Culinaire inspiratie krijg je zo

Geuren & Kleuren

En ga ook eens op je bek

Als kind lustte Willemijn werkelijk niks. Gek, want haar ouders zijn volgens haar ‘werkelijke kookfreaks’. Willemijn vond het allemaal maar niks - tót haar vader op het idee kwam om haar zelf te laten koken. Sindsdien is koken haar lust en haar leven. Maar waar haal je je inspiratie vandaan, Willemijn? 

“Eten is alles, dus inspiratie komt overal vandaan. Een geur, een kleur, een gerecht dat iemand anders maakt, (super)markten – waar ter wereld ik ook ben, ik moet altijd een supermarkt in – speciaalzaken, traiteurs. Maar ook uit verhalen, films en passie van anderen. En natuurlijk uit mensen en kookboeken.” 

Ga ook op je bek
“Door veel te zien, doen, beleven en ervaren leren je hersenen culinaire verbindingen te leggen. Ik zal nooit kunnen wat Jonnie Boer of Jean Roca kan, maar door naar ze te kijken ga je wel snappen hoe smaken tot stand komen. Ik vind iedereen die eten met liefde bereidt en niet bang is om op zijn bek te gaan met experimenteren een grote held. Fouten maken hoort daar ook bij. Die mensen inspireren mij.”


VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zelf cocktails maken

Oh, zomer. Met je zwoele avonden, lekkere barbecues en chillmomentjes in de tuin.

De beste Nederlandse wijnboer

Je kunt er lacherig over doen, maar in Nederland wordt echt goede wijn geproduceerd. Harold is erg gecharmeerd van een wijnboer in de Achterhoek.

Lekker Portugees in Rotterdam

Vandaag is rood, de kleur van…Tinto! Tinto is een restaurant, gevestigd in het vuurrode lichtschip in het centrum van Rotterdam. Niet te missen!

Arta la Tarta

Er zijn maar weinige mensen die niet houden van een lekker stukje taart. Maar zo’n taart is nog veel leuker als het er een beetje mooi uitziet.