Culinaire inspiratie krijg je zo

Geuren & Kleuren

En ga ook eens op je bek

Als kind lustte Willemijn werkelijk niks. Gek, want haar ouders zijn volgens haar ‘werkelijke kookfreaks’. Willemijn vond het allemaal maar niks - tót haar vader op het idee kwam om haar zelf te laten koken. Sindsdien is koken haar lust en haar leven. Maar waar haal je je inspiratie vandaan, Willemijn? 

“Eten is alles, dus inspiratie komt overal vandaan. Een geur, een kleur, een gerecht dat iemand anders maakt, (super)markten – waar ter wereld ik ook ben, ik moet altijd een supermarkt in – speciaalzaken, traiteurs. Maar ook uit verhalen, films en passie van anderen. En natuurlijk uit mensen en kookboeken.” 

Ga ook op je bek
“Door veel te zien, doen, beleven en ervaren leren je hersenen culinaire verbindingen te leggen. Ik zal nooit kunnen wat Jonnie Boer of Jean Roca kan, maar door naar ze te kijken ga je wel snappen hoe smaken tot stand komen. Ik vind iedereen die eten met liefde bereidt en niet bang is om op zijn bek te gaan met experimenteren een grote held. Fouten maken hoort daar ook bij. Die mensen inspireren mij.”


VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Brei eens out of the box

Trends verdwijnen en trends verschijnen. Neem nou breien. Zo’n 10 jaar geleden dacht je waarschijnlijk niet: ‘Wat is grootmoeders toch voor iets leuks voor me aan het breien’, maar tegenwoordig is dat wel anders. Breien is hipper dan ooit. Je ziet het terug in de mode maar ook in interieur. Dus laat die naalden tikken met de volgende tips: 

Inspiratie voor een kunstenaar

Elke week een nieuwe kwestie verzinnen voor Dilemma op Dinsdag, illustraties creëren en dan ook nog ideeën over hebben voor andere creatieve projecten: je moet wel bómvol inspiratie zitten Marloes! Waar haal je dat allemaal vandaan?


Smullen bij traiteur Foodies

Piet tipt picknicken 2.0.: geen maaltijdsalade van de Appie dit jaar

Onmisbare keuken tools

Op zoek naar een goed keukenmes? Dan moet je de exemplaren van Laguiole proberen.