Doe zoals in Amerika

Service als hoogste goed

Like, you know, darling

Wij Nederlanders zijn niet echt gewend aan de manier waarop Amerikanen iedereen vrolijk aanspreken. Je houdt ervan of niet, maar service verlenen kunnen ze als geen ander. Toch, Anja?

Ik ben nu een aantal keer in New York geweest, en de laatste keer zaten we in een koffiezaakje op 8th avenue. Ik zou echt niet meer weten hoe het heette, maar de sfeer was heel erg lekker Amerikaans, ik hou ervan! Call it fake, maar Amerikanen weten wat service is - iets waar wij Nederlanders nog wat van kunnen leren. We bestelden koffie en namen plaats op de banken. Je weet wel van die dinerbanken met een tafel ertussenin. De serveerster kwam zich uiteraard even aan ons voorstellen en toen we de koffie op hadden (in van die enorme mokken) vroeg ze of we nog een refill wilden. Echt net zo als in de film! Ze had ook zo’n schortje om en noemde ons ‘honey’. (“Would you like a refill honey?”) Blijer kun je mij niet maken, haha!” 

Service van de zaak

“Service, service, service: dat is zo belangrijk! Toen ik Feel Good ging opstarten is dit ook steeds wat ik in gedachten had, ik wilde het anders gaan doen dan de gevestigde horeca. Je moet er natuurlijk voor oppassen dat het geen one man show wordt, want dat hebben ook veel horecazaken. Die denken dat het om henzelf gaat. Ik heb goed gekeken naar hoe de Amerikanen het doen: vriendelijk, persoonlijke touch en gericht op de gast. Ik hecht veel waarde aan sfeer en service. Als we in Groningen uit eten gaan, dan gaan we ook naar de zaakjes waar de sfeer prettig en knus is en de mensen vriendelijk. Gelukkig zijn er steeds meer van die zaakjes!”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Het beste pitstop adres voor fietsers

Fietsen maakt dorstig. En hongerig. Maar je wordt als zwetend, ingevet, lycra dragend tomaathoofd niet overal met open armen ontvangen. Vincent vertelt waar je altijd welkom bent om even bij te tanken.

Japanese Farmfood

Marjans visie? Om trends te voorspellen moet je eerst het verleden kennen. En zo kwam zij bij bijzonder Japans boerderij-eten terecht.

Roberto’s ijsrecept

Het ijs van Roberto wordt alom geprezen. Dus als hij je een recept geeft, weet je dat het wel snor zit. Gelukkig is hij de beroerdste niet. Dus zie hier: honing & maanzaad-ijs. Mmmjam!

Lekker doen met pompoen

Deze tip is voor iedereen die pompoenen vooral geschikt vindt als maagvulling.