Maaltijden van een koffieliefhebber

Less is more

De favoriete gerechten van Leuk Mens Hayo

Hayo schreeuwt het graag van de daken: he loooooooves koffie. Niet te zuinig! Maar wat vind jij dan van eten, Hayo?

“Als ik moet nadenken over hoe ik mijn leven leid, dan is eten daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van. Qua eten, is eenvoud iets wat ik erg belangrijk vind. Niet alleen omdat ik ’s avonds geen zin meer heb om uitgebreid te koken, maar ook omdat overtuigd ben dat het niet allemaal zo ingewikkeld hoeft. Met de koffie die ik maak sta ik er precies zo in: geen gekke smaakjes of wat dan ook.”

“Eigenlijk heb ik niet echt een lievelingsgerecht. Laatst maakte mijn vriendin een lasagne zoals ik die ik eigenlijk alleen in Italië heb gehad. Verse producten en de eenvoud maakte het een geweldige maaltijd. Daarom kan ik bijvoorbeeld ook een goede hamburgertent erg waarderen.”

Lekker en verantwoord
“Toen ik opgroeide aten we altijd vegetarisch. Tegenwoordig ben ik geen vegetariër meer, maar eet ik vlees met mate. Mijn maaltijden maak ik dan ook niet om het stuk vlees heen. Vlees of vis is vooral een onderdeel van geheel. Zo kan ik in de zomer erg genieten van een garnalen/avocado salade. Helaas heb ik natuurlijk niet altijd de tijd om relaxt te koken, maar als ik dan toch iets verantwoords en lekkers wil eten dan ga ik vaak voor gebakken zalmfilet in ketjap, met gebakken rijst, doperwten, champignons en ei. Snel klaar en gewoon lekker.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Escape Room

Een rage in het buitenland en nu ook in Nederland op verschillende plekken te doen: de Escape Room.

Koffieleuten voor gevorderden

Wist je dat koffie een lichte smaak van jasmijn, salmiak en zwarte bessen in zich kan hebben? Douwe en Emiel van Koffiestation wel. Deze koffiemannen gaan steevast voor het perfecte kopje koffie. En dat maken ze zelf óf dat drinken ze bij deze koffiezaakjes in Groningen.

Vorkje prikken in het donker

Bij Restaurant Ctaste in Amsterdam eet je in het pikkedonker. Je ziet dus niet wat er op je bord ligt en wie tegenover je zit. 

Nationaal Biermuseum

Drank mag pas als de vijf in de klok zit, behalve als je bij Nationaal Biermuseum De Boom in Alkmaar op bezoek gaat. In dit museum kom je alles te weten over onze nationale biergeschiedenis en wordt het hele proces van bierbrouwen in beeld gebracht.