De leukste dag van Willemijn

Reizen, eten, drinken

Wakker worden op de Malediven

Een van de leukste vragen die we aan Leuke Mensen stellen is: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Willemijn weet precies wat ze wil: wandelen op het strand en genieten van heerlijk eten.

“Als een dag dan ook langer dan 24 uur zou duren (of reizen van de ene stad naar de andere stad niet telt) zou ik wakker worden op de Malediven in een huisje op de zee. Een duik vanaf je veranda de zee in, opdrogen in de zon met een verse fruitsalade en wentelteefjes met bacon: perfect!”

Wandelen op Schier
“Daarna wandelen we naar Schiermonnikoog in de herfst voor een hele lange bos- en strandwandeling om tussen de middag te lunchen in Hotel Cos in Parijs, foie gras met paddenstoelen en gekarameliseerde appel (ja, ik weet het: slecht, inhumaan en zielig - maar zo lekker en hey, ’t is mijn fantasie!).” 

Borrelen in Lagos
“Aperitiefjes drinken we in Lagos (Portugal) in de haven aan het water. Grote glazen Vinho Verde en allemaal lekkers uit de zee: calamares (niet gefrituurd, maar vers met knoflook), zure ansjovisjes, peixinhos, sepia en natuurlijk oesters. Maar niet te lang, want we hebben haast, de opera in Verona begint zo. Daar drinken we natuurlijk tijdens il spettacoli alleen maar roze prosecco, want het is feest.” 

Eten in ’s werelds beste restaurant
We sluiten af in El Celler de Can Roca in Girona. Ik heb in vorig jaar een workshop van hem gezien; wat een held! Als je niet van eten houdt, kan hij je overtuigen. Zoveel passie, zoveel kennis en ideeën, een waar genot om naar te kijken. Daar moet ik dus eten!” 

El Celler de Can Roca
Can Sunyer 48
Girona

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Doe ’s leuk met kruidnoten

Pepernoten zijn geen kruidnoten en kruidnoten zijn geen pepernoten. Het zit hem in de naam. In pepernoten zit peper en in kruidnoten zit een combinatie van toffe kruiden. Daarom is het ook zo leuk om deze Hollandsche kruidige doch zoete lekkernij te gebruiken in werelds lekkerste gerechten; cheesecake en pasta!

Arta la Tarta

Er zijn maar weinige mensen die niet houden van een lekker stukje taart. Maar zo’n taart is nog veel leuker als het er een beetje mooi uitziet.

De Leukste papadag

Leuk Mens Niels is papa van 3 kids van 5, 3 en 1 jaar. En deze kleine dreumesen kunnen natuurlijk niet stil blijven zitten als papa een dagje thuis is.

Running Dinner Groningen

Eten, wandelen en de stad verkennen. In de mooie stad Groningen kan dat op een leuke manier. Hoe? Dat lees je hier.