Een heerlijk biertje

bij de ACU

Gezellig krakersimago

Hayo heeft veel plekjes waar hij graag naartoe gaat. Van restaurantjes tot kroegjes. Maar waar ga je dan het liefst heen? Hayo vindt het leuk om zich te laten verrassen door niet alledaags eten met een lekker biertje erbij! 

“Ik vind het lastig om mijn favoriete kroegje of restaurantje te benoemen, ik heb er namelijk zo veel ;-). Ik denk dat ik dan toch voor een speciale ga, namelijk de ACU aan de Voorstraat in Utrecht. Dit is een kroeg/restaurant waar je én een lekker biertje kunt doen én ook erg lekker kan eten. Het wordt gerund door vrijwilligers en heeft een beetje een krakersimago. De mensen die er komen zijn erg divers en dat spreekt me wel aan. Het eten is veganistisch. Nou is dat niet iets waar ik per se achter sta, maar het is wel elke keer verbazingwekkend lekker. De mensen zijn er altijd erg vriendelijk en er hangt ook een informele sfeer die me aanspreekt. Daarnaast is het ook gewoon erg betaalbaar, wat ik leuk vind. Voor de ACU kom ik voor een combinatie van twee dingen terug, uiteindelijk de sfeer maar ook het eten. Ikzelf kook niet veganistisch maar bij de ACU weten ze me altijd positief te verassen.”

ACU
Voorstraat 71
3512 AK Utrecht
030-2314590

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Culinaire spots

Als liefhebber van eten zijn er zoveel leuke cafeetjes, plekjes en evenementen om uit te kiezen: het wordt bijna teveel. Gelukkig weet Bas je te vertellen wat nou écht leuk is:

Eet mee tegen voedselverspilling

Ruim een derde van ons eten gaat ergens in de keten verloren, terwijl het eigenlijk nog prima te eten is. Zonde natuurlijk, en daarom gaan Selma, Merel, Bart en Freke er iets aan doen met hun concept Instock.

Prietpraat voor creatieven

Het concept van een Pecha Kucha-avond is heel eenvoudig: deelnemers (uit de creatieve sector) krijgen 6 minuten en 40 seconden om een diavoorstelling van 20 afbeeldingen te tonen en hun product of idee te presenteren.

Pasta in je kerstboom

Hoewel je Cake Boss-achtige taarttaferelen ook best knutselen mag noemen, houdt Loes het liever bij de droge ingrediënten. Daar kun je namelijk ook iets heel moois van maken. Koken kan altijd achteraf nog…