks voor een volgende vakantie. Hetzelfde geldt voor interieurproducten. Als ik een mooie lamp zie van een jonge designer, dan kijk ik wie die nog meer verkoopt. Vaak verkoopt zo’n winkel dan nog veel meer van dat soort onbekende mooie merken.”

“Maar mijn grootste inspiratiebron op het gebied van producten is toch wel Vera, met wie ik nu natuurlijk veel zit. Ze is heel creatief, en komt met veel jonge designers in aanraking. Vera weet altijd wel de kleine merken te vinden. Kijk zelf maar op haar webshop www.brainydays.nl.”

Looselab: 
Bekijk hier de website en volg Looselab op Facebook en Instagram

Brainy Days: 
Bekijk hier de webshop van Brainy Days.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Fietsen langs kunst

Een achttal kerkjes in het Gronings landschap zijn tijdens een bijzondere fietstocht te bewonderen.

Leuke tenten van Fieldcandy

Wil jij ook opvallen op de camping of tijdens Lowlands? Dan moet je bij Fieldcandy zijn voor een unieke, kleurvolle en creatieve tent. Ze zijn daarnaast ook 100% waterdicht, UV- beschermend en kunnen tegen extreme weersomstandigheden, wat allemaal ook wel zo prettig is.

Watersporten & relaxen

Wollebrand is nou echt wat je zegt een buitenkansje.

Speel-Doe-Ontdek

In Dieren vind je het gekste speelparadijs van Nederland. Daar heeft beeldend kunstenaar Jos Spanbroek namelijk zijn fantasie de vrije loop gelaten om een speel-, doe- en ontdekpark te creëren