De Leukste dag van Hayo

Een fietstour

en lopen op slippers

Iedereen heeft lievelingsdingetjes om te doen. Want wat zou je nou met je dag doen als je al het geld van de wereld had? Hayo is bescheiden en blijft dicht bij zichzelf. Geen poespas, maar gewoon lekker fietsen, slippertjes en lokale, verstopte restaurantjes.

“Op een dag waarop geld echt geen probleem zou zijn, zou ik uiteraard beginnen met koffie. Haha, het wordt zo wel heel vaak herhaald geloof ik. De locatie moet in ieder geval zonnig zijn. Aangezien ik enorm veel van fietsen hou zou dat zeker een activiteit zijn die ik zou doen. Een fietstour door een andere stad dan Utrecht lijkt me erg tof, (aangezien ik die in Utrecht zelf geef bij Vintage Bike Tours). Het lijkt me heerlijk om op slippers rond te kunnen lopen, lekker vrij. En op zoek te gaan naar een klein restaurantje achteraf. Iets wat niet direct zichtbaar is maar waar je wel het gevoel van krijgt dat het er al eeuwig zit. Een restaurantje vooral bekend bij de locals. Het is waarschijnlijk lastig maar ik zou ook in een dergelijke plek willen overnachten. Een huiselijke sfeer met niet teveel eromheen, waar je helemaal tot rust kan komen. Dat lijkt me wel wat. Al met al veel ontspanning, en met het fietsen erbij ook nog een beetje inspannend. Mijn idee van een ideale dag en ideale locatie.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Mooiste plekken voor de fietsende amateurfotograaf

Dankzij Instagram maakt iedereen tegenwoordig museumwaardige foto's. Een fotogenieke omgeving maakt het wel extra makkelijk. Vincent tipt een aantal prachtige gebieden.

Het beste pitstop adres voor fietsers

Fietsen maakt dorstig. En hongerig. Maar je wordt als zwetend, ingevet, lycra dragend tomaathoofd niet overal met open armen ontvangen. Vincent vertelt waar je altijd welkom bent om even bij te tanken.

Lekker retro: theater Mirliton

In de categorie ‘Goed verstopte pareltjes van vroeger’ presenteren wij het Mirliton Theater. Mirliton bestaat sinds 1973 en vind je in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Nou ja, vinden, je moet er wel even goed naar zoeken

De Hotspots van Willemijn

Amsterdam, waar Leuk Mens Willemijn woont, zit ramvol met leuke plekjes om te eten en drinken. Maar wat zijn nou de plekken waar zij echt graag komt?