Doe zoals in Amerika

Service als hoogste goed

Like, you know, darling

Wij Nederlanders zijn niet echt gewend aan de manier waarop Amerikanen iedereen vrolijk aanspreken. Je houdt ervan of niet, maar service verlenen kunnen ze als geen ander. Toch, Anja?

Ik ben nu een aantal keer in New York geweest, en de laatste keer zaten we in een koffiezaakje op 8th avenue. Ik zou echt niet meer weten hoe het heette, maar de sfeer was heel erg lekker Amerikaans, ik hou ervan! Call it fake, maar Amerikanen weten wat service is - iets waar wij Nederlanders nog wat van kunnen leren. We bestelden koffie en namen plaats op de banken. Je weet wel van die dinerbanken met een tafel ertussenin. De serveerster kwam zich uiteraard even aan ons voorstellen en toen we de koffie op hadden (in van die enorme mokken) vroeg ze of we nog een refill wilden. Echt net zo als in de film! Ze had ook zo’n schortje om en noemde ons ‘honey’. (“Would you like a refill honey?”) Blijer kun je mij niet maken, haha!” 

Service van de zaak

“Service, service, service: dat is zo belangrijk! Toen ik Feel Good ging opstarten is dit ook steeds wat ik in gedachten had, ik wilde het anders gaan doen dan de gevestigde horeca. Je moet er natuurlijk voor oppassen dat het geen one man show wordt, want dat hebben ook veel horecazaken. Die denken dat het om henzelf gaat. Ik heb goed gekeken naar hoe de Amerikanen het doen: vriendelijk, persoonlijke touch en gericht op de gast. Ik hecht veel waarde aan sfeer en service. Als we in Groningen uit eten gaan, dan gaan we ook naar de zaakjes waar de sfeer prettig en knus is en de mensen vriendelijk. Gelukkig zijn er steeds meer van die zaakjes!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Dineren volgens ’t boekje

Een boek kan je op vele manieren inspireren, dus ook op culinair gebied. Chantal Hintze lust in ieder geval wel pap van boeken en kwam met The Bookish Banquet: een literaire eetclub. 

Organiseer een food fight

Een food fight lijkt in eerste instantie niet het soort evenement dat je zomaar even organiseert, maar het is misschien wel makkelijker dan je denkt. Hier is een beknopt plan. 

Eten in een voormalig badhuis

Bij Badhu, een voormalig badhuis, geniet je van Wereldse gerechtjes in een interieur vol industriële, Oosterse en vintage items.

Doe 't eens met een bakfiets

Picknicken zonder het gedoe van brood smeren en met iedereens wensen rekening houden. De picknickbakfiets heeft het allemaal inclusief mooie, uitgestippelde fietsroutes. Veel plezier!