Klompenpad

Lekker wandelen door Utrecht of Gelderland

Keuze uit meer dan 40 paden

Geen zorgen, deze route is ook geweldig zonder van die houten blaarmachines aan je voeten. Het is natuurlijk wel het leukst als je de klompenwandeling geheel in stijl maakt. De klompenpaden zijn onverharde wegen door het boerenland die je het Nederlandse landschap van dichtbij, in alle rust laten ervaren. Er zijn al meer dan veertig paden in de provincies Utrecht en Gelderland. Dus eh, vort met de geit en aan de wandel.

Contactgegevens

Klompenpaden
Landschap Erfgoed Utrecht
Landschapsbeheer Gelderland

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Zo ga je lekker sporten

Om fit te blijven naast alle feestjes is Poopycat-CEO Thomas Vles veel aan het kickboksen. We vroegen hem wanneer hij hiermee is begonnen en wat hij uit de sport haalt. En wat zou hij ons zou aanraden…“Ik ben met kickboksen begonnen toen ik 18 was, maar ik kon toen niet het geduld opbrengen om wedstrijden te doen.

Lekker retro: theater Mirliton

In de categorie ‘Goed verstopte pareltjes van vroeger’ presenteren wij het Mirliton Theater. Mirliton bestaat sinds 1973 en vind je in het winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Nou ja, vinden, je moet er wel even goed naar zoeken

Alleen voor theeleuten

In de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl in Groningen vind je de Theefabriek. Een museum, proeverij en winkel ineen. Ben je een echte theeleut? Dan mag je een bezoekje eigenlijk niet missen.

Op stap met je kind

Wat doe je als je na een drukke week een dagje vrij bent met kindlief en je samen wilt genieten van je vrije tijd? De natuur ontdekken en cultuur snuiven, vindt Regina.