Pluk de Nacht

Onder de sterrenhemel

Openluchtbios

Er was eens een groepje bevriende filmliefhebbers die er van baalden dat kleinschalige films de Nederlandse bioscopen niet of nauwelijk bereikten. ‘Dat gaan we regelen’, dachten ze… en Pluk de Nacht was geboren. Het enige echte openlucht filmfestival is inmiddels in drie plaatsen – gratis - te bezoeken. Van 5 t/m 15 augustus op het Stenen Hoofd in Amsterdam, van 20 t/m 22 augustus in de haven van Arnhem en van 26 t/m 29 augustus bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Zodra het begint te schemeren, rond 21.00 uur, worden er korte films vertoond. De hoofdfilm begint als de zon onder is. Wees op tijd om zeker te zijn van een plekje! Wel zo prettig: je kunt online een strandstoel reserveren.

www.plukdenacht.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Ieniemienie snoepwinkeltje

In de binnenstad van Utrecht, tussen Hoogt en de Lange Jansstraat, staat een klein huisje uit de 17e eeuw. Het is een piepklein snoep- en kruidenierswinkeltje en zodra je hier binnenstapt ga je een paar eeuwen terug in de tijd

Strand in eigen land

Massaal gaan we in de zomer op strandvakantie naar het zuiden van Europa of een mooi ver eiland. Maar waarom eigenlijk? We hebben zelf heel veel strand om uit te kiezen!

De Daktuin

Hoera, in mei en juni 2016 kun je weer terecht bij De Daktuin op de Utrechtse Uithof.

De mode van Bas Kosters

Jojanneke heeft een agenda en leefritme from have I you there. Dus voor zoiets banaals als winkelen heeft ze geen tijd. Gelukkig weet ze precies wat ze wil. Dit zijn haar favoriete modeadresjes en -ontwerpers.