De Leukste dag van Hayo

Een fietstour

en lopen op slippers

Iedereen heeft lievelingsdingetjes om te doen. Want wat zou je nou met je dag doen als je al het geld van de wereld had? Hayo is bescheiden en blijft dicht bij zichzelf. Geen poespas, maar gewoon lekker fietsen, slippertjes en lokale, verstopte restaurantjes.

“Op een dag waarop geld echt geen probleem zou zijn, zou ik uiteraard beginnen met koffie. Haha, het wordt zo wel heel vaak herhaald geloof ik. De locatie moet in ieder geval zonnig zijn. Aangezien ik enorm veel van fietsen hou zou dat zeker een activiteit zijn die ik zou doen. Een fietstour door een andere stad dan Utrecht lijkt me erg tof, (aangezien ik die in Utrecht zelf geef bij Vintage Bike Tours). Het lijkt me heerlijk om op slippers rond te kunnen lopen, lekker vrij. En op zoek te gaan naar een klein restaurantje achteraf. Iets wat niet direct zichtbaar is maar waar je wel het gevoel van krijgt dat het er al eeuwig zit. Een restaurantje vooral bekend bij de locals. Het is waarschijnlijk lastig maar ik zou ook in een dergelijke plek willen overnachten. Een huiselijke sfeer met niet teveel eromheen, waar je helemaal tot rust kan komen. Dat lijkt me wel wat. Al met al veel ontspanning, en met het fietsen erbij ook nog een beetje inspannend. Mijn idee van een ideale dag en ideale locatie.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ieniemienie snoepwinkeltje

In de binnenstad van Utrecht, tussen Hoogt en de Lange Jansstraat, staat een klein huisje uit de 17e eeuw. Het is een piepklein snoep- en kruidenierswinkeltje en zodra je hier binnenstapt ga je een paar eeuwen terug in de tijd

Zwijmelen aan het water

Omdat de kans op mooi weer in juni toeneemt, wordt het ook steeds leuker om met je liefje te vertoeven in de buitenlucht. Wat is er nou romantischer om samen naar te staren dan een zee, meer of rivier?

Aloha bar

Een bar in een voormalig subtropisch zwemparadijs. Hier kun je het hele jaar van woensdag tot en met zondag terecht voor lunch, diner en cocktails.

Asieldieren aaien

Fransiscus van Assissi deed het al met verve, en jij kunt het ook: lief zijn voor dieren. Alle dieren, welteverstaan. Want jouw poes/hond/vis mag er dan prinsheerlijk bij liggen/liggen/zwemmen, er zijn in Nederland asielen vol met dieren die het minder feestelijk getroffen hebben. Een mooie missie voor de dierenliefhebber dunkt ons: ga eens een asieldiertje aaien.