Richt je nieuwe huisje in

Niet zoeken

Maar ga erop uit

Marlous is bijna een jaar geleden verhuisd. Maar hoe richt je je nieuwe huis in? Neem je je eigen oude spullen mee of richt je je hele huis opnieuw in? We vroegen het Leuk Mens Marlous. Ze heeft een goed gevoel voor interieur dus wij zijn erg benieuwd hoe zij dat doet.

Home Sweet Home
“Ik houd ervan om buiten de deur te zijn en op zoek te gaan naar nieuwe dingen. Maar zo nu en dan ben ik een echte huismus. In het begin, toen we net verhuisd waren, zaten we drie maanden in een verbouwing. Geen normale vloer, geen keuken en heel veel stof. Het was een hele uitdaging om daar iets gezelligs van te maken, met bouwlampen en kanten oma-gordijntjes voor het raam. En in de hoek 40 dozen waarvan ik eigenlijk niet wist wat erin zat, doordat we in tijdnood kwamen tijdens het inpakken. Een (soms lachwekkende) chaos dus. Ik heb me er echt op verkeken wat er allemaal bij komt kijken, en hoe moeilijk de keuzes voor de inrichting dan blijken te zijn. Het was heel spannend of alles zoals we het in ons hoofd hadden, ook echt bij elkaar zou kloppen. Van de houten vloer die moest overlopen in een gietvloer, en of het keukenblad qua kleur daar dan weer mee zou matchen. Gelukkig wel. De inrichting is nog niet helemaal af hoor, zoiets moet rustig groeien. Maar ik voel me inmiddels helemaal thuis.

Simply, Perfect together
“Het leukste vind ik om mooie woonaccessoires uit het buitenland mee te nemen. Tijdens vakanties en weekendjes weg. Omdat er dan ook een herinnering aan vast zit. Maar het is altijd wel oppassen met ‘souvenirs’.. Vaak dacht ik ergens ter plekke, wat een leuk beeldje of kleedje, en nam ik het mee. Uiteindelijk ziet het er thuis dan niet uit, en past het totaal niet bij de rest. Tja, hoe vind je mooie items? Ik kom altijd teleurgesteld thuis als ik echt ergens naar op zoek ga. Want meestal vind ik het dan juist niet. Gevaar is dat je tijdens een zoektocht aan het einde van de dag het leukste kiest, terwijl je er niet enthousiast genoeg over bent. En dat is zonde. Ik ben iemand die spontaan tegen dingen aanloopt, en op slag verliefd raakt. Pas dan is het goed genoeg om mee naar huis te mogen. De afgelopen maanden heb ik dan ook vaak gehoord; hebben jullie nou nog stééds geen nieuwe bank gevonden? Gelukkig is ie inmiddels onderweg."   

Een paar praktische tips voor het inrichten van je nieuwe huis:

- Wacht met meubels kopen tot je in je nieuwe huis zit. Neem alles mee en zet ze neer, dan kun je goed zien wat er mist. Moet je bank groter of juist kleiner, en is de eettafel lang genoeg of ziet het er ineens heel ielig uit? Nieuwe meubels kopen voor je gaat verhuizen zou ik niet snel doen. Je moet er echt eerst zitten, dan zie je meteen wat er moet veranderen.

- Kies eerst de basisstukken, en ga dan pas aan de gang met accessoires voor erbij. Dus eerst de bank, en daarna gordijnen, kussens en een vloerkleed. Dan weet je zeker dat alles bij elkaar past. Qua kleur en materiaal.

- Inspiratieloos? Ga een middag plaatjes kijken op Instagram en Pinterest. Krijg je heel veel nieuwe ideeën van.

- Vind je iets wel leuk, maar voel je lichte twijfel, niet doen! Je moet vooral geen haast hebben.. Uiteindelijk kom je de leukste en mooiste dingen vanzelf een keer tegen. Niet omdat je ‘nu’ een kleed nodig hebt en denkt ‘dan kies ik maar de leukste’. Heb dus heel veel geduld voor het interieur van je huis. Geen haast!

Looselab: 
Bekijk hier de website en volg Looselab op Facebook en Instagram

Brainy Days: 
Bekijk hier de webshop van Brainy Days.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Potloodjes planten

Het woord pot ligt al in het woord potlood besloten, dus waarom zou je ‘m dan ook niet gewoon in een potje stoppen?

Fruit plukken bij de Olmenhorst

Midden in de Randstad je eigen appels en peren plukken. Bij De Olmenhorst in Lisserbroek betaal je alleen het fruit dat je plukt. En het is nog biologische verantwoord ook.

Cubaanse sigaren

Zwoele latinklanken, heerlijke mojito’s en een uitgebreide sigarenkaart vol Cubaanse rakkers. Bij Cuban Cigars in Amsterdam kom je helemaal in Latijns-Amerikaanse sferen.

De weerwolven van Wakkerdam

Een spel vol list en bedrog. Herken jij de weerwolven tussen de burgers? Roei ze allemaal uit voor het te laat is.