Oost west

Thuis best

De emigratie van Marlous

Marlous is laatst verhuisd van Oud-West naar het Oosten van Amsterdam. Een verandering van buurt voelde als een kleine emigratie naar het buitenland. Gelukkig is nieuwe dingen ontdekken haar passie.

“Bijna een jaar geleden ben ik verhuisd van West naar Oost. Ik heb 13 jaar in Oud-West gewoond dus het was voor mij echt een soort emigratie, haha. Terwijl het natuurlijk nog steeds Amsterdam is. Ik had na al die tijd zin in een totaal nieuwe buurt. Maar je laat toch je vertrouwde en favoriete plekken achter. Klinkt lekker dramatisch, want ik kan er natuurlijk nog steeds heen fietsen. Inmiddels ben ik hier weer bijna dagelijks, want ons concept atelier zit op de Jacob van Lennepkade."

"Dus ja, Oost was in het begin heel eventjes wennen, omdat je weer je nieuwe dingen moet ontdekken. Maar dat is gelukkig precies mijn hobby dus het is eigenlijk alleen maar heel erg leuk. Ik vind Oost ook echt fantastisch. Het is niet bij te houden hoeveel nieuwe tentjes er bijna wekelijks openen. En het is heel groen en voor m’n gevoel ruimer opgezet. Oost en West zijn nu dus mijn favoriete stadsdelen van Amsterdam. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van mijn feel-good hotspots in Oud-West en in Oost.”

Amsterdam Oud-west:
Dikke Graaf
“Opgericht door twee broers, ideaal voor borrel en diner. Knus ook, op een hoekje van de Wilhelminastraat.”

Berry
“Zit op de Bilderdijkkade. Op weg naar werk stapte ik weleens af voor een koffie of een gezond sapje to go. De Bloody Berry is een aanrader.” 

De Hallen
“Hier kwam ik eigenlijk altijd voor van alles. Van de indoor Local Goods Market op zaterdag tot Vietnamese streetfood van Viêt View in de Foodhallen. Of een mini taartje van Petit Gateau.”

Friday Next
“Dit is een favoriete winkel van mij. Met de mooiste spullen op het gebied van wonen en daarnaast kun je hier koffie drinken en lunchen. Ik houd heel erg van dit soort winkels. Je krijgt er een huiskamergevoel van en alles om je heen is te koop.”

Holy Ravioli
“Hier krijg je de lekkerste ravioli! Ik vroeg hem laatst of hij alsjeblieft ook een zaakje wilde openen in Oost. Maar zover is het helaas nog niet.”

Amsterdam-Oost:
Rumbaba
“Voor goeie koffie. En taart, die is hier echt fantastisch! Te mooi om op te eten. Het liefst ga ik hier elk weekend even langs.”

Olives & More
“Loop je ietsje verder de Pretoriusstraat in, dan kom je bij deze winkel uit. Met grote bakken met olijven op de tafels, superlekker stokbrood en homemade tapenades. De flesjes olijfolie zijn ook een lust voor het oog.” 

Eddy Spaghetti
Ik ben gek op pasta! Eddy Spaghetti is mijn nummer één pastatent buiten de deur. Ik houd van alle soorten pasta, én tiramisu. Het liefst eet ik het elke dag.”

Bar Joost op de Molukkenstraat
“Dit is van een vriend/oud-collega van mij. Dé buurtkroeg van Oost, met hele goede tosti’s. Die met geitenkaas en portobello is m’n favoriet.”

De Plantage
“De Plantage staat in mijn top drie. Superlekker eten, en de inrichting is geweldig. Extra leuk omdat het naast Artis zit. Samen met Entrepotdok erachter vind ik dit een van de mooiste plekken van Amsterdam Oost.” 

Bloemen op Locatie
“Een supertip van een vriendinnetje, want ik ben gek op bloemen. Dus dit was een van de eerste ontdekkingen die ons nieuwe huis opfleuren. Ik ga hier altijd naartoe voor de mooiste veldboeketten. “


Looselab: 
Bekijk hier de website en volg Looselab op Facebook en Instagram

Brainy Days: 
Bekijk hier de webshop van Brainy Days.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Panorama Rail Restaurant

Mocht je denken dat je in de trein alleen stroopwafels kunt eten, dan heb je het mis. Vanaf 21 augustus kun je nu elke zaterdagavond een rondje Randstad (vanaf Amsterdam CS) maken terwijl je geniet van viergangendiner. Sterrenchef Edwin Soumang van One uit Roermond stelt de menu's samen, die in de keuken aan boord van de trein worden bereid.

Lekker wild braden

We houden zéker van groenten en van tofu en andere vleesloze ingrediënten. Maar toegegeven: af en toe een mooi stukje vlees op je bord is ook lekker. Wild vlees, dit keer. Want iedereen weet: als de griepgolf begint aan te trekken, is het seizoen van hert en haas ook begonnen. 

Reypenaer Kaasproeverij

Er zal maar kaasdeskundige op je visitekaartje staan. Tijdens deze kaasproeverij ontdek je dat dit hartstikke leuke mensen zijn. Met heel veel kennis van kaas. Heul veel.

Richt je nieuwe huisje in

Marlous is bijna een jaar geleden verhuisd. Maar hoe richt je je nieuwe huis in? Neem je je eigen oude spullen mee of richt je je hele huis opnieuw in? We vroegen het Leuk Mens Marlous.