De leukste dag van Willemijn

Reizen, eten, drinken

Wakker worden op de Malediven

Een van de leukste vragen die we aan Leuke Mensen stellen is: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Willemijn weet precies wat ze wil: wandelen op het strand en genieten van heerlijk eten.

“Als een dag dan ook langer dan 24 uur zou duren (of reizen van de ene stad naar de andere stad niet telt) zou ik wakker worden op de Malediven in een huisje op de zee. Een duik vanaf je veranda de zee in, opdrogen in de zon met een verse fruitsalade en wentelteefjes met bacon: perfect!”

Wandelen op Schier
“Daarna wandelen we naar Schiermonnikoog in de herfst voor een hele lange bos- en strandwandeling om tussen de middag te lunchen in Hotel Cos in Parijs, foie gras met paddenstoelen en gekarameliseerde appel (ja, ik weet het: slecht, inhumaan en zielig - maar zo lekker en hey, ’t is mijn fantasie!).” 

Borrelen in Lagos
“Aperitiefjes drinken we in Lagos (Portugal) in de haven aan het water. Grote glazen Vinho Verde en allemaal lekkers uit de zee: calamares (niet gefrituurd, maar vers met knoflook), zure ansjovisjes, peixinhos, sepia en natuurlijk oesters. Maar niet te lang, want we hebben haast, de opera in Verona begint zo. Daar drinken we natuurlijk tijdens il spettacoli alleen maar roze prosecco, want het is feest.” 

Eten in ’s werelds beste restaurant
We sluiten af in El Celler de Can Roca in Girona. Ik heb in vorig jaar een workshop van hem gezien; wat een held! Als je niet van eten houdt, kan hij je overtuigen. Zoveel passie, zoveel kennis en ideeën, een waar genot om naar te kijken. Daar moet ik dus eten!” 

El Celler de Can Roca
Can Sunyer 48
Girona

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Srprs.me

In het vliegtuig stappen zonder dat je weet waar je naartoe gaat. Dat moet je durven, maar het zorgt gegarandeerd voor een waanzinnige reis (en dat weten we uit ervaring!). Bij srprs.me kun je een verrassingsreis boeken. Je geeft een richting, bijvoorbeeld: avontuur, city trip of zonvakantie en laat de mensen van srprs.me de rest doen.

https://srprs.me/ 

Leukste plekjes in Lelystad

Leuk Mens Seline woont in Lelystad, dus reken maar dat zij de Leukste plekjes van deze stad weet! Wij zijn wel benieuwd waar Seline het liefst naartoe gaat. Waar moet je zijn voor het lekkerste drankje of hapje en welke winkels mag je echt niet overslaan?

Hoe maak je een romantisch diner?

Kelly heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Wat begon met bloggen over eten, mondde uit in haar eigen bedrijf GoodFoodLove

Biertjes met uitzicht

Leuk mens Harold van Cinema Culinair is altijd op de hoogte van het lekkerste Leukste in Rotterdam. Daarom tipt hij ons eens in de zoveel tijd de lekkerste plekken van onze havenstad!