Zo wordt je blog snel succesvol

Tips van Leuk Mens Kim

Haak in, lift mee

Samen met haar compagnon Susanne (met wie zij communicatiebureau KISS runt) bedacht Leuk Mens Kim de modeblog Hotterdan.nl in februari 2013. Door een slim plan te smeden voor de lancering en in te spelen op de actualiteit werd de blog binnen no time populair. Kim vertelt:

Begin with a bang
“Hotterdan is een blog die je op de hoogte houdt van alle modenieuws in de stad Rotterdam. Doordat Rotterdam stiekem altijd het onderschoven kindje is wat mode in Nederland betreft, vonden Susanne en ik dat het hoog tijd werd Rotterdam op de kaart te zetten als modestad. En zo lanceerden we de blog ten tijde van de opening van de expositie van Jean Paul Gaultier in de Kunsthal in 2013. Het gevolg: Gaultier tweette vanuit persoonlijke naam over onze modeblog! Een betere lancering hadden we ons niet kunnen wensen.“

Wees actueel en wissel af
“Wanneer je iets wilt lanceren, is het wellicht goed om op iets in te haken of mee te liften. Voor de lancering van Hotterdan pasten wij newsjacking toe en het werkte! Nu blijft het altijd spannend of het ook daadwerkelijk aanslaat. Wat verder belangrijk is, is dat je zeer regelmatig content moet blijven verversen op de blog en dat je je constant moet blijven afvragen: is deze content relevant voor mijn lezers? Waarom zouden zij dit willen lezen? Wat ons ook heeft gesterkt is om een team van leuke, goede bloggers samen te stellen, die op de hoogte zijn van wat er speelt in de stad, maar elk in een ander deelgebied opereren. Zo ontstaat een fijne afwisseling in content. Iedereen schrijft toch weer over andere dingen. Daarnaast is het goed om overal je gezicht te laten zien, laten zien dat je betrokken bent bij de stad, bij de mode-events in de stad en bij hetgeen we opleveren op de blog. Van daaruit ontstaan zeer regelmatig leuke samenwerkingen. Ook zoiets dat de blog leuk, levendig en afwisselend houdt!” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Cavia's knuffelen (of geiten)

Ga naar de kinderboerderij en geef de geitjes, cavia's en konijnen al je liefde.

Goodbyns: lollige lunchtrommels

Geef je kind een bijzondere lunchtrommel met zelfgemaakt, supercreatief lekkers. 

Graffiti voor bijna-lefgozers

Ben je een gozer zonder lef? Een maker zonder praatjes? Een al zonder durf? Ben jij iemand die best een keer graffiti zou willen spuiten - maar dan zonder het risico dat je gesnapt wordt door een smeris? Buskrijt laat je boefjesdromen uitkomen. 

Brei iets!

Vergeet de H&M. Brei iets! Wij vonden een grappige site met breitips voor je....