De ideale vakantiedag van Tamara

Zonder man en fam op stap

In een lekker rustig tempo

Paspoortje

Vakantieboektip: Stoner van John Williams
Leukste slaapplek: De ‘Emergency Room’ mét verpleegsters-uniform in het kunstzinnige hotel Daddy Long Legs in Kaapstad. Klinkt raar, en dat was het ook.
Lievelingsfilm: E.T.
Lievelingsliedjes: Ik zit nu weer even in een Bossa Nova-fase, maar dat kan zomaar opeens omslaan in Country.
Onmisbaar in mijn koffer: Yahtzee

Om te beginnen slaap ik graag een beetje uit – niet te lang, niet te kort. Want van zo’n vakantiedag wil je natuurlijk ook weer niet teveel missen. Geheel uitgerust (had ik al gezegd dat mijn kinderen er niet bij zijn deze dag?) word ik dus wakker, want op een ideale vakantiedag heb je nooit een jetlag. In New York! Het liefst in hotel The Standard. Met fenomenaal uitzicht en waanzinnig dakterras en een lift waar je zo een uur mee op en neer wil. Na een ontbijt bij Pastis om de hoek wandel ik nog even door het High Line Park en ga ik – what else – nog even shoppen.

De middag breng ik door op een luchtbedje op een willekeurige tropische zee. Vooruit, doe maar ergens op de Malediven. Uiteraard ben ik van tevoren vakkundig ingesmeerd door minstens 6 begeerlijke jongelingen (had ik al gezegd dat mijn lieftallige echtgenoot er ook niet bij is vandaag?). Na al het gedobber vlij ik mezelf nog even neer op een zandvrij strandbed met een goed boek. Dat strandbed wordt de hele tijd schoon gehouden door iemand met een klein vegertje, een prettige gewoonte vind ik dat ook.

De borrel zet ik in ergens in Zuid-Frankrijk. Niets zo ontspannend als het – plop! - van een koude fles rosé van een nabijgelegen Château, geurige kaasjes en olijven.  Terwijl ik hier toch ben blijf ik gelijk even eten, inmiddels is mijn vent ook gearriveerd. Dat eten doen we op een mooi pleintje onder de bomen. In een van de mooie bergdorpjes daar. Of aan zee waar we kunnen lachen om protserige Nouveau Riches.

Voor de nacht duiken we het nachtleven van Tel Aviv in, of van Berlijn. Na de nodige alcoholische versnaperingen duik ik daarna uiterst tevreden in een diepe slaap. Welterusten!

Vier je vakantie met Leukedingendoen!

TIP VAN Vier je vakantie met Leukedingendoen!

Elke dag op de hoogte zijn van het laatste leukste? Volg ons op social media:

Facebook
Instagram
Pinterest