Kawa Coffee in Utrecht

De fietskar van Leuk Mens Hayo

Geluksmomentje in de ochtend

Men neme twee passies (fietsen en koffie) en een flinke dosis lef en voilà: de mobiele koffiebar van Leuk Mens Hayo was geboren. Hoe is je idee ontstaan, Hayo? 

Kawa Coffee is een mobiele koffiebar waarmee ik in Utrecht dagelijks de forens van koffie voorzie. Het is eigenlijk heel eenvoudig begonnen. Ik werkte voor de overheid en baalde enorm van het werk, ik had leuke collega’s maar er zat geen uitdaging in en het was ver onder mijn niveau. De zoektocht naar leuk en uitdagend werk was dus niet heel vreemd. Op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat als ik wat wilde veranderen, ik dat vooral zelf moest regelen. Iets doen wat ik leuk vind was het uitgangspunt en er waren twee dingen die mij bezighielden: koffie en fietsen. Dus toen dacht ik, waarom kan ik die twee niet combineren?! En zo geschiedde.”

Je vindt Hayo en zijn fietskar elke ochtend op het Jaarbeursplein in Utrecht.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

IJskoude yoghurt

Yoghurt? Ja lekker, maar alleen als ‘ie ijs en ijskoud is. Frozz verkoopt verse yoghurt die ter plekke bevroren wordt, dus geen yoghurtijs – wat eigenlijk roomijs met yoghurt is.

Tourfan van jongs af aan

Leuk Mens Vincent werd al vroeg besmet met het Tourvirus. Al van jongs af aan wilde hij geen etappe missen. Wat is je meest levendige herinnering aan de Tour?

Geschiedenijslesje

We gaan even terug naar het jaar 1936. Toen begon meneer Valk namelijk een bakkerswinkel in het pittoreske Hellendoorn. Zijn zoon Gerrit kon bovendien een aardig staaltje gebak en ijs maken en voilà: de hele regio was fan van de familie Valk. 

De toegevoegde waarde van ijs

Zes keer per jaar wordt in Zindering, het restaurant in Stadsschouwburg Utrecht, een avondvullend programma over eten georganiseerd onder de naam Food Centraal. Afgelopen juni stond de avond in het teken van ijs. Aan Roberto de eer om in elke gang één ingrediënt te vervangen door… jawel: ijs.