Pluk de Nacht

Onder de sterrenhemel

Openluchtbios

Er was eens een groepje bevriende filmliefhebbers die er van baalden dat kleinschalige films de Nederlandse bioscopen niet of nauwelijk bereikten. ‘Dat gaan we regelen’, dachten ze… en Pluk de Nacht was geboren. Het enige echte openlucht filmfestival is inmiddels in drie plaatsen – gratis - te bezoeken. Van 5 t/m 15 augustus op het Stenen Hoofd in Amsterdam, van 20 t/m 22 augustus in de haven van Arnhem en van 26 t/m 29 augustus bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Zodra het begint te schemeren, rond 21.00 uur, worden er korte films vertoond. De hoofdfilm begint als de zon onder is. Wees op tijd om zeker te zijn van een plekje! Wel zo prettig: je kunt online een strandstoel reserveren.

www.plukdenacht.nl

Tip van de redactie

TIP VAN DE REDACTIE

De leukerds van Leukedingendoen doen niets liever dan jou verrassen met bijzondere vrije tijd tips. Zelf ook een goeie tip? Laat het ons weten via Twitter of Facebook.

VERGELIJKBARE LEUKE DINGEN

Rijksstudio

Het Rijksmuseum stoffig en saai? Nee joh. Tegenwoordig kun je het museum namelijk volledig naar je eigen hand zetten, vanuit je luie stoel nota bene. 

1001 nachtjes slapen

Slapen in een voormalig badhuis doe je bij Badhu in Utrecht. Een klein en romantisch hotel met acht tweepersoonskamers, stuk voor stuk ingericht met een flinke Arabische touch.

Gek op fotografie? Bezoek UNSEEN

Benieuwd naar nieuw fotografietalent? Roy weet waar je moet zijn..

Eten in Keldergangen

Eten in 14de eeuwse keldergangen langs de Utrechtse Oudegracht. Luister tijdens het eten naar een lokale dichter en geniet van muziek op een honderd jaar oude concertvleugel.