Onbekende straatjes

Onbekende merken

Een zoektocht naar nieuwe plekjes

Wij vroegen ons af waar Leuk Mens Marlous haar inspiratie vandaan haalt. Want uitendelijk is ze altijd op zoek naar nieuwe, leuke, hippe spots waarover ze kan schrijven, maar hoe ontdek je al die plekjes?

“Vaak fiets ik steeds een andere route om nieuwe plekken te ontdekken. Ik ben altijd heel erg nieuwsgierig wat er in de straten links en rechts te zien is. Die nieuwsgierigheid slaat overigens overal in door. Ik ben ook gek op nieuwe ondernemers, en vraag ze het hemd van het lijf.. Waarom ze het zijn gaan doen, of het altijd al een droom was of juist een impuls actie. Dat geeft een plek meer diepgang.”

“Kom ik een tijdje niks leuks tegen, dan ga ik het internet op. Stel dat ik helemaal weg ben van een B&B waar ik geweest ben, dan kijk ik welke andere websites en bloggers daarover geschreven hebben. De kans is groot dat zij dan van dezelfde stijl houden als ik, en ze ook over andere mooie plekken en hotspots hebben geschreven. Die manier van zoeken is zeker een aanrader. Stel dat je ooit een heel leuk hotelletje had in Parijs, kijk dan eens online wie daarover geschreven heeft en welke adressen daar nog meer langskomen. Wie weet zie je iets leuks voor een volgende vakantie. Hetzelfde geldt voor interieurproducten. Als ik een mooie lamp zie van een jonge designer, dan kijk ik wie die nog meer verkoopt. Vaak verkoopt zo’n winkel dan nog veel meer van dat soort onbekende mooie merken.”

“Maar mijn grootste inspiratiebron op het gebied van producten is toch wel Vera, met wie ik nu natuurlijk veel zit. Ze is heel creatief, en komt met veel jonge designers in aanraking. Vera weet altijd wel de kleine merken te vinden. Kijk zelf maar op haar webshop www.brainydays.nl.”

Looselab: 
Bekijk hier de website en volg Looselab op Facebook en Instagram

Brainy Days: 
Bekijk hier de webshop van Brainy Days.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Springen als een kangoeroe

Met Kangoo Jumps spring je een gat in de lucht. Letterlijk, want deze schoenen-op-veren zijn een soort combinatie van skeelers en skippyballen.

Neem je hoepel overal mee naartoe

Toch lastig: zo’n lompe hoepel meeslepen naar het park, festival of de sportschool. Dat leek toch makkelijker toen je 7 was. Die strakke taille kun je zo dus wel vergeten… Nou, daar waren ze het bij Hoop It Yourself mooi niet mee eens! 

Kabouters zoeken

Mogen we je een geheimpje verklappen? In de bossen van Staatsbosbeheer wonen kabouters…

Plant een kaartje

Wacht. Kaart? Grond? Ja! Want Niko Niko maakt kaartjes met zaden erin.