Blackbird in Utrecht

Tip van Leuk Mens Hayo

Niet zomaar koffie

Hayo houdt van Utrecht, koffie én van vintage fietsen. En laat er nou een reuze fijn koffietentje in de Domstad zijn die van precies dezelfde dingen houdt. Niet zo gek dat je Hayo hier regelmatig een bakkie weg ziet slurpen.

“Als ik naar een koffiebar ga of naar een restaurantje dan hou ik ervan als iets persoonlijk is. Je ziet dan dat er aandacht en liefde in het product wordt gestoken. Zo drink ik veel koffie bij Blackbird in Utrecht. Het stel dat daar heerlijke koffie maakt, is naast kundig ook nog eens heel vriendelijk en oprecht. De locatie heeft ook wel veel dingen die ik ook erg tof vind, zo hangt het vol met klassieke (race)fietsen. Uiteindelijk maakt het de combinatie van dit alles dat je ergens terugkomt. En nu ik erover denk, denk ik dat ik ook vooral terug ga omdat dat stel zo leuk is. Het persoonlijke is voor mij dus toch het belangrijkste.”

Koffie = belangrijk
“Mijn koffiemoment is eigenlijk een geluksmoment. Dit klinkt misschien wat zweverig ofzo, maar ik wil gewoon van mijn koffie kunnen genieten. Even wat rust, misschien een krantje erbij of gewoon de wereld in kijken en even aan niets hoeven denken. Voor mij is dat moment met een kop koffie erbij optimaal. Waar ik ben, maakt niet zoveel uit. Ik ben altijd op zoek naar zo’n koffiemoment.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Chocola maken met liefde

Bij ChocoBreak in Nijmegen wordt de lekkerste én misschien wel meest eerlijke chocola gemaakt van ons landje.

De Stadskantine

De Amsterdamse Stadskantine is in de strikte zin van het woord geen restaurant, maar een stadse volkskantine.

Bakkerijmuseum in Hattem

De geur van versgebakken brood is het meest verrukkelijke wat er is, vinden wij. Kun jij er ook geen genoeg van krijgen?

Leuke App: Buitenmarkt

Met deze app vind je met een paar tikjes op je scherm een boer in de buurt waar je kaas, vlees, groenten et cetera kunt kopen.