Maaltijden van een koffieliefhebber

Less is more

De favoriete gerechten van Leuk Mens Hayo

Hayo schreeuwt het graag van de daken: he loooooooves koffie. Niet te zuinig! Maar wat vind jij dan van eten, Hayo?

“Als ik moet nadenken over hoe ik mijn leven leid, dan is eten daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Qua eten, is eenvoud iets wat ik erg belangrijk vind. Niet alleen omdat ik ’s avonds geen zin meer heb om uitgebreid te koken, maar ook omdat overtuigd ben dat het niet allemaal zo ingewikkeld hoeft. Met de koffie die ik maak sta ik er precies zo in: geen gekke smaakjes of wat dan ook.”

“Eigenlijk heb ik niet echt een lievelingsgerecht. Laatst maakte mijn vriendin een lasagne zoals ik die ik eigenlijk alleen in Italië heb gehad. Verse producten en de eenvoud maakte het een geweldige maaltijd. Daarom kan ik bijvoorbeeld ook een goede hamburgertent erg waarderen.”

Lekker en verantwoord
“Toen ik opgroeide aten we altijd vegetarisch. Tegenwoordig ben ik geen vegetariër meer, maar eet ik vlees met mate. Mijn maaltijden maak ik dan ook niet om het stuk vlees heen. Vlees of vis is vooral een onderdeel van geheel. Zo kan ik in de zomer erg genieten van een garnalen/avocado salade. Helaas heb ik natuurlijk niet altijd de tijd om relaxt te koken, maar als ik dan toch iets verantwoords en lekkers wil eten dan ga ik vaak voor gebakken zalmfilet in ketjap, met gebakken rijst, doperwten, champignons en ei. Snel klaar en gewoon lekker.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Klompenpad

Meer dan veertig onverharde wegen door het boerenland die je het Nederlandse landschap van dichtbij, in alle rust laten ervaren

Creatieve inspiratie op doen

Soms vind je inspiratie al bij je eigen voordeur - bijvoorbeeld als een lieveheersbeestje de lente aankondigt op je deurmat - en soms moet je er wat harder naar zoeken. Lisa tipt een hoop craft-events en een reeks magazines waarin zij graag naar moois snuffelt.

Hemelse modder

Al dik dertig jaar eet je bij Hemelse Modder in Amsterdam goudeerlijke gerechten. 

Weekendje Parijs

‘Paris is always a good idea’ wist Audrey Hepburn al. En oui, ze heeft gelijk!