Blackbird in Utrecht

Tip van Leuk Mens Hayo

Niet zomaar koffie

Hayo houdt van Utrecht, koffie én van vintage fietsen. En laat er nou een reuze fijn koffietentje in de Domstad zijn die van precies dezelfde dingen houdt. Niet zo gek dat je Hayo hier regelmatig een bakkie weg ziet slurpen.

“Als ik naar een koffiebar ga of naar een restaurantje dan hou ik ervan als iets persoonlijk is. Je ziet dan dat er aandacht en liefde in het product wordt gestoken. Zo drink ik veel koffie bij Blackbird in Utrecht. Het stel dat daar heerlijke koffie maakt, is naast kundig ook nog eens heel vriendelijk en oprecht. De locatie heeft ook wel veel dingen die ik ook erg tof vind, zo hangt het vol met klassieke (race)fietsen. Uiteindelijk maakt het de combinatie van dit alles dat je ergens terugkomt. En nu ik erover denk, denk ik dat ik ook vooral terug ga omdat dat stel zo leuk is. Het persoonlijke is voor mij dus toch het belangrijkste.”

Koffie = belangrijk
“Mijn koffiemoment is eigenlijk een geluksmoment. Dit klinkt misschien wat zweverig ofzo, maar ik wil gewoon van mijn koffie kunnen genieten. Even wat rust, misschien een krantje erbij of gewoon de wereld in kijken en even aan niets hoeven denken. Voor mij is dat moment met een kop koffie erbij optimaal. Waar ik ben, maakt niet zoveel uit. Ik ben altijd op zoek naar zo’n koffiemoment.”

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Niet knoeien met champagne

Knallende en kolkende champagneflessen kunnen behoorlijk leuk zijn, maar met een goede Moët is het toch een beetje zonde. Met deze tips open jij voortaan die goedgekoelde champagne als een pro! 

BURGER TRUT

Een hamburger eet je natuurlijk niet bij de McDonalds. Zeker niet als je in Rotterdam bent, vindt Leuk Mens Harold. Want bij BURGERTRUT hap je in een heerlijk broodje.

Culinaire Pinterest Top 3

Voor een beetje culinaire inspiratie kun je een kookboek openslaan, maar je kunt ook online je hongerige hart ophalen. Op Pinterest hebben zich een aantal inspirerende, actieve culibloggers verzameld waaronder… onze eigen Monique!

Creatieve inspiratie op doen

Soms vind je inspiratie al bij je eigen voordeur - bijvoorbeeld als een lieveheersbeestje de lente aankondigt op je deurmat - en soms moet je er wat harder naar zoeken. Lisa tipt een hoop craft-events en een reeks magazines waarin zij graag naar moois snuffelt.