De leukste dag van Willemijn

Reizen, eten, drinken

Wakker worden op de Malediven

Een van de leukste vragen die we aan Leuke Mensen stellen is: wat doe jij als je alle tijd en geld van de wereld zou hebben? Willemijn weet precies wat ze wil: wandelen op het strand en genieten van heerlijk eten.

“Als een dag dan ook langer dan 24 uur zou duren (of reizen van de ene stad naar de andere stad niet telt) zou ik wakker worden op de Malediven in een huisje op de zee. Een duik vanaf je veranda de zee in, opdrogen in de zon met een verse fruitsalade en wentelteefjes met bacon: perfect!”

Wandelen op Schier
“Daarna wandelen we naar Schiermonnikoog in de herfst voor een hele lange bos- en strandwandeling om tussen de middag te lunchen in Hotel Cos in Parijs, foie gras met paddenstoelen en gekarameliseerde appel (ja, ik weet het: slecht, inhumaan en zielig - maar zo lekker en hey, ’t is mijn fantasie!).” 

Borrelen in Lagos
“Aperitiefjes drinken we in Lagos (Portugal) in de haven aan het water. Grote glazen Vinho Verde en allemaal lekkers uit de zee: calamares (niet gefrituurd, maar vers met knoflook), zure ansjovisjes, peixinhos, sepia en natuurlijk oesters. Maar niet te lang, want we hebben haast, de opera in Verona begint zo. Daar drinken we natuurlijk tijdens il spettacoli alleen maar roze prosecco, want het is feest.” 

Eten in ’s werelds beste restaurant
We sluiten af in El Celler de Can Roca in Girona. Ik heb in vorig jaar een workshop van hem gezien; wat een held! Als je niet van eten houdt, kan hij je overtuigen. Zoveel passie, zoveel kennis en ideeën, een waar genot om naar te kijken. Daar moet ik dus eten!” 

El Celler de Can Roca
Can Sunyer 48
Girona

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!

De lekkerste hamburgers

The city that never sleeps, daar gaat het hart van Bas sneller van bonzen. Als hij een keer voor goed zou verhuizen, dan weet hij het wel.


Culinaire inspiratie krijg je zo

Als kind lustte Willemijn werkelijk niks. Gek, want haar ouders zijn volgens haar ‘werkelijke kookfreaks’. Willemijn vond het allemaal maar niks - tót haar vader op het idee kwam om haar zelf te laten koken. Sindsdien is koken haar lust en haar leven. Maar waar haal je je inspiratie vandaan, Willemijn? 

Een relaxte date

Daten lijkt een crime, maar zo ingewikkeld is het volgens Annewil helemaal niet. Gewoon lekker relaxt blijven en dan komt het helemaal goed. Of niet Annewil?