Olifanten tekenen bij Artis

Of aapjes, neushoorns, leeuwen…

Speciaal voor creatieve dieren

Vorige week stond er bij Leukedingendoen een teamuitje op het programma. En de pressure was ‘on’, want als kenners moeten wij natuurlijk weten waar je de Leukste, gekste, origineelste en grappigste dingen beleeft. We hebben een juweeltje gevonden hoor! Dieren tekenen bij Artis in Amsterdam.

Bij binnenkomst werden we welkom geheten door docente Lisouk. Ze zou ons die dag helpen om onze tekenkunsten naar een nieuw level te tillen. Ons onderwerp: de olifanten. Lekker grote beesten met duidelijke vormen: moet te doen zijn toch? Gewapend met grote vellen papier en krijt gingen we het binnenverblijf in om te observeren: waar zitten de oren? Waar begint de slurf? Hoe loopt de rug? Waar zitten de schaduwen? Toen de olifanten eindelijk zin hadden om naar buiten te gaan konden we in het zonnetje verder tekenen – onder het toeziend oog van alle bezoekers (‘wat zijn jullie nou aan het doen?’). Na veel geschets, gevloek, geschrap, gekleur en geklets verscheen bij iedereen een olifant op het papier. Zelfs de collega’s die riepen dat ze niet meer konden dan stokpoppetjes tekenen, konden er wat van! Kijk op de foto rechts maar eens naar het resultaat. 

Ook tekenen bij Artis?
Deze tekencursus was op afspraak, maar je kunt óók een cursus volgen. Er zijn cursussen voor volwassenen, maar ook voor kinderen en jongeren. Heel geschikt als je vermoed dat er achter het gekrabbel van je koter een toekomstige Picasso schuilt. Naast tekencursussen zijn er ook schildercursussen en boetseercursussen (vanaf 8 jaar). Dan ga je elke week anderhalf uur aan de slag onder begeleiding van een docent, die je helpt om je liefste lievelingsdieren na te tekenen.

Kijk op de website van Artis voor de prijzen 

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Knutseltips voor kleintjes

We weten niet of Van Gogh vroeger ook al gestimuleerd werd om veel te tekenen, maar we weten wél dat kindertekeningen gewoon de allerbeste kunst voor aan de muur vormen. Hoe je die kunstzinnigheid aanwakkert?

Lezen met de buren

Sharing is caring - ook als het op leesvoer aankomt. Daarom is een Minibieb ook zo leuk. Dit kleine kastje hang je op in de buurt en stop je vol met boeken die je toch al uit hebt.

Evenementen waar je echt eens naartoe moet

Naast Secret Society weet Marcel wel waar je een goed feestje kan bouwen. Sommige events moet je gewoon een keer in je leven hebben meegemaakt. 

Samen leuke dingen doen

Heb je zin om naar de bioscoop te gaan? Te gaan sporten? Wandelen op het strand? Maar wil er niemand met je mee? Neem dan eens een kijkje bij Go mingle.