Doe zoals in Amerika

Service als hoogste goed

Like, you know, darling

Wij Nederlanders zijn niet echt gewend aan de manier waarop Amerikanen iedereen vrolijk aanspreken. Je houdt ervan of niet, maar service verlenen kunnen ze als geen ander. Toch, Anja?

Ik ben nu een aantal keer in New York geweest, en de laatste keer zaten we in een koffiezaakje op 8th avenue. Ik zou echt niet meer weten hoe het heette, maar de sfeer was heel erg lekker Amerikaans, ik hou ervan! Call it fake, maar Amerikanen weten wat service is - iets waar wij Nederlanders nog wat van kunnen leren. We bestelden koffie en namen plaats op de banken. Je weet wel van die dinerbanken met een tafel ertussenin. De serveerster kwam zich uiteraard even aan ons voorstellen en toen we de koffie op hadden (in van die enorme mokken) vroeg ze of we nog een refill wilden. Echt net zo als in de film! Ze had ook zo’n schortje om en noemde ons ‘honey’. (“Would you like a refill honey?”) Blijer kun je mij niet maken, haha!” 

Service van de zaak

“Service, service, service: dat is zo belangrijk! Toen ik Feel Good ging opstarten is dit ook steeds wat ik in gedachten had, ik wilde het anders gaan doen dan de gevestigde horeca. Je moet er natuurlijk voor oppassen dat het geen one man show wordt, want dat hebben ook veel horecazaken. Die denken dat het om henzelf gaat. Ik heb goed gekeken naar hoe de Amerikanen het doen: vriendelijk, persoonlijke touch en gericht op de gast. Ik hecht veel waarde aan sfeer en service. Als we in Groningen uit eten gaan, dan gaan we ook naar de zaakjes waar de sfeer prettig en knus is en de mensen vriendelijk. Gelukkig zijn er steeds meer van die zaakjes!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Markthal Rotterdam

Onder het mom ‘Rotterdammers werken hard, dus moeten ook goed eten’, vind je in de Markthal straks leuke winkeltjes met lokale lekkernijen.

Budget buiten de deur eten

Picknicken klínkt dan misschien een beetje oudbollig, dat is het al lang niet meer. Zeker bij lekker weer is de picknick het ultieme antwoord wanneer je wél lekker buiten de deur wil eten, maar daar niet te veel geld aan wil uitgeven.

Het basisboek voor in de keuken

Voor iedereen die kookboekangst heeft een gouden tip van Peter, waarmee je straks de lekkerste gerechten op tafel tovert. Maar je moet er wel wat voor over hebben...

Een feestelijke taart

Voor feestelijke gelegenheden pak je groots uit in de keuken. Zo ook met Pasen natuurlijk, want na het eten van al die chocolade eitjes heb je ook wel zin in iets anders.. In deze vrolijke paastaart bijvoorbeeld!