De lekkerste carpaccio

Favo recept van Leuk Mens Wendy

Een beetje van Wendy en een beetje van Jamie

We vroegen Wendy van EETdates wat zij het lekkerst vindt om te koken. Carpaccio it is! En alleen van het recept ga je al watertanden…

“Oh, ik heb heerlijke recepten. Maar jullie geef ik je graag het recept (van Jamie Oliver) waar jij en je vrienden nog lang van zullen nagenieten: carpaccio van rundvlees met mierikswortelroom, waterkers (of rucola) en parmezan!”

Benodigdheden:
1 ½ kilo rundfilet
680 gr. kleine rauwe bietjes
olijfolie
10 el. balsamicoazijn
zout en peper uit de molen
100 gr. verse geraspte mierikswortel of mierikswortelroom
200 gr. crème fraîche
een scheutje witte wijnazijn
sap van 1 citroen
3 flinke handen vol waterkers
100 gr. geschaafde Pamezaanse kaas

Begin met de bietjes
1. Verwarm de oven voor op 230*C.
2. Was en schrap de bietjes, snijd de puntjes eraf en leg ze op een bakplaat met een beetje olie, de balsamicoazijn en zout en peper.
3. Dek af met aluminiumfolie en bak tot ze zacht zijn. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bietjes.

Bereid het vlees
4. Bak de rundfilet ongeveer 5 minuutjes in een zeer hete grillpan aan totdat het aan alle kanten bruin en ietwat krokant is.
5. Haal het vlees uit de pan en laat het 5 minuutjes afkoelen
6. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes

Voeg het samen
7. Verdeel de gebakken bietjes in hun geheel, gehalveerd of in vieren gesneden over de plakjes vlees.
8. Meng nu de mierikswortel door de crème fraîche. Het mengsel moet goed op smaak gebracht worden en heeft meestal een beetje witte wijnazijn of citroensap nodig. Schep dit over de bietjes heen.
9. Maak de waterkers aan met olijfolie en het citroensap. Strooi de waterkers tegelijk met wat schilfertjes Parmezaanse kaas over het geheel.

“Et voila! Superlekker met gekookte aardappeltjes in schil, rozemarijn en zelfgemaakte aïoli.” 

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Eten op het strand in Nederland

Gelukkig voor Willemijn heeft Nederland veel stranden, want dit Leuke Mens vertoeft het liefst aan zee.

Remeker kaas van Jan-Dirk

De lekkerste kaas van Nederland? Die hebben we voor je gevonden: 100% natuurlijk en nog goed voor de koeien ook.

Maken: gegrilde oranje paprikasoep

Ons eigen Leuk Mens Kee Huidekoper bedacht een Koninklekker recept: Gegrilde oranje paprikasoep.

Tati Nijmegen

Bij Tati in Nijmegen vinden ze koken nu eenmaal leuk om te doen. Niet voor niets proef je in elk hapje standaard de ingrediënten liefde en aandacht.