De ideale vakantiedag van Vivian

De hele wereld over binnen 24 uur

Maar dromen mag, toch?

Paspoortje
Vakantieboektip:
De honderd-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson
Leukste slaapplek: De kapiteinshut van een antieke boot in België, met elke ochtend een vers ontbijtje op het dek. Gevonden op AirBnb!
Lievelingsfilm: The curious case of Benjamin Button
Lievelingsliedjes: Alles waar je op kunt dansen, maar ook Bonobo en Ben Howard!

Wat zou ik doen als ik al het geld op de wereld tot mijn beschikking zou hebben en tijd geen rol speelde? Jeetje, lastige vraag hoor. Ik heb mijn fantasie er lekker op losgelaten en een dag naar mijn dromen samengesteld:

Ochtend
Op mijn ideale vakantiedag word ik uitgerust wakker ergens in een ver, tropisch land. Ik kies voor het hippe Here Hostel in het centrum van Bangkok in Thailand. Vanaf de eerste verdieping waar we slapen neem ik de glijbaan naar beneden en wandel zo de deur uit voor een kopje koffie. Het is best wel warm, dus ga ik voor een Vietnamese ijs-koffie (cà phê sua Ä‘á) in de mooie tuin van The Fig in Saigon. Omdat ik ondertussen honger heb gekregen en nergens een betere brunch is te krijgen dan in Denemarken, reis ik af naar het Danish Architecture Centre in Kopenhagen voor: pannekoekjes, 16 soorten ei en verse croissants. 

Middag
Na de brunch wandel ik even over Oxford Street in London en doe ik wat aankoopjes bij Selfridges en Urban Outfitters, want dat is toch wat beter te doen zo zonder geld-limiet ;-). Dan is het tijd om te relaxen en dat doe ik samen met mijn liefste vrienden en vriendinnen op de Filippijnen. Op een super-de-luxe katamaran inclusief knappe schipper worden we van eiland naar eiland vervoerd en stoppen we af en toe om ergens te duiken (dat heb ik namelijk in een handomdraai onder de knie). Tijdens deze bootreis verhongeren we niet, want de catering wordt rechstreeks ingevlogen van het Lof der Zoetheid in Rotterdam. 

Avond
Na al dat soort van sportieve gedoe is het tijd voor drankjes en diner. Ik neem iedereen mee en ga voor een of twee cocktails in het avondzonnetje bij The Deck, alvorens door te gaan naar een gezellig tapas-restaurantje in Sevilla waar we sangria en alle gerechtjes op de kaart bestellen. Als toetje bestel ik de lekkerste cocktail die ik ooit heb geproefd op de 360 rooftop bar in Istanbul: de Tropical Mojito. Ik ben dol op dansen en dat gaan we doen in Berlijn bij Kater Blau, Zur wilden Renate, of een andere club waar op dat moment de leukste DJ draait.

Nacht
Stiekem wil ik helemaal niet dat deze geweldige dag al afgelopen is! Dus boek ik nog een nachtje in het Giraffe Manor Hotel in Kenia zodat ik de volgende ochtend weer in een ver en tropisch land wakker word en kan ontbijten in het bijzijn van giraffes :-)

Vier je vakantie met Leukedingendoen!

TIP VAN Vier je vakantie met Leukedingendoen!

Elke dag op de hoogte zijn van het laatste leukste? Volg ons op social media:

Facebook
Instagram
Pinterest