De ideale vakantiedag van Liesbeth

Iedereen gaat mee

In een gigantisch vliegtuig

Paspoortje
Vakantieboektip: Calamiteitenleer voor gevorderden – Marisha Pessl
Leukste slaapplek: Geen hotel, noch een b&b: de Thar woestijn in India. Ik sliep op een matje zo onder de sterren. Ieder kwartier werd ik wakker (ofwel omdat er een wilde hond in mijn oor huilde of ik zand in mijn ogen had). Zo zag ik dus de Melkweg iedere keer een stukje opschuiven. Niet heel comfortabel, wel heel magisch.
Lievelingsfilm: Birdman, Intouchables
Lievelingsliedjes: Poolside, Brazzaville, Gidge, Jamie XX.
Onmisbaar in mijn koffer: dropjes 

Ik ben heel slecht in kiezen. Daarom neem ik gewoon al mijn vrienden en familie mee. Ik huur een Airbus A380 van Singapore Airlines en trakteer ze op een verrassingsreisje rond de wereld. Zelf zit ik hier trouwens, want als ik toch al het geld van de wereld heb kan ik die suite van 23 duizend dollar eindelijk betalen. Tussen de stops door kijken we de laatste films op een groot scherm in het vliegtuig en misschien nodig ik Dave Grohl & co ook nog wel uit voor een mini-concertje in the air met als toegift ‘Learn to fly’. 

Ochtend
Op een rustig pleintje middenin Rome worden we in het ochtendzonnetje wakker met het lekkerste ontbijt dat je maar kan verzinnen. Goede koffie, verse broodjes, fruit, pannenkoekjes, champagne, prosciutto, salmone, formaggio, tiramisu en een ijsje natuurlijk. Daarna rijden we in een colonne van Fiat 500’tjes naar de luchthaven om weer op ons asociale grote vliegtuig te stappen. Op naar New York! Daar genieten we van een welverdiend bakkie koffie met de beste cheesecake van de stad bij Eileen’s Special Cheesecake. Daarna even een beetje shoppen bij coole designwinkels in Williamsburg, Brooklyn. Maar heel veel tijd hebben we niet, want we moeten door naar de lunch! 

Middag
Na twee grote steden kunnen we nu wel wat rust en natuur gebruiken. De lunch wordt geserveerd op lange tafels ergens op een wit strand onder de palmbomen. Belize lijkt me wel wat. Nog nooit geweest, maar het is niet ver van Cuba en daar moeten we toch naartoe als we klaar zijn met uitgebreid lunchen en snorkelen in de azuurblauwe zee. 

Avond
Want wat kan je nou beter in Cuba doen dan Cuba libre’s drinken on the beach? Helemaal prima in combinatie met wat fijne deuntjes, een uitgebreide barbecue en al je vrienden en familie om je heen. Hoewel we zo de hele nacht nog wel even kunnen doorgaan, moeten we toch weer hup, in het vliegtuig door naar Finland. Huh? Jaaa, want nu kunnen we eindelijk het noorderlicht zien met z’n allen terwijl we slapen in die gave iglo’s met een glazen dak van Hotel Kakslauttanen. En telt de vlucht terug in ‘mijn’ Airbus Suite naar Nederland ook nog mee de volgende ochtend, ah please?

Vier je vakantie met Leukedingendoen!

TIP VAN Vier je vakantie met Leukedingendoen!

Elke dag op de hoogte zijn van het laatste leukste? Volg ons op social media:

Facebook
Instagram
Pinterest