De leukste dag van Willemijn

Reizen, eten, drinken

Wakker worden op de Malediven

Een van de leukste vragen die we aan Leuke Mensen stellen is: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Willemijn weet precies wat ze wil: wandelen op het strand en genieten van heerlijk eten.

“Als een dag dan ook langer dan 24 uur zou duren (of reizen van de ene stad naar de andere stad niet telt) zou ik wakker worden op de Malediven in een huisje op de zee. Een duik vanaf je veranda de zee in, opdrogen in de zon met een verse fruitsalade en wentelteefjes met bacon: perfect!”

Wandelen op Schier
“Daarna wandelen we naar Schiermonnikoog in de herfst voor een hele lange bos- en strandwandeling om tussen de middag te lunchen in Hotel Cos in Parijs, foie gras met paddenstoelen en gekarameliseerde appel (ja, ik weet het: slecht, inhumaan en zielig - maar zo lekker en hey, ’t is mijn fantasie!).” 

Borrelen in Lagos
“Aperitiefjes drinken we in Lagos (Portugal) in de haven aan het water. Grote glazen Vinho Verde en allemaal lekkers uit de zee: calamares (niet gefrituurd, maar vers met knoflook), zure ansjovisjes, peixinhos, sepia en natuurlijk oesters. Maar niet te lang, want we hebben haast, de opera in Verona begint zo. Daar drinken we natuurlijk tijdens il spettacoli alleen maar roze prosecco, want het is feest.” 

Eten in ’s werelds beste restaurant
We sluiten af in El Celler de Can Roca in Girona. Ik heb in vorig jaar een workshop van hem gezien; wat een held! Als je niet van eten houdt, kan hij je overtuigen. Zoveel passie, zoveel kennis en ideeën, een waar genot om naar te kijken. Daar moet ik dus eten!” 

El Celler de Can Roca
Can Sunyer 48
Girona

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

De Groene Meisjes

Jamie en Merel zijn twee meisjes die geloven dat een groener leven een leuker leven is. En dus geven ze je op allerlei manieren inspiratie om eens even goed bewust te doen. Vinden wij een reuze plan!

Man cave

Wil je met je mannenvrienden even chillen zonder vrouwengemiep over lippenstift en relaties?

De beste toko van Nederland

Bonensaus, rijstazijn, lychees in blik en hoge stapels kleurige huisraad; in de toko kun je gemakkelijk een hele middag op expeditie. Wat is volgens Monique nou de allerbeste toko van het land? En als ze dan zo’n middagje struinen plant, waar gaat ze naar op zoek?

Zoete koekjes voor je Valentijn

Voor alle keukenprinsessen en –prinsen die op Valentijnsdag hun crush willen verblijden met een sugarrush hebben wij een goede tip: bak koekjes met een lief tekstje!